Do 1. roku bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Do 1.roku bez plen?
Ahoj, máte někdo zkušenost (ač vlastní, či z doslechu), že by bylo možné dítě do jednoho roku odplenkovat? Nemyslím tím, že by samo dalo jakkoli najevo, že chce na nočník, ale spíš častým vysazováním na nočník. Zrovna to řeším u své 11-ti měsíční dcery a někdy se stane, že nám vydrží suchá plínka i dva dny.
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
..no tak důkazem toho jste asi vy, že?? ![]()
Jen aby neproseděla celý den na nočníku..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše: ..no tak důkazem toho jste asi vy, že??
Jen aby neproseděla celý den na nočníku..![]()
no,taky si říkám
![]()
jedna plena na dva dny
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
me mala kolem toho 10 - 12 mesice taky krasne vydrzela celej den se suchou plinou…stacilo kazdy cca dve hodinky ji posadit na nocnik…nocnik byla zadana novinka…ale brzy opet zacala nudit
ted slavime uspech s curanim na kanal tak su zvedava jak dlouho ji to vydrzi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikitaa píše:
me mala kolem toho 10 - 12 mesice taky krasne vydrzela celej den se suchou plinou…stacilo kazdy cca dve hodinky ji posadit na nocnik…nocnik byla zadana novinka…ale brzy opet zacala nuditted slavime uspech s curanim na kanal tak su zvedava jak dlouho ji to vydrzi
![]()
Z jiného soudku-promiň zakladatelko…
Miki,Tvá holčička je strašně krásná!!! Nedalo mi to nenapsat. ![]()
- Citovat
- Upravit
Rozárková píše:mikitaa píše:Z jiného soudku-promiň zakladatelko…
me mala kolem toho 10 - 12 mesice taky krasne vydrzela celej den se suchou plinou…stacilo kazdy cca dve hodinky ji posadit na nocnik…nocnik byla zadana novinka…ale brzy opet zacala nuditted slavime uspech s curanim na kanal tak su zvedava jak dlouho ji to vydrzi
![]()
Miki,Tvá holčička je strašně krásná!!! Nedalo mi to nenapsat.
Nic se neděje, taky se mi malá líbí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
určitě to jde
znám v okolí pár maminek, co zkouší bezplenkovou komunikační metodu od narození a většinou mají úspěch. Některé větší, tj. skoro 100% i přes noc a některé menší, např. kakání na 100% a čůrání jen přes den.
a já mám kluka bez plen od 15 měsíců přes den, od 18 měsíců spolehlivě (i na cestách MHD, autem…včetně spánku) a na noc od 2 let.
S holkou je to trochu horší, není na ni tolik času jako s jedním dítětem, takže když ji zapomenu vysadit, je to v gatích (naštěstí jen čůránky). ale i tak mi chodí doma bez plen a z venku se vrací suchá. Nyní má 14 měsíců.
Bezplenkovým dětem zdar
asi se shodneme na tom, že to chce dobrou spolupráci - rodiče i dítěte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toffee nám je 10m a doma to zvládáme bez plíny, dávám cca kazdou hodku někdy i časteji na nočnik, jednou za 2dny sice udělá někde loužičku ale bobana od 8m jedine na nočníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toffee píše:
Ahoj, máte někdo zkušenost (ač vlastní, či z doslechu), že by bylo možné dítě do jednoho roku odplenkovat? Nemyslím tím, že by samo dalo jakkoli najevo, že chce na nočník, ale spíš častým vysazováním na nočník. Zrovna to řeším u své 11-ti měsíční dcery a někdy se stane, že nám vydrží suchá plínka i dva dny.
Díky.
Moje dvojčata byla ÚPLNĚ bez plen od 18tého měsíce.Ale to už 14let. ![]()
- Citovat
- Upravit
V 11 měs mi to přijde brzo, ale pokud dost pije a neprosedí celej den na nočníku tak GRATULUJU. Moje malá cca od roku jen kakala do nočníku a když čůrala ( v ten okamžik) říkala číííííííííí. Plen se zbavila až po druhém roce naráz i nanoc. Začala jsem vysazovat kolem 13m.Nehody se stávaly pořád a dokud si nezačala říkat tak jsem jen posazovala a plenu dávala projistotu nekdy byla počůraná pokaždé nekdy třeba týden nic.
Takže u druhého pokud přijde nebudu posazovat dřív po 18m. Rok vysazování na nočník mi stačil a ikdyž to vydržela stále jsem jen posazovala podle mně má cenu odplenkovat když dítě už trochu chápe a začíná mluvit, aby si řeklo. To má zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
freeonit píše:
Toffee nám je 10m a doma to zvládáme bez plíny, dávám cca kazdou hodku někdy i časteji na nočnik, jednou za 2dny sice udělá někde loužičku ale bobana od 8m jedine na nočníku.
Máme to skoro stejně. Je to druhá dcera, tak mě trošku zaskočilo, že by to šlo takhle rychle a celkem snadno. Díky všem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moje ségra byla v 10 měsících taky bez plen, když šla do jeslí
prostě to nějak vychytali
no dneska jí je 35 ![]()
já jsem byla „nočníkový sabotář“ a měla jsem skoro do tří let
- Citovat
- Upravit
Vetsina z nas ted uz mamin je prikladem ze do roka to bez plin slo.
Ale je to o spolupraci rodice a ditete.Ale hlavni roli hraje trpelivost aspon pro zacatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanka S píše:
V 11 měs mi to přijde brzo, ale pokud dost pije a neprosedí celej den na nočníku tak GRATULUJU. Moje malá cca od roku jen kakala do nočníku a když čůrala ( v ten okamžik) říkala číííííííííí. Plen se zbavila až po druhém roce naráz i nanoc. Začala jsem vysazovat kolem 13m.Nehody se stávaly pořád a dokud si nezačala říkat tak jsem jen posazovala a plenu dávala projistotu nekdy byla počůraná pokaždé nekdy třeba týden nic.
Takže u druhého pokud přijde nebudu posazovat dřív po 18m. Rok vysazování na nočník mi stačil a ikdyž to vydržela stále jsem jen posazovala podle mně má cenu odplenkovat když dítě už trochu chápe a začíná mluvit, aby si řeklo. To má zkušenost
Je mi jasné, že dokud si sama neřekne, bude čůrat stále jen pod mým vedením. Ale ty suché plínky jsou velká motivace. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tý jo, na to bych neměla nervy. Když máš dítě, které to dává najevo, tak jo, ale věčně vysazovat na nočníček z toho 3× nejde a po čtvrjé jo - no to by mě jeblo, to jsem u staršího teda dělat přestala a počkala až k tomu dozraje sám, že si řekne.
Ale jestli ti ta suchá plena stojí za to, tak to dál provozuj, dítěti to neublíží ![]()
Příspěvek upraven 23.06.11 v 13:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit