Do 1. roku bez plen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1120
25.3.16 14:36

Do roku bez plen to možné asi je, vypěstuje se reflex a je to drezura maminky i dítěte. Když si zadáte na googlu dotaz kdy je nejlépe začít s učením, tak 9z 10 článků doporučí nezačínat příliš brzy a to včetně dětských psychologů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
26.3.16 08:24
@Jenesis píše:
Ahoj, jsem ráda že se ta diskuse trochu ukklidnila, to jak jsem uměla mluvit mám zapsáno v takové té koministické brožuře vaše dítě :), kde se píše i kolik navšvtívila spolků nebo jak se to nazývá. je to opravdu tak, jedla jsem příborem už v jeslích, mluvila jak kniha ve školce, chodila na wc, na zš první známka za 2, další ne moc pěkné známky následovali. proto nikomu necpu, že to něco znamená. :) právě z té češtiny, kterou mě tu někdo peskuje vím, že mám bohužel tristní, ale je to vždy hezké použít, když se to někmu hodí, ty to máš špatně napsané, bohužel mám a vím o tom. Moje dcera předpokládám bude po mě, nechci se tím prostě nijak vymlouvat ani odsuzovat, ale vývoj bude po mě, to r i ř, je zaznamenaná v dětském očkováku, paní doktorka to ještě v životě něviděla, ale prostě to tak je, nikoho tím neodsuzujuji. Jen jak říkám, chtěla jsem napsat zkušenost, ne se do krve rozhádat. Jak říká moje doktorka ( cca 50 let- sice jsem tohle nikdy neviděla, ale všechno muže být poprvé a může to být rarita) takže moje dětská v té době mohla říct že to ještě neviděla a pak jí přijít dalších 10 dětí.
ted zde něco o tom co psala mroe
Detem totiz treba Ř naskakuje az zhruba mezi 4.-5. rokem, to vi i kazda uctelka ve skolce… Mozna by sis mela neco nejdriv nastudovat o vyvoji ditete, nez se poplacas po zadech, jak jsi na to vyzrala…narozdil od nas ostatnich, co mame ty pomale zaostale deti, co se vyvijeji normalne :mrgreen:
i když se to nezdá kvůli té špatné češtině jsem vystudovaná pedagog a vývojovou psychologiii, stejně jako ostatní předměty, jsem měla vic než dost, ty si sama odporuješ, řekneš, že dítě je každé jiné, ale na druhou stranu řekneš, že tvoje a nebo obecně se to dělá v tom a tom věku, to, jak to tedy je, je to individuální nebo podle toho jak je to v tabulkách nebo podle tvých dětí? Zamet a prosím zamysli se sama před svým prahem!!!

Pedagog. Tak tomu se snad ani verit neda, z celkoveho projevu ( a ted nemluvim jen o cestine).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
26.3.16 13:37

@mroe hm já o vás mám také své představy a ty jsou bohužel velmi velmi nízko :)
Extra třída :D
11847 příspěvků, hlavně že tady máte nejvíc příspěvků, určitě byly tak plodné jako to, co jste předvedla tady, loučím se
ne nadarmo se říká, že nejhorší je srážka s blbcem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.16 10:35

Tak jen jsem chtěla napsat že malý ted 9 měsíců 7 dní, už dvakrát z výletu přišla se suchou plínou a dnes dokonce se prbudila nepočůraná po celé noci. Takže skutčně budeme do roka bez plen. Jde to jen to chce trpělivost a věnovat se dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.4.16 10:46

@Jenesis to nic nemění na tom, že sama si neřekne a až si teprve začne sama říkat, tak teprve bude vyhráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
8.4.16 10:55

@Jenesis Ty seš mi fakt dáreček. O čůrání v roce ani tak nejde…určitě jsou takové vysoce inteligentní děti, které to dokáží. Navíc si ještě samotné sundají a navléknou tepláky :palec: To ti fakt neberu. Ale tvoje hláška, že dětem naskakuje Ř mezi 4-5 rokem je totálně mimo mísu, promiň. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
8.4.16 11:21

@Jenesis Právě učení drilem, dítě často donutí později stávkovat a třeba se i v 5 letech začne naschvál pokakávat. Takže to můžeš být zrovna ty, kdo bude ze zad utírat dítěti bobky. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.4.16 11:25
@Jenesis píše:
Tak jen jsem chtěla napsat že malý ted 9 měsíců 7 dní, už dvakrát z výletu přišla se suchou plínou a dnes dokonce se prbudila nepočůraná po celé noci. Takže skutčně budeme do roka bez plen. Jde to jen to chce trpělivost a věnovat se dítěti.

Dokud si sama nerekne, neni odplenkovana :kytka:

Teda pokud venovani se diteti znamena nekolikrat do hodiny zkoumat, zda nepotrebuje na nocnik.

Ja za sebe mohu rici, ze se dle tveho vyjadreni dcere nevenuji. Ma dva roky a pleny. A co hure, neresim to :)

• Citovat
  • Upravit
4315
8.4.16 12:24

@ilonka12 Vždyť to vůbec není o nějakému věnování dítěti. To jako my, které jsme měly dvouleté děti na plenách, jsme se jim nevěnovaly? Dost odvážné tvrzení. Navíc tvé dítě nebude odplenkované, ale pouze aktivně vysazované matkou. Nebo si roční dojde pro nočník, sundá tepláky, vykoná potřebu, utře se a nandá tepláky? Kdybys dítě sama nevysazovala na nočník a nedávala na to pozor, tak bude mít pleny mnohem déle. Já jsem tedy měla jiné věci na práci než neustále sledovat a kontrolovat potřebu mého dítěte. A světe div se, teď ve 25 měsících je bez plen ze dne na den. Žádné vysazování na nočník, žádné pozorování jak se zrovna tváří nebo pohne ani jiné aktivity jsem nemusela absolvovat. Sama si došla na nočník a vyčurala se, od té doby plenu nepotřebuje. Ale jo, na plácání po rameni to není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.4.16 12:37

@kacka52 nejspíš sis mě spletla, já tu právě také tvrdím, že brzké učení je k ničemu, pouze se stresují matky i děti. Doufám, že u nás to proběhne zhruba tak jak u vás, já mám dvojčata něco přes rok a nočníčky mě ještě ani nenapadlo kupovat. možná je koupím kolem roku a půl, ale hrotit to nebudu..

Příspěvek upraven 08.04.16 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
8.4.16 12:41

@ilonka12 Jéé promiň, jsem se překoukla o jeden řádek :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.4.16 12:42

@kacka52 vpohodě,došlo mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
8.4.16 16:05
@Jenesis píše:

Dobrá dedukce… Holky! Dneska malý 2 a čtvrt roku řekl „kostka a okurka“, to on bude ve 2,5 letech recitovat Písně kosmické že jo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
8.4.16 17:37
@Jenesis píše:

JAASNEEE :potlesk:
Ale v necem s tebou musim souhlasit - nejhorsi je srazka s blbcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
8.4.16 17:51

No já si myslím, že párkrát se dítě vysadí na ten nočník, a pak to začne zkoušet samo. Teda moje zkušenost s dětma. Ale teď to poslední bojkotuje nočník jak se dá. Ale když se probudí a je suchej, tak je mi to líto ho nechat pocůrat do plíny. Tak ho vysadím, ale jediný jak tam vydrží a vyčůrá se je, když mu dám prso :D. Je mu 15 měs a ještě se kojí. :D A když si zaleze pod stůl v kuchyni, je jasný, že bude pos… :D :D :D Ale neřeším to. Každej se někdy naučí. Když byl menší tak mu nočník nevadil, a najednou se to otočilo. Ostatní takový nebyli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze