Do 1. roku bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jejda, tak jak to tak sleduju, ještě je asi brzo..Ale aspoň vim, děkuji za odpovědi. Uvidíme, vyzkoušíme za to nic nedám, ale jak to tak sleduju asi si nějaké velké plány dělat nebudu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna koukám že chlapečci jsou kapitola sama pro sebe
dcera je bez plen od 18 měsíců, s tím, že jsem jí vysazovala jak začala sedět, jenže jí to sešlo hned, jednak se naučila gesto jak si říct o nočník a druhak na něm vydržela sedět. Mladší syn (16 měsíců) do nočníku strká nohy, sezení nepřipadá vůbec v úvahu a když jsem ho chtěla naučit rovnou na wc, taky bez úspěchu, jediné čeho jsme dosáhli, že se naučil říkat čí, ale evidentně tim každý myslíme něco jiného
Prostě někomu to sedne dřív, někomu dýl, léto nahrává tomu to zkusit, když to nepůjde, tak to zkusíte dýl, nejde o život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nasemu jsou dva roky, vcera jsem mu poprve sundala plinku po dlouhy dobe a hodne mile me prekvapil jak od tech cca 20 mesicu co jsme ho zkousela dospel.. uz na nem poznam, ze chce curat tak se ho zeptam jestli chce curat a on uz se zene k nocniku, vcera dokonce stal u nocnik a volal na me nocnik ale nez jsem dobehal tak si striknul do kalhot, ale fakt me hodne prekvapil
musej do toho opravdu dospet.. na tech 20 mesicich jeste cural prakticky kdy se mu chtelo a jak se pejsek.. tamhle ucurnul, pak o kus dal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
@ruzovaprincezna tak když vezmu svého mladšího, ten byl v roce prakticky ještě ležící miminostarší byl vyspělejší, toho jsem zkusila před druhým rokem. Pochopil hned, ale jak si uvědomil, že je to napořád, tak ho to přestal bavit a od té doby jede do kalhot (kromě školky)
Do kalhot kromě školky..Známá má holčičku 4 a ta jí říká že pokud jí nechá na spaní ve školce tak se tam počůrá, a když jí tam na to spaní nechá tak se tam fakt počůrá, učitelky jsou pak naštvaný..Těžko říct, jestli to ta malá třeba nedělá schválně aby tam nemusela spát. Ale i doma jí musí pořád hlídat a pořád se jí ptát a i tak se jim občas stane nehoda..
Tak vidím že úspěchy se začínají slavit až někdy okolo dvou let, tak to my jsme asi fakt ještě brzo, ale zkusíme aspoň venku na zahradě, nepovede se, nevadí, počkáme..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna při spaní ve školce má občas nehodu, ale zatím to nevadí. Doma se ho můžu ptát jako blázen, posílat na záchod, slibovat odměny, ale nic nefunguje. Dojde si třeba 1-2× za den, zbytek do kalhot.
Teď přišel na novinku, pošlu ho, jde na záchod, tam se otočí, řekne, že mu to nejde a za chvilku to pustí do kalhot. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama je to sranda s těma děckama..
už se úplně těším na toho našeho..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna snad jsem tě moc nevyděsila?
Já mám teda z odplínovávání mladšího šílený strach.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama Tak já se nebojím, beru to sportovně..
ještě nevím co mě vlastně vůbec čeká..
Uvidíme jak budu potom nadšená až budu vytírat počůraný a pokakaný po celým domě.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna píše:
@Tamtama Tak já se nebojím, beru to sportovně..ještě nevím co mě vlastně vůbec čeká..
Uvidíme jak budu potom nadšená až budu vytírat počůraný a pokakaný po celým domě..
Tak, když začne tlačit, tak to uvidíš, pokud se neschová za roh.
S čůráním je to horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katy 7 Kámoška mi říkala že její malej se vždycky schoval za květináč, sundal kalhoty a tam tlačil, a že to tak praktikoval i na návštěvách pokud měli nějaký velký kvítko..
Takže to musí být taky radost.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna Jinak bych s tím začala během pařáků i doma. To může dítě běhat jen v tričku a ponožkách. Já si vždycky vybrala den, kdy jsem byla dobře vyspalá a byla jsem tudíž pořád ve střehu. Jakmile dítě začalo čůrat, nebo kakat, tak šup s ním na nočník. Jakmile se to jednou povedlo, alespoň trošku vyčůrat nebo vykakat do nočníku, tak jsem dítěti zatleskala a pochválila. To je pro ně největší motivace. Kakat začaly vždy do nočníku hned po prvním úspěchu. S čůráním je to horší na odchycení, ale většinou, když se dítěti zadařilo, že vyčůralo vše do nočníku, tak mělo motivaci vyčůrat se už jenom tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna píše:
@Katy 7 Kámoška mi říkala že její malej se vždycky schoval za květináč, sundal kalhoty a tam tlačil, a že to tak praktikoval i na návštěvách pokud měli nějaký velký kvítko..Takže to musí být taky radost..
Takhle je to vtipné
Moje dcerka se občas schovala za krb. Takže jakmile pak zalezla za krb, tak já hned jako komando běžela za ní s nočníkem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se dcera odplenkovala dost brzo a těch nehod
Syn zase hoooodně pozdě, ale co se sundala poslední plena, tak neměl nikdy v životě nehodu. Když na to koukám s odstupem, tak snad to bylo lepší se synem. Ušetřený nervy.
Na třetí dítě tedy rozhodně chvátat nebudu a bude se snažit nenechat se vyprovokovat okolím
Měsíc sem, měsíc tam. Nejsou to závody a je totálně jedno, jestli některý dítě sedělo na záchodě v roce a druhý až ve 3 letech. Ať si okolí trhne nohou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovaprincezna píše:
Holky omlouvám se že sem vtupuju i zakladatelce, snad dá vědět jak to mají teď. Náš malej má v sobotu 12m, mamča říká že mu to krásně vyšlo, že mám velkou šanci ho přes léto naučit bez plen. Kámoška mi zas říkala že je to ještě hrozně brzo, že šanci nemám. Jejich malá půjde v září do školky a ještě když někam jdou má plínku, to se mi zase zdá dlouho..(ale tak každý mimčo to má jinak, kdo ví jak se povede nám).Myslíte že mám šanci? Ono asi bude hlavně záležet na něj jak to pochopí a jak bude šikovnej, že? Ale zas když si ještě neumí říct..
Máš šanci. Když budeš důsledná a posadíš několikrát za den na nočník, aby pochopil, co po něm chceš, nakrátko-po spaní, jídle, prostě když je potřeba čurat, nebudeš ho tam dusit násilím dlouho, jen na to vyčůrání, potom obrovská pochvala a naučíš ho, že tam se aá, po vykonání, že je tááákhle velký chlapík a že udělal aá apod, pochopí. Já to u všech dětí praktikovala od chvíle, kdy seděly a v 15 ti měsících byly samy bez plen přes den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 některý děti na to pečou
![]()
@ruzovaprincezna @Katy 7 syn chodil ze začátku kadit do nádobí z dětské kuchyňky nebo do dětského kolečka
ale tohle mu naštěstí docvaklo brzo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit