Do 1. roku bez plen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
23.3.16 19:47

@Svistice no z toho mam taky trochu hruzu. To nas teprve ceka, curani venku prave. Nechtela jsem ho trapit v te zime, tak jsem si rekla, ze zacnem venku az bude tepleji. No uz pomalu zacneme, ale jak to zvladneme, to teda nevim..myslim, ze budem mit urcite stejny problem jak vy. Alespon ze zacatku urcite.. hlavne asi zorvu ani nebude chtit :-/ modlim se aby byl rozumnej a spolupracoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
23.3.16 20:14

Odplenkování je na dítěti. Já měla jedno dítě bez plen dost pozdě a druhé dost brzo. Takže podle lidí, co našli smysl života v tom, mít dítě odplenkované dřív než kamarádky, tak jsem vlastně supermatka a nejhorí matka na světě v jednom :lol:

@Jenesis tohle co tu popisuješ ty, je pro mě právě ten příklad, kdy se matce smrskne svět jen na čurání a kadění jejího dítěte. Sedět u dítěte a pozorovat, jestli se nepohnulo nějak zvláštně, abych mohla vystartovat a letět dávat mimino nad nočník. Anebo ho tam rovnou posadit i když by mělo sedět až o půl roku později. To nevadí, že mu oddělám záda, ale budeme první v celém sousedství, komu se dítě vydělalo do nočníku :D
Já tedy trávím čas s dětmi asi jinak a obzvlášť venku není čas pozorovat každý pohyb dítěte. Nechávám je žít a plíny kupodivu už taky nemají :lol:
@Svistice píše:
@veronika6913 Alespoň pro příště víš, co kontrolovat. Nám se zase malej pravidělně přičůrává při čůrání venku ve stoje - nevystrčí dost pánev a tak čůrá do gatí nebo na boty. A pindíka si zatím sám držet nechce, takže to ho musíme taky obsloužit. :roll:

a dáváš mu koleno do zad? To pomáhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.3.16 20:14

@veronika6913 my jsme malýmu ze začátku ten pindík do tý mísy celou dobu drželi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.3.16 20:18
@tamata píše:
Odplenkování je na dítěti. Já měla jedno dítě bez plen dost pozdě a druhé dost brzo. Takže podle lidí, co našli smysl života v tom, mít dítě odplenkované dřív než kamarádky, tak jsem vlastně supermatka a nejhorí matka na světě v jednom :lol:

@Jenesis tohle co tu popisuješ ty, je pro mě právě ten příklad, kdy se matce smrskne svět jen na čurání a kadění jejího dítěte. Sedět u dítěte a pozorovat, jestli se nepohnulo nějak zvláštně, abych mohla vystartovat a letět dávat mimino nad nočník. Anebo ho tam rovnou posadit i když by mělo sedět až o půl roku později. To nevadí, že mu oddělám záda, ale budeme první v celém sousedství, komu se dítě vydělalo do nočníku :D
Já tedy trávím čas s dětmi asi jinak a obzvlášť venku není čas pozorovat každý pohyb dítěte. Nechávám je žít a plíny kupodivu už taky nemají :lol:

Davam, máme i povel vystrc pánev, ale chybička se občas vloudi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.3.16 20:19

Já jsem nehnula prstem a obě děcka chvíli po druhých narozeninách bez plín i v noci.
Přes den kolem těch 20 měsíců (plus mínus, už ani nevím).

Asi máme v genech nějaké extra vyvinuté svěrače :think: :mrgreen:

Myslím, že je to nejvíc o tom děcku. Někomu to docvakne brzo, někomu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
23.3.16 20:19

@Svistice to já jen, že známá tuhle vychytávku neznala a to už má dva kluky, kteří se často netrefí :D A byla překvapená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.3.16 20:20

@Jenesis jen se zeptam… a to teda zahlasila a ty ji rozbalila a dala curat a pak zas zabalila? Jak hlasi? Jak casto ted cura? A kdyz hi hlida nekdo jiny, jak to praktikujete? Diky za tip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.3.16 20:23
@tamata píše:
@Svistice to já jen, že známá tuhle vychytávku neznala a to už má dva kluky, kteří se často netrefí :D A byla překvapená :lol:

Né by to taky nenapadlo, ale máme tatínka s dlouholetou praxí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.3.16 20:32

@tamata už jsem psala že jsem posadila na nočník až když seděla sama za 1) a za druhé jsem psala že jsem nepozorovala nikdy žádné zvláštní vrtění při čurání, to si opět všiml přítel že se při čurání vždycky oklepala, jak kdyby jí přeběhl mráz po zádech, já jsem ji vždycky po spaní šla přebalit aby nebyla v mokrém a tím jsem přišla na to, že má suchou plínku, že čurá bud při tom přebalování nebo jak jí přebalím, tak proč bych si neušetřila práci a neposadila jí na nočník? a s kakáním to bylo vždycky po ránu a to jsem slyšela jak do tech kalhot střílí nebo jsem to poznala po čuchu- opět proč bych měla to hovínko dítěti seškrabovat až ze zad, když ji po probuzení můžu dát na nočník? A pak dát na nočník než jdeme s malou na procházku, na procházce obvykle usne a spí i pár hodin, pak se vzbudí dám na nočník, pak tak cca po hodině, to ji svlíknu posadím ona se okamžitě vyčurá- na nočníku sedí 2 vteřiny, pak teda z něj sleze a s holým zadkem mi utíká po bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.3.16 20:43

@hanzy hlási, ale obvykle při výkonu, že říká eee, ale to je, že jsem jí to pořád opakuju, budeš dělat ee, dělej ee, uplně od začátku a to ee se naučila velmi brzo. Taky to oklepání, jako že jí přeběhne mráz po zádech to mi řekla i amarádka, že jí to malá taky dělá. Hlídá jí moje mamka a dává právě po probuzení před vycházkou po vycházce a pak jak jí to vyjde. U hlídání vaří, uklízí a dělá učetnictví, prouzdá po netu, takže taky není přilepená očima na dítěti a úspěšnost má dobrou :) když nespí čurá cca po hodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.3.16 21:12

@Jenesis diky. Ta moje ma teprve 6m, ale prave takhle asi nahodne vychytavame uz kakani. Dlouhy cas kakala jednou za tyden treba. Pak jsem par dni doma zkousela pridezet nad umyvadlem na curani a casem pri tomhle „nabizeni“ zacala kakat pravidelne kazdy den, nebo obden. Do plenky uz tak 2m ne. Tak premyslim jestli a jak pilovat to curani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.3.16 21:22

@hanzy no já malou takhle dávala nad umyvadlo, když jsme nebyli doma a nebyl nočník a šlo to dobře, mě teda jen čurala, ale ted si zvykla na nočník a nikde jinde než na nočníku se mi nevyčůrá, tak musím sebou nosit nočník :). Ale určitě do toho jděte :) když vám to jde takhle krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
23.3.16 21:26
@tamata píše:

Já tedy trávím čas s dětmi asi jinak a obzvlášť venku není čas pozorovat každý pohyb dítěte. Nechávám je žít a plíny kupodivu už taky nemají :lol:

Jo, tak to budu přesně já. Dcera chodila na nočňajs jak začala sedět. Jenže dávala jasný signály už od narození. Od 18 měsíců bez plen, teď mám kluka a ten má v rod nočník a mojí snahu těžce na háku :mrgreen: Jakýkoliv můj pokus skončí tím, že se vztekne, stoupne si proti nočníku, významně se podívá a začne čůrat :-D už mě i napadlo, jestli mi nechce naznačit, že v sedě rozhodně čůrat nebude :-D Podle mě je každé dítě jiné a snaha matky může být jakákoliv…
A jinak mě trochu děsí metody u chlapečků, koleno do zad??? :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
23.3.16 21:36

@beeerush přesně můj názor :potlesk:
A čurání u kluků na stojáka :lol: Dítě stojí, ty stojíš hned za ním. Přidržuješ ho třeba za ramena a kolenem trochu zatlačíš do zad a dítě se prohne a tradááá… čurá víc do dálky než do gatí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
23.3.16 21:39

Souhlasím s tím, že odplenkování je záležitostí dítěti, nikoli zásluha rodiče. Já jsem typickou línou matkou, nebojím se to přiznat. Můj svět se netočil kolem čurání, kakání, vysazování na nočník, myslet na vysazení na nočník atd. Poprvé se dcera setkala s nočníkem krátce po 1. narozeninách, ale vůbec to nechápala. Kolem 1,5 roku hystericky ječela a odmítala si sednout jen slyšela větu vyčuráme se na nočník. Takhle to pokračovalo až do minulého víkendu, kdy jí bylo 26 měsíců. Najednou se to zlomilo a sama si řekla, že chce čurat a v klidu si sedla na nočník. Od té doby má plenu pouze na spaní. Bála jsem se kakání, ale dnes poprvé zvládla i to. Co na tom, že se trefila vedla na koberec :mrgreen:
@Jenesis Já jsem třeba absolutně nepoznala, kdy dcera čurá nebo kaká. Ještě nedávno tu běhala s bobkem v pleně, smrděla na sto honů a stejně zapírala, že ona určitě nekakala :mrgreen: Je to spíš o tom, že některé dítě je zralé dříve, jiné později. Ani jedno nevidím jako špatné. Moje dítě mělo pleny do 26 měsíců, ale už půl roku mluví ve větách, zpívá zpaměti kvatna písniček a povídá básničky. Kamarádky dítě je bez plen od cca 15-16 měsíců, ale rozumět mu není pomalu žádné slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze