Do 1. roku bez plen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
24.3.16 19:22

Chjo, jsem myslela, ze se tu neco zajimaveho treba dozvim a dohadujete se tu jak male holky na zakladce :?

Proste akceptujte, ze kazdy ma na to nejaky nazor a je ne? Na co si kazit zivot takovyma zbytecnyma hadkama..

Moje dite taky nesedi (6m), nad nocnikem ho pridrzuju(drzim ji, jak kdyz se holcicka drzi kdyz jde na zachod venku). Jen uz je tezka, tak si tu spodni cast zadku lehce o nocnik opru. Jak jsem psala, ja jsem na tohle najela, protoze mala treba tyden nekadila(rekord 9 dni) a kdyz jsem ji tahle tu polohu nabidla, najednou kadi denne, nebo obden. Nevim, jestli je to nahoda, nebo se to tak naucila. Nechce se mi uz zkouset ji to zas treba tyden nenabidnout. Kazdopadne pro me je to pohodlne, neseskrabavam ty bobky ze zad a pro ni to doufam bude prinosne, ze az prijde cas, nebude mi rvat, ze na nocnik NESEDNE. Mozna se ale mylim, a vsechno bude jinak.. sama jsem zvedava :mrgreen: Nejradsi bych nejak i doladila to curani no..

A ne, taky nejsem matka, ktera resi jen vymesovani.. proste kdyz ma plenku, ma plenku a kaslu na to. Kdyz ji mam na dece rozbalenou bez, tak v intervalech nabizim curani a funguje to (opet pohodlnost pro me, aspon mi neprocura podlozku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
24.3.16 19:48

@hanzy Většinou má každé dítě krizi, kdy si odmítá na nočník sednout. Některé déle, jiné jen kratší dobu. Dcera byla kojená a také před zavedením příkrmů kakala jednou za týden. Pokračujte jak vám to vyhovuje, na tom nic špatného není. Čurání je podle mě zatím těžké vychytat. Alespoň naše dítě teda čuralo dost náhodně. A hlavně dost často. Jinak obdivuji tu chuť se tomu věnovat, já jsem na to fakt líná. Teď u první jsme to dost řešili a prožívali, a ve finále zbytečně. U druhého vytáhnu nočník nejdříve v 1,5 roce, možná i déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
24.3.16 19:53

@kacka52 diky. Ja to zatim nejak nehrotim. Jak pisu, nejak jsem na to najela, kdyz jsem zkousela jeden den vysazovat a pak si mala asi zvykla a kaka jen kdyz ji pridrzim. Do plenky ted fakt dlouho ne. Nevim, jak poznat, jeslti je to nahoda, nebo zamer, nebo jestli ma treba problem, a nejde ji to vleze :nevim: Kdyz ji mam rozbalenou, poznam to, ze zacne mrcet a nema najednou zajem o hracky a tak. Dam ji vycurat a zas je usmevava a hraje si dal (na brichu, na zadech). Ale s tou plenkou jsem to jeste nejak nechytla, ze bych poznala, ze se chysta curat. Spis poznam, ze se zarazi, kdyz uz asi cura :mrgreen: Jako nepotrebuju ji odplenkovanou, spis me to samotnou zajimalo.

By me zajimalo, jak to delaji treba domorodky v Africe. Jasny, tam jsou hodne venku, ale tak treba i Mexicanky. Jak nosi deti v podstate skoro cely den v satku.. to prece nemaji plenky, nebo jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
24.3.16 20:04

@Jenesis On je asi největší problém, že sice začneš v roce, ale další rok se tomu budeš věnovat a odbourávat. Pro mě naprostá ztráta času. Když začnu cca ve 2 letech, tak jsou pokroky poměrně rychlé a dítě je bez plen prakticky hned. Proto já, po zkušenost teď s dcerou, vytáhnu nočník u druhého dítěte nejdříve v 1,5 roce. S dcerou jsme nočník dost prožívali, řešili, snažili se posazovat a stejně prd. Odmítala ho, řvala, ani si z 95% nesedla. Že bych byla ovlivněna lobby výrobců plen se mi nezdá. Ani děti v okolí a to většina je bez plen nejdříve v 18 měsících, spíše kolem těch 2 let. Nervová soustava holt zraje různě. Já jsem chtěla, aby dcera chodila na nočník sama cíleně, ne naučeně. Každému vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
24.3.16 20:10

@hanzy Já jsem svoje dítě asi málo pozorovala, protože si tohle vůbec nepamatuji. Je fakt, že my jsme často rozbalenou nenechávali, tak asi proto. Ani jinak neprojevovala nějakou nespokojenost, když byla počuraná/pokakaná. Nedávno bobek ještě statečně zapírala a vůbec jí to nevadilo, spíš si v tom snad libovala. V Africe používají předpokládám nějaké hadry a Mexiko je poměrně civilizované, tam bych to na pleny viděla. Případně taky ty hadry. Asi stejná situace, jakou řeší ženy při ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
24.3.16 20:14

Každý dítě to má prostě jinak, a přece se nebude soutěžit, kdo je lepší, že naučil dítě dřív na nočník. Myslím si že roční, nebo přes rok dítko se může naučit samo na nočník. U kluků jsem to tak dělala, že chodili „prdelatý“ :D a po pár nehodách se naučili si sedat sami na nočníček.
Malýmu, co mám ted nevadilo když jsem ho vysadila na nočník, když byl menší ale teď má někdy vzteklou náladu, protože si chce zrovna hrát a tak. Opravdu záleží na děťátku a nehrotit to. KAŽDÉ DÍTKO SE TO JEDNOU NAUČÍ, DO 1. TŘÍDY UŽ PŮJDE BEZ PLÍNEK :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
24.3.16 20:16

Jo a k tomu sezení, dítě samo sedí až tehdy, když si samo sedne z kleku na čtyřech.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.3.16 20:31

@Jenesis na kytky čůrat nebude, do nemocnice se těší, jsou tam hračky a hodné tety :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
24.3.16 21:36
@MalVera píše:
Moje tchyne mela 3 kluky a vsechny do roka bez plen. Udajne, ale moc neverim :think:

To by mě teda zajímalo jak to dokázala :think: Zrovna včera jsem z mami tahala rozumy, jak v době látkových plen, v 70.letech, kdy rodiny neměli prachy protože nebyla mateřská a ženský se vraceli i po půl roce do práce, učili její kamarádky chlapečky na nočník :lol: Kluci to mají podle mě fyziognomicky prostě těžší podle mě. Vůbec nevim, jak to mam toho mýho pinďu učit. Hlavně mi nevydrží na nočníku sedět ani 3 vteřiny. C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.3.16 21:40
@Svistice píše:
Já mám ještě ráda tu o tom, že děti na látkových plenách se naučí na nočník dřív, protože jim vadí mokro, že matka dítě naučila samo usínat hned po příjezdu z porodnice a případně rovnou celou noc, takže ty, co kojenci špatně usínají nebo se budí, si ty děti jen blbě naučily, a že pokud se dítěti čte nejlépe již od početí, tak bude brzo mluvit. :jazyk:

:mrgreen: Ty jsou nejlepší :palec:

@Jenesis Jsem čekala, kdy vystartuješ, už o stránku dřív, kdy holky začaly psát, že u nich to tak nefunguje…

Někteří lidé až časem zjistím, že svět není černobílý 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
24.3.16 21:54

Nojo, to byla ta éra, kdy se miminka nechala vyřvat, aby se nerozmazlili, a aby se naučili spát sami. |Když je rodiče zavřeli do jinýho pokojíčku a zabouchli za nima dveře, tak tam dítě mohlo dělat psí kusy, Rodiče spinkali, neslyšeli miminko plakat, a tak si mysleli, že spí celou noc. Hrozný praktiky to dřív byly :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35314
24.3.16 23:14
@Jenesis píše:
@kacka52 o vás určitě nemluvím, mluvila jsem k těm co tu na mě utočili a říkali, že já dítěti nečtu a když jsem napsala že čtu, tak jsem byla stejně strašná. Se vším co píšete souhlasím, a nepíšu že to je ostudné, myslím si že do dvou let plínky jsou ok- nebo standard, a taky vím že u někoho jako u vás kdy si mladá slečna řekla, což je super- asi proto že jste jí to taky občas řekla ne, že vůbec o nočníku nevěděla, to by pak ani netušila co do něj má dělat. Psala jsem o dětech, u kterých čekají maminky do toho druhého roku a děti jim odmítají dělat potřebu jinak než do plínky a to jsem byla sama překvapená kolik takových neštěstných maminek s tříletáky a víc je, že si přečetli že dítě dozraje samo, že jsou z toho neštastné. A proto říkám, že já si tohle odbudu už ted na roce a mám klid, nemusím řešit plíny, nemusím řešit přebalování, nemusím řešit pudry a mastičky na opruzeniny, prostě klid. Pro mě to jasně vede. A proto to sem do tohoto tématu píšu.
A jinak správně jste řekla že dcera je vývojově napřed, ne inteligencí, ale vývojem.

Myslim, ze se budes jeste hodne divit. Mas jedno dite, zkusenosti jen s nim a jeste si je podivne interpretujes, jako svoji nebetyckou zasluhu. Tvoje dite se pritahuje do sedu mozna od 4,5 mesicu ( jako kazde druhe v okoli), ale rozhodne od te doby nesedi, to totiz vypada uplne jinak. Schvalne popis, jak se do toho sedu v tech 5 mesicich to dite dostalo… Zatim jsem teda nezanamenala v tvem popisu ani zadny zasadni vyvojovy skok napred, ale budiz.
Az bude tvoje dite umet R a Ř v roce a pul jako ty ( a to ti proboha rekl kdo?), tak dej vedet… :zed: :zed: :zed: Detem totiz treba Ř naskakuje az zhruba mezi 4.-5. rokem, to vi i kazda uctelka ve skolce… Mozna by sis mela neco nejdriv nastudovat o vyvoji ditete, nez se poplacas po zadech, jak jsi na to vyzrala…narozdil od nas ostatnich, co mame ty pomale zaostale deti, co se vyvijeji normalne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
25.3.16 00:32

Ahoj, jsem ráda že se ta diskuse trochu ukklidnila, to jak jsem uměla mluvit mám zapsáno v takové té koministické brožuře vaše dítě :), kde se píše i kolik navšvtívila spolků nebo jak se to nazývá. je to opravdu tak, jedla jsem příborem už v jeslích, mluvila jak kniha ve školce, chodila na wc, na zš první známka za 2, další ne moc pěkné známky následovali. proto nikomu necpu, že to něco znamená. :) právě z té češtiny, kterou mě tu někdo peskuje vím, že mám bohužel tristní, ale je to vždy hezké použít, když se to někmu hodí, ty to máš špatně napsané, bohužel mám a vím o tom. Moje dcera předpokládám bude po mě, nechci se tím prostě nijak vymlouvat ani odsuzovat, ale vývoj bude po mě, to r i ř, je zaznamenaná v dětském očkováku, paní doktorka to ještě v životě něviděla, ale prostě to tak je, nikoho tím neodsuzujuji. Jen jak říkám, chtěla jsem napsat zkušenost, ne se do krve rozhádat. Jak říká moje doktorka ( cca 50 let- sice jsem tohle nikdy neviděla, ale všechno muže být poprvé a může to být rarita) takže moje dětská v té době mohla říct že to ještě neviděla a pak jí přijít dalších 10 dětí.
ted zde něco o tom co psala mroe
Detem totiz treba Ř naskakuje az zhruba mezi 4.-5. rokem, to vi i kazda uctelka ve skolce… Mozna by sis mela neco nejdriv nastudovat o vyvoji ditete, nez se poplacas po zadech, jak jsi na to vyzrala…narozdil od nas ostatnich, co mame ty pomale zaostale deti, co se vyvijeji normalne :mrgreen:
i když se to nezdá kvůli té špatné češtině jsem vystudovaná pedagog a vývojovou psychologiii, stejně jako ostatní předměty, jsem měla vic než dost, ty si sama odporuješ, řekneš, že dítě je každé jiné, ale na druhou stranu řekneš, že tvoje a nebo obecně se to dělá v tom a tom věku, to, jak to tedy je, je to individuální nebo podle toho jak je to v tabulkách nebo podle tvých dětí? Zamet a prosím zamysli se sama před svým prahem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
25.3.16 14:09

Tak u našich dětí R a Ř se naučili až v první třídě. Teď co mám syna ( bude mu 6 v dubnu) tak se teď naučil R a začínáme trénovat Ř. A tyto písmenka se tolerují mám pocit do 6-7 let. A s tím přitahováním do sedu, to není sezení. Dítě sedí tehdy až si sedne z pozice na čtyřech jakoby do boku a do sedu. Náš si takhle sednul kousek před 7, měsícem. Když jsme byli na tříměsíční prohlídce, tak ho doktor chytil za ručičky, jak se přitáhne a on šel rovnou na nohy :lol:. Tak se smál, kam že pospíchá. V průběhu sedmýho se postavil na nohy tak, že se přitáhnul. Chodit začal v roce a třech týdnech. Každé dítě je jiné. Jen mi je vždycky líto těch miminek, který maminky posadí do kočárku ve 4 měsících, dítě se tam všelijak kejklá, ale hlavně že sedí. To nechápu. Nejlepší je nechat dítě být, ono se všechno naučí samo. U posledního jsme nevodili ani za ručičky a chodit se naučil sám. úplně jsem vysazená na chodítka. ty pasivní, jak tam dítě postavíš a máš od něj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
25.3.16 14:36

Do roku bez plen to možné asi je, vypěstuje se reflex a je to drezura maminky i dítěte. Když si zadáte na googlu dotaz kdy je nejlépe začít s učením, tak 9z 10 článků doporučí nezačínat příliš brzy a to včetně dětských psychologů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze