Do 1. roku bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Blanka S píše:
V 11 měs mi to přijde brzo, ale pokud dost pije a neprosedí celej den na nočníku tak GRATULUJU. Moje malá cca od roku jen kakala do nočníku a když čůrala ( v ten okamžik) říkala číííííííííí. Plen se zbavila až po druhém roce naráz i nanoc. Začala jsem vysazovat kolem 13m.Nehody se stávaly pořád a dokud si nezačala říkat tak jsem jen posazovala a plenu dávala projistotu nekdy byla počůraná pokaždé nekdy třeba týden nic.
Takže u druhého pokud přijde nebudu posazovat dřív po 18m. Rok vysazování na nočník mi stačil a ikdyž to vydržela stále jsem jen posazovala podle mně má cenu odplenkovat když dítě už trochu chápe a začíná mluvit, aby si řeklo. To má zkušenost
z mého pohledu hloupost. Moje holka (částečně „cepovaná“ BKM - jen jsme to zkoušely na „kakykaky“) začala v 10 měsících říkat „kaka“ a asi po 3 vysloveních jsem pochopila, že si říká. Bohužel jen to, že potřebu koná, ale i to byl zásadní vliv. Teď už to říká s předstihem příp. přijde, že se stalo. A kolem roku je dítě obvykle schopné na otázku odpovědět ANO/NE.
Ale tím ti nechci vyvracet, kdy má smysl posazovat na nočník. Jen jsem chtěla říct, že pokud rodič dítěti naslouchá, určitě je schopen vyvodit z jejich chování, co chce/nechce. Podobný jako u jídla. VĚTŠINA dětí se o jídlo taky NĚJAK přihlásí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a můj syn a nočník nic moc. Je schopen čůrat klidně třikrát (a velké množství, žádné učůrávání) během půl hodiny. Samozřejmě nočník toho schytá velmi málo. Vždy jen bezmocně volá, že čůrá. Takže ani vysazování leckde fungovat nemůže
Ale snažíme se, to jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenule27 píše:Blanka S píše:
V 11 měs mi to přijde brzo, ale pokud dost pije a neprosedí celej den na nočníku tak GRATULUJU. Moje malá cca od roku jen kakala do nočníku a když čůrala ( v ten okamžik) říkala číííííííííí. Plen se zbavila až po druhém roce naráz i nanoc. Začala jsem vysazovat kolem 13m.Nehody se stávaly pořád a dokud si nezačala říkat tak jsem jen posazovala a plenu dávala projistotu nekdy byla počůraná pokaždé nekdy třeba týden nic.
Takže u druhého pokud přijde nebudu posazovat dřív po 18m. Rok vysazování na nočník mi stačil a ikdyž to vydržela stále jsem jen posazovala podle mně má cenu odplenkovat když dítě už trochu chápe a začíná mluvit, aby si řeklo. To má zkušenostz mého pohledu hloupost. Moje holka (částečně „cepovaná“ BKM - jen jsme to zkoušely na „kakykaky“) začala v 10 měsících říkat „kaka“ a asi po 3 vysloveních jsem pochopila, že si říká. Bohužel jen to, že potřebu koná, ale i to byl zásadní vliv. Teď už to říká s předstihem příp. přijde, že se stalo. A kolem roku je dítě obvykle schopné na otázku odpovědět ANO/NE.
Ale tím ti nechci vyvracet, kdy má smysl posazovat na nočník. Jen jsem chtěla říct, že pokud rodič dítěti naslouchá, určitě je schopen vyvodit z jejich chování, co chce/nechce. Podobný jako u jídla. VĚTŠINA dětí se o jídlo taky NĚJAK přihlásí
presne tak.A kazde dite treba jen trochu ale ma par svych slovicek. A ciii,aaa,kaka a jine se opravdu dite je schopno naucit rikat ale to uz je taky o schopnosti rodice aby ho to naucilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Týjo
Já když vidím, jak je Darek schopnej pročůrat plínku co půl hodiny - tak to vidím, že odplenkovat se povede tak v 18ti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RyBANA píše:
TýjoJá když vidím, jak je Darek schopnej pročůrat plínku co půl hodiny - tak to vidím, že odplenkovat se povede tak v 18ti
Neboj to zas ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, známá měla odplenkováno v 10-ti měsících.
Já si z ní ale příklad vzít nehodlám, začneme až příští léto.Všechno má svůj čas …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
presne tak.A kazde dite treba jen trochu ale ma par svych slovicek. A ciii,aaa,kaka a jine se opravdu dite je schopno naucit rikat ale to uz je taky o schopnosti rodice aby ho to naucilo.
Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat ![]()
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku dělá
Vysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky diky za pochvalu terezky…dneska je uz zase o rok hezci nez na te fotce ![]()
zoubky…bud v klidu..ono se to tem maminam co jim deti mluvi brzo lehko rika ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
miki: me taky ditko nemluvi kdo vi jak zavatne jestli myslis ve vetach a tak.Rekne si to nejnutnejsi a vic mluvit nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikitaa píše:
holky diky za pochvalu terezky…dneska je uz zase o rok hezci nez na te fotce
zoubky…bud v klidu..ono se to tem maminam co jim deti mluvi brzo lehko rika
Teda dcerku máš fakt krásnou, to se musí uznat ![]()
Já jsem v klidu, dokud neslyším/nečtu podobné větičky, jak rodiče musí umět učit své dítě mluvit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:
miki: me taky ditko nemluvi kdo vi jak zavatne jestli myslis ve vetach a tak.Rekne si to nejnutnejsi a vic mluvit nechce.
A na to jsme se tě právě ptala, jakou mám mít schopnost naučit své dítě si říkat alespoň o to nejnutnější? Ale tady to rozebírat nechci, tady se krásně nočníkuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:kattkka píše:A na to jsme se tě právě ptala, jakou mám mít schopnost naučit své dítě si říkat alespoň o to nejnutnější? Ale tady to rozebírat nechci, tady se krásně nočníkuje
vim ja.Proste jsem rikala aaaa vzdy kdyz sedela na nocniku nebo jsem prebalovala.......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:kattkka píše:Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku děláVysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.
sice trochu mimo téma, ale ANO/NE přece nemusí být nutně vyslovení ono slova, ne?
Nebo snad 20 měsíční dítě nezvládá na nějakou otázku reagovat tak, že máma pochopí, jestli to chce nebo ne? Takové reakce se u dětí obvykle dostaví kolem toho roku, je jedno jestli mluví nebo používá citoslovce nebo jen kývá hlavou…
píšu to jako anonym, protože čekám smršť nechutných reakcí
a hádat se nechci. Je to jen názor na věc…
- Citovat
- Upravit
zoubky píše:kattkka píše:Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku děláVysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.
Malému je teď malinko přes 8 měsíců a chápe dost jasně, co na tom nočníku dělá, protože když se mu chce, tak čůrá okamžitě co ho nad něj dám… a pak se snaží i tlačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit