Do 1. roku bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jenesis píše:
@tamata to vy říkte nesmysli, které jste se dočetla někde na internetu, doktorka mi neříkala nic o tom že by to že sedí bylo špatně, když si to dítě sedne samo znamená to, že má už dostatečně silný svalový korzet, který drží páteř, když je dítě posazované ten svalový korzet dokončený nemá, proto si nesedá a proto se mu ničí záda. V tom to všechno je, miluju jak někdo papouškuje něco co někde četl a nebo slyšel a ví o tom velký kulový, ale mluví za všechny lékaře světa, nemůžu za to že moje dítě je vývojově napřed ani za to že vaše bylo zřejmě vývojově pozadu a proto si tu musíte něco dokazovat a všechno co nedělalo vaše dítě je špatně. Dle vašich geniálních teorií a teorií, které jste přečetla zřejmě na emiminu a podobně fundovaných stránkách, kde odpovídají samí pediatři a ne ženy z lidu, by všechny děti z komunistické doby byli špatní na záda, včetně vás. Opravdu mě to moc bere ty vaše žárlivý scény. A ty vaše rady s dáváním dítěte kolenem do zad jsem teda taky nikdy neviděla a doufám že taky neuvidím.
No, vidim, ze moje deti proste nemuzou byt tak genialni, ja jim totiž od narozeni nectu. Ale prekvapive ma moje dcera v pate tride lepsi cestinu nez ty, jak k tomu doslo, si proste neumim vysvětlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No popravdě, dřív jak v cca 18 měsících nemíním nočníček ani pořizovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe proboha nikdo neříká o něčí genialitě, a když už nevím co by, tak vytáhnu češtinu, fakt komedie a opravdu k tématu, to že řeknu, že dítěti čtu, berete osobně a musíte mě osočovat? Četla jsem jí protože se má na dítě hodně mluvit aby slyšelo maminčin hlas ale já popravdě nevěděla co mám pořád takovýmu mrněti vykládat, tak jsem četa básničky a zpívala písničky, aby to bylo melodické a ona na to reagovala, tak mě ukamenujte. Vůbec netuším jak moje čeština souvisí s tématem, doufám že mi to osvětlíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata Ano to je uplně k tématu a určitě to všem, kteří se sem pujdou kouknout se stejným dotazem, hodně pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MalVera možné to je, jen v té době nebylo nic v tv a nebyl internet, tak se na to čas našel. Ne jako ted, kdy je in to vůbec neřešit a pak být ohromně překvapený, že to nepřišlo samo.
@tamata, @mroe jo a ještě poslední, když se můj svět smrskl jen na čurání a kakání a dle vás, si neužiju s dítětem tolik srandy a zábavy jako vy. Tak si povíme, kdo bude vysmátej, až my za dva měsíce nebudeme plíny potřebovat a vy se štěstím do dvou let, ale s velkou pravděpodobností do tří a více let budete seškrabovat smrdlavý bobky ze zad svých dětí. A řešit jak je možné, že to není tak jak psali ostatní, že dítě osvíceně samo nedoneslo nočník a neřeklo, že chce lulat, ale naopak vřeští jak tur a schovává se. Těch diskuzí je tady nepoměrně víc, než těch jak naučit dítě brzo. Po tom si povíme čí život se točí okolo ho.ven
PS:můj přítel právě 9ti měsíční dceru učí jak slézat sama z gauče, točí se jeho život jen kolem toho? Mučí dítě?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis A co je ostudného na tom, aby dvouleté dítě nosilo pleny? Bude mít kvůli tomu horší známky na zš? Nebo menší plat v zaměstnání? Budeš se divit, ale mé dítě si právě samo řeklo, že chce čurat teprve nedávno, sama k tomu dozrála. Tvé dítě má pouze vytvořen reflex, asi jako Pavlovův pes. A kdybys ho aktivně neustále nevysazovala na nočník, tak tu plenu potřebuje také. Nebo si snad roční dítě přiběhne k nočníku, sundá tepláky, vykoná potřebu, utře se a tepláky nandá? To je fakt scifi. Roční dítě ‚bez plen‘ je pouze bez plen z toho důvodu, že ho rodič sám vysazuje na nočník, kde dítě následně vykoná potřebu, protože to má naučeno. Ale samo si aktivně na ten nočník nedojde, to mi zase tady netvrď. Někdo vykonávání potřeby svého dítěte neustále řeší, vysazuje a sleduje. Já jsem raději ten čas trávila jinak a prostě vše nechala na dceři. O nic méněcenná si nepřijdu a mé dítě není o nic horší, než ten aktivně vysazovaný ročák. Tvé dítě je prostě vývojově napřed, a nemůžeš pochopit, že ne všechny děti jsou takové. Moje dcera si sama sedla zcela standardně v 9 měsících. 4,5 měsíční samo sedící, nikoliv posazené dítě, je asi opravdu rarita. A myslím tak, že by si opravdu zcela samo sedlo na zadek, ne že ho posadíš a ono se nesvalí jak hruška. Moje dcera je třeba na vykonávání potřeby nějaká pomalejší. Nedávno na nočníku řvala jak tur a odmítala sedět, dnes se počurala ve městě. Nehroutím se, ona se to jednou naučí. Nebude to v roce, ale na první rande to zcela jistě zvládna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis no nevím, můj mladší byl v roce jen ležící mimino, přetáčel se na břicho. Neumím si představit, jak ho dávám na nočník.
Teď je mu 20 měsíců, chodí, sedí, při čůrání se oklepe, ale na nočník se posadit nenechá. Staršímu jsou 4, před druhým rokem jsem zkusila nočník, pochopil hned. Přesto se po půl roce začal natruc počůrávat a dělá to dodnes. Prosím, dej mi nějakou geniální radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis sorrys ale Tvé dítě není odplenkované ale používáte bezplenkovou metodu (google- bezplenková metoda)která tu už nějakej pátek je…můj kluk je bez plen cca od dvou let na noc se odplenkoval sám ze dne na den ve 3 letech…Je to zcela akorát protože je na to tak zralá nervová soustava. A každé dítě které chytneš za ruce se přitáhne do sedu-stoje to je naprosto normální a tedy žádný signál k tomu že je dost silné na to aby sedělo samo. Ukaž fotku jak si holka sedla a mužem se bavit dál
správně by jsi měla psát do diskuze bezplenkovka jak na to nebo tak něco…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis píše:
@MalVera možné to je, jen v té době nebylo nic v tv a nebyl internet, tak se na to čas našel. Ne jako ted, kdy je in to vůbec neřešit a pak být ohromně překvapený, že to nepřišlo samo.
@tamata, @mroe jo a ještě poslední, když se můj svět smrskl jen na čurání a kakání a dle vás, si neužiju s dítětem tolik srandy a zábavy jako vy. Tak si povíme, kdo bude vysmátej, až my za dva měsíce nebudeme plíny potřebovat a vy se štěstím do dvou let, ale s velkou pravděpodobností do tří a více let budete seškrabovat smrdlavý bobky ze zad svých dětí. A řešit jak je možné, že to není tak jak psali ostatní, že dítě osvíceně samo nedoneslo nočník a neřeklo, že chce lulat, ale naopak vřeští jak tur a schovává se. Těch diskuzí je tady nepoměrně víc, než těch jak naučit dítě brzo. Po tom si povíme čí život se točí okolo ho.ven
PS:můj přítel právě 9ti měsíční dceru učí jak slézat sama z gauče, točí se jeho život jen kolem toho? Mučí dítě?![]()
Jak si můžeš být jistá, že za 2 měsíce bude bez plen? Tím myslím, že si sama řekne, bez připomínání a vysazování. To se přece naučit nedá, to dítě přece musí udělat samo, až k tomu dozraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám ještě ráda tu o tom, že děti na látkových plenách se naučí na nočník dřív, protože jim vadí mokro, že matka dítě naučila samo usínat hned po příjezdu z porodnice a případně rovnou celou noc, takže ty, co kojenci špatně usínají nebo se budí, si ty děti jen blbě naučily, a že pokud se dítěti čte nejlépe již od početí, tak bude brzo mluvit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacka52 o vás určitě nemluvím, mluvila jsem k těm co tu na mě utočili a říkali, že já dítěti nečtu a když jsem napsala že čtu, tak jsem byla stejně strašná. Se vším co píšete souhlasím, a nepíšu že to je ostudné, myslím si že do dvou let plínky jsou ok- nebo standard, a taky vím že u někoho jako u vás kdy si mladá slečna řekla, což je super- asi proto že jste jí to taky občas řekla ne, že vůbec o nočníku nevěděla, to by pak ani netušila co do něj má dělat. Psala jsem o dětech, u kterých čekají maminky do toho druhého roku a děti jim odmítají dělat potřebu jinak než do plínky a to jsem byla sama překvapená kolik takových neštěstných maminek s tříletáky a víc je, že si přečetli že dítě dozraje samo, že jsou z toho neštastné. A proto říkám, že já si tohle odbudu už ted na roce a mám klid, nemusím řešit plíny, nemusím řešit přebalování, nemusím řešit pudry a mastičky na opruzeniny, prostě klid. Pro mě to jasně vede. A proto to sem do tohoto tématu píšu.
A jinak správně jste řekla že dcera je vývojově napřed, ne inteligencí, ale vývojem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis já psala, že moje dítě je hlavou jinde a proto se ve dvou letech naučil celou abecedu a sám si vše počítal. A na to mi napíšeš, že ty čteš už od narození (to je nevídaná genialita
)
Já to nepsala, abych se vychloubala jako ty, ale jako příklad toho, že i dítě s plenama ve 2 letech může být napřed zase v jiných věcech. Dcera byla bez plen brzo, ale zas neumí číst. Tvoje umí kadit. Každé je dobré v něčem jiném. Já obdivuji spíš, co mají lidé v hlavě než v nočníku ![]()
@Jenesis píše:@tamata, @mroe jo a ještě poslední, když se můj svět smrskl jen na čurání a kakání a dle vás, si neužiju s dítětem tolik srandy a zábavy jako vy. Tak si povíme, kdo bude vysmátej, až my za dva měsíce nebudeme plíny potřebovat a vy se štěstím do dvou let, ale s velkou pravděpodobností do tří a více let budete seškrabovat smrdlavý bobky ze zad svých dětí. A řešit jak je možné, že to není tak jak psali ostatní, že dítě osvíceně samo nedoneslo nočník a neřeklo, že chce lulat, ale naopak vřeští jak tur a schovává se. Těch diskuzí je tady nepoměrně víc, než těch jak naučit dítě brzo. Po tom si povíme čí život se točí okolo ho.ven
PS:můj přítel právě 9ti měsíční dceru učí jak slézat sama z gauče, točí se jeho život jen kolem toho? Mučí dítě?![]()
A ty nemáš v hlavě, ale právě v tom nočníku
Mroe tu píše o dceři v páté třídě a já tu mluvím o dětech, u kterých řešíme nástup do školy a nástup do školky. Takže plenku bych už možná neuměla ani nasadit. Ale nandala jsi nám to pořádně, stěr jak sviňa ![]()
Pobavila jsem se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wewa no já si o tom nepřečetla na googlu, já jsem k tomu došla sama a myslela jsem, že je to naprosto normální, že se tomu teď začlo říkat bezplenková metoda a dělá se jako by to bylo novum za to já nemůžu.
@Tamtama navrhnout dítěti nějakou lumpárnu pojď počůráme kytičku, tátovi kolo od auta.
Když se žačal znovu počůrávat přítelův syn-který byl učen na nočník až po druhém roce, řekli jsme mu že to je příznak choroby, že je asi nemocnej a bude muset do nemocnice na pozorování, ono ho to do druhého dne přešlo. Zkoušel to dvakrát nebo třikrát, vždycky když se vrátil od mámi a když se mu narodil sourozenec.
Já si myslím že v pozdějším věku se právě začnou opět počůrávat děti co se začli učit na nočník až dýl, protože ne to byli zvyklí neudělali si právě ten „pawlův reflex“ jak řekla kačka52, já ho mám asi do ted protože jak dám na nočník malou začne se chtít i mě
, i když jinak chodím na wc minimálně
copak vás nikdy nenapadlo, že ty průzkumy o tom že se má začít až v pozdějším věku s tím nočníkem jsou jen loby výrobců plín? Přece kdyby všichni začalali před prvním nebo po prvním roce přišli by o polovinu příjmů!!! Jak je těžký zaplatim nějakýmu psychologovi a jednomu pediatrovi, aby udělali výzkum, který se bude hodit zrovna jim do krámu? Myslím že se to děje v mnohých odvětvích dnes a denně, je to prostě byznys.
Nemusí se začínat ani od narození ani od toho půl roka, protože skutečně spousta dětí vůbec nesedí, ale až začne sedět a kolem roka začít a do dvou odbourat- určitě ne začínat až ve dvou letech to je podle mě prostě už hrozně pozdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata těžko se mužu vychloubat holkou, že počítá když je jí osm měsíců nemám doma Stewa Hawkinga, a já se nešla vychloubat, znovu říkám četla jsi úvodní příspěvek? víš o čem tato skupina má být? o tom jak se zbavit plen do roka nebo jak dítě učit počítat. Jediný kdo se tu vychloubá jseš ty. Mě zas přijde zbytečné učit dítě před školou číst a psát, tam se to bude učit tak jako tak. za prvé a za druhé je špatně předpokládat, že někdo někdy ještě bude mít dítě? představ si že já znám lidi, co mají více jak jedno nebo dvě děti. A když nemám dítě, které je zrovna ve věku učení na nočník a nemám ani dítě které jsem učila do roka na nočník jak je v nadpise, tak asi nemám co sem psát ne a už vůbec někoho za to že s tím souhlasí a nebo se o to snaží zesměšňovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis čeština dostala na pidel, bohužel musím zas jít a nestihnu si to teď přeložit. Ale piš dál, prosím. Já se zas přijdu pobavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit