Do 1. roku bez plen?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
413
23.3.16 17:24

Já se hlásím taky, mám 2 příklady, přítelova syna- začala jsem vysazovat já někde kolem druhého roku, nikdo jiný si nevšiml, že když se tahá za rozkrok muže to znamenat, že potřebuje čurat, dejme tomu do měsíce už si začal říkat sám. Já bych plínky pak přestala dávat, ale neměla jsem v rodině vedle tchýně žádné slovo takže se plínky nechali dál na kakání akteré trvalo až do roka a půl- to že se kluk naučil na nočník byla moje zásluha!!! Takže ej to opravdu o lidech, protože oni tvrdili, že kluk jim na nočník prostě nepujde. Kakání přišlo tak, že jsem mu vysvětlila že kakání není nic nečistého, že kakáme všichni, že kakání je valstně zbytek toho co snědl. Byl moc překvapený a přestal kakat někde v rohu nebo pod stolem. Protože sama jsem byla bez plenky i na noc jedenácti měsících, věděla jsem že to jde a nejspíš to moje máma dělala dobře. Sama jsem malou začla vysazovat, když začala sedět- věděla jsem už od třetího měsíce, kdy čurá a kaká, po spánku- ale nechtěla jsem jí mást hlavu, že jí budu držet v kolíbce a pak za dva měsíce přeučovat na nočník, takže jsem začala rovnou nočníkem hned první den jsem zachytila 4 x kakání a 3 čurání-jde to když člověk chce. Když spinkala třeba 5 hodin měla vždycky suchou plínu, dala jsem na nočník vyčurala se popř. vykakala. v sedmém osmém měsíci se to začalo trochu kazit, začala se vzpírat začala totiž lést., ale vytrvala, jsem. No a ted v devátém měsíci už vydrží s jednou nebo dvěma plínami na den. S tím že dítě řve a vzpíná se to mi taky dělala jak jsem psala- tak jsem jí držela propnutou, ona si pak sedla já jí dala hračku ona se uklidnila, povolila svaly a vyčurala. Ušetří to spustu práce a námahy a peněz a času. Než mýt zadek měnit plny, nakupovat plíny. Jde jen o to naladit se na vlnu dítěte a správně ho na ten nočník zaujmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.3.16 17:35

Kdy ti zacalo dite sedet? kdyz pises, ze kolem 7.mesice se to zacalo kazit, tak se zacala ucit na nocnik v 5m?

mi treba nesedely deti do 10m, kdy curaji by poznal tak telepat, bezne oba curali behem spanku (i kadili) a hlavne starsi cural jako maly asi tak co 20min…
holt kazde dite je jine a rvat se sedmimesicnim prckem o sezeni na nocniku mi prijde proste ujete, ale kazdeho vec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
23.3.16 17:43

@Ali-Ali
souhlasim s tebou..syn zacal sedet v 10m, lezt v 12m a chodit v 15m..byl rad, ze zvladne toto..dnes ma 22m a stale plenky..chci ucit jakmile se trosku otepli..predevcirem si sam donesl nocnik, ze chce curat..jinak taky vubec nepoznam, kdy cura nebo kaka, porad lita a najednou je pokakany, to takto nejde napsat jeden navod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.3.16 18:00

@Jenesis hele je to I O LIDECH ale taky to neni JEN o tech lidech. Ver, ze kdybys mela toho naseho, nedostala bys ho na ten nocnik ani parem volu. Ale to by sis musela prozit ja se taky snazila jak blazen. Tak jak ty. Vsemi moznymi zpusoby. Snazila se fakt dost a byla z toho uz zoufala. Proste si nesedl na nocnik a silu mel v 10m (kdyz zacal sedet) velkou jak blazen a jak pises ty, zes drzela a ona povolila…no. kdybys mela vzteklouna jako mame my, vedela bys, ze drzenim nasilim on nepovoli ani po hodine. Naopak. Jeho amok a rev se bude stupnovat. A to ti muzu rict na sto procent, protoze to mam mockrat ozkousene a znam sveho syna! A jen tak pro zajimavost jakyho mega velkyho mame vzteklouna: zazila jsem maleho ve dvou letech v nemocnici po narkoze. Ostatni deti spaly, kdyz nespaly, dostaly uklidnovak a usnuli. Nas malej? Řval a rval se semnou jak pes. Dostal jeden uklidnovak. Rval se dal vsi silou, snazil se vytrhnout kanylu ja se ho snazila udrzet a byla jsem uz asi po hodine zpocena az na pr.deli. doktor mu dal dalsi uklidnovak a on? Rval se dal! Chapes to? Rval se a ja ho nemohla udrzet, uz jsem nemela silu a doktor se setrou nechapali, ze tohle jeste nevideli, ze dostal maximalni davku a vic mu dat nemuzou a on usl az po nejakejch dvou hodinach urputnyho rvani se a řvaní totalnim vycerpanim. To je nas kluk. A je takovej i normalne. A na ten nocnik se proste dostat nedal a udrzet tam uz vubec nesel. Miluju takovy to „jde to, jen se musite snazit“ a bla bla bla… :roll: jasne ze to jde, ale ne u vsech. Nektere deti se to naucit muzou, jen maji line rodice. Jine deti maji rodice, co se snazi jak paka, ale proste dokovad jejich palicate dite nezacne samo chtit, maji smulu. Neni ti jen o lidech (o rodicich) ale take i detech. Ale to nekdo, kdo nezazil zkratka nepochopi a bude si tvrdit, jak to jde a ze matky, jejichz deti zacli na nocnik az ve dvou, jsou line a neschopne. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
23.3.16 18:10

@Jenesis Až bude opravdu odplínovaná, tak dej vědět. Zatím praktikujete bezplenkovku, až si sama dojde, případně i vydrží než třeba na dálnici zastavíš na odpočívadle, tak to teprve bude odplínované dítě. Já jsem syna snažila naučit na nočník od 18 měsíců, vyprala jsem stovky tepláčků a trenýrek a vytřela tisíce loužiček, ale prostě to nechápal. Přišel až sám ve 2 letech a 7 měsících, dřív to prostě nešlo. Teď mám 14M holčičku, zatím se na povel vyčůrá, ale víc zatím ne, v létě možná zkusím nechat nahatou, ale hrotit to už nebudu, jednou mi to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pohlazeni
23.3.16 18:11
@MonikaN.89 píše:
@Ali-Ali
souhlasim s tebou..syn zacal sedet v 10m, lezt v 12m a chodit v 15m..byl rad, ze zvladne toto..dnes ma 22m a stale plenky..chci ucit jakmile se trosku otepli..predevcirem si sam donesl nocnik, ze chce curat..jinak taky vubec nepoznam, kdy cura nebo kaka, porad lita a najednou je pokakany, to takto nejde napsat jeden navod..

Zejo, souhlasim taktez. Dcera lita po byte a najednou rekne " fuj" a taha si z gati podelanou plinku. No ale ted na jare ma smolika, jdu do odplenkovani.

• Citovat
  • Upravit
33018
23.3.16 18:35

On je taky podstatný rozdíl mezi dítětem, co vydrží se suchýma gatěma, protože ho rodič co hodinu posazuje na nočník a dítětem, které si dokáže samo včas uvědomit potřebu a oznámit, že se mu chce kakatú/čůrat. A případně vydržet pár minut, než se najde vhodné místo na akci.

Taky mám kamarádku, které s hrdostí od dvou a čtvrt odplínovala dceru i na noc. Ve stylu, že malou vždy před půlnocí, než si jdou s mužem lehnout, budí a vysadí na nočník. I tak minimálně 2× týdně v noci převlíkají postel. Holčička je stejně stará jako můj syn. Ten teda má na noc plínu, občas je suchá, občas durch. Rozdíl v těch dvou přístupech vidím jen v tom, že u toho našeho nenarušuju dítěti spaní a nemám několikrát týdně voser s převlíkáním postele uprostřed noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
23.3.16 18:46

@Ali-Ali ano jak píšeš v pěti měsících, ve čtyřech a půl už si sedla na půl zadku ;), ujeté to není, jen jsem chtěla napsat a podpořit :), nějaké budoucí maminky, že to opravdu jde @veronika6913 - je pravda že když jsem četla váš příspěvek, tak vy jste se snažila velmi, možná by pomohlo změna prostředí, oni si ty dětičky s náma taky dělaj co chtěj, já když byla s malou v nemocnici ona si vesele hrála v postýlce- jip- a jak jsem přišla spustila brek, to se opakovalo asi třikrát, když nás přeložili na normální pokoj, tak takhle začla brečet u přítele když přišel. Myslím, že většinou to s těmi dětmi jde ale ty maminky zkouší jednou v roce ono světe div se to hned na poprví nevyjde, tak to pak zkusí až za půl roku. nebo se jim to daří ale dávají pořád plínky takže dítě zas přestane. Moje zkušenost je taková, že ty co měli dlouho plínky-2+(i 4 roky), mi regulérně řekli, že to nezkoušeli, že byly líné a pak byly hrozně překvapené, jak to u nás jde snadno, že jejich dvouleták líta s rozpatlanou stolicí po zadku s tím že se odmítá přebalit a moje půl roční si vesele čurá na nočník. To asi nebude Váš případ, vy jste se asi opravdu snažila, ale tím myslím že vy jste spíš výjimka. Podle mě je to ted děsně modní, nebudem děti stresovat nočníkem, komunisti to dělali a přivazovali děti a mlátili je a podobné skazky. Možná že za pár let bude modní zas dávat brzo, kdo ví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
23.3.16 18:52

@Adelka951 ale já nepraktuji bezplenkovku, plenku normálně má. Jo a ještě jak jsme poznali že je počuraná, protože jí to vadilo od malička, když začala být protivná bylo to čuráním nebo kakáním v plíně a paradoxně to byl vždycky přítel kdo první hledal v plínce, mě to nenapadlo, a tím jak jsme ji okamžitě vždy přebalovali si zvykla být pořád v čistém a tím pádem ji to hlášení zůstalo. Jinak já jsem nijak nepoznala předem, že jde čurat, jen jsem odpozorovala kdy potřebu vykonávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.3.16 18:57

Ahoj, ano moje příbuzná měla obě dvě dcery od 11 měsíců bez plen i v noci. Pravda, je to skoro 30 let, takže doba latkovek-což tomu mozna pomohlo, nevim, každopádně holky dávala od nějakého osmého měsíce kazdy den parkrat na nočník, až si na to tak nějak zvykly a velmi rychle pochopily, k čemu to je…ale asi záleží i na dítěti…

• Citovat
  • Upravit
2299
23.3.16 19:09

Já myslím, že hodně záleží na tom dítěti, protože já jsem na syna nijak netlačila, posazovala jsem a čekala, až si začne říkat, používali jsme papírové pleny. Kamarádka posazovala od mala, snažila se, motivovala, používala látkovky. Výsledek je takový, že ve dvou letech na tom byli oba úplně stejně (asi 1 z 5 případů nehoda, zbytek si řekne) :nevim: A když ona bude tvrdit, že je to zásluha včasného vysazování a nevím čeho, tak co mám říct já? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.3.16 19:24

@Jenesis jo to asi mate pravdu, ze je to ted mozna tak trochu v mode..nestresovat dite, prijde to samo..ale tak ono to tak v podstate je. Vazne to prijde samo :-D i kdyz ve spouste pripadu se urcite da tomu pomoct a naucit ditko driv, nez by zacalo treba chtit samo… ja mela v planu take zacit vysazovat hned, jak se malej sam posadi. Ne kvuli tomu, abych ho ucila odplenkovavat, ale aby byl s nocnikem seznameny a znal ho, nebal se ho, aby ho zkratka bral a byl na nej zvykly co nejdriv. No jenze mladej pan sice v pul roce stal u nabytku a v 8m si vesele obchazel, ale sedet sam zacal az v tech 10m (do te doby jsme i museli krmit ve stoje, v polosede byt nechtel a sedet sam neumel a opreny taky byt nechtel, v kocaru jezdil zasadne na kolinkach s ksirama :zed: :-D ) no a v tech 10m, to uz na me plany s vysazovanim bylo pozde. :-( to uz se totiz zacal sprajcovat a vztekat a bylo po srande. Pak jsme to zkouseli fakt cca co dva tri tydny, vzdy par dni. Ruznyma hrama, domlouvanim, vsim moznym i nemoznym…takto jsme jeli pres rok. Pres rok jsem se ho snazila nejak primet, aby si sedl na ten nocnik. A on proste ne a ne a ne. Rikala jsem si, jak to maji snadne ostatni maminy, kdyz jim si dite aspon na ten nocnik sedne a sedi. To pak jde cca co pul hodky vysazovat a cekat zprvu na nahody, chvalit a dospet k tomu odplenkovani…ale on si ani nesedl. Ani na sekundu! A ani za nic na svete! Zkousela jsem pohadky, jidlo, umisteni nocniku, posadit z hrani jakoby z houpani a sup na nocnik…nic. nedarilo se. Pak jsem i brala strikacku s vodu a plysacci se sly vzdycky vycurat a ja nenapadne vzdy mela schovanou tu strikacku za tim plysakem a on jakoby doopravdy cural :-D malej to mel rad, sam vzdycky rikal, ze plysak cural a vzal nocnik a sel ho sam vylit na zachod..ale sam si proste nesedl. Az jednou, v lete, jsme meli navstevu na asi dva tydny. Tak jsem to zas ty dva tydny nehrotila a nechala ho byt a pak druhy den, kdyz navsteva odjela, jsem se ho zeptala, jestli pujde na nocnik, jen tak jsem se zeptala, po sto milionty za ten rok a necekala jsem, ze najednou rekne jo! :-D no rekl jo a od te doby je bez plen. Chodil uz od zacatku temer sam, bez pripominani, bez nehod…bylo to s nim ale tezky. Pak prisel konecne nejakej zlom. Asi k tomu potreboval dospet sam.. :nevim: ale byl to boj :-D ted jeste musime dopilovat pliny venku no..kdyz jdem ven na chvili, tak nema. Ale kdyz jdem na cele dopoledne, tak mu plinu davam. Nedavno chtel v obchodaku na wc. Mela jsem radost a sla s nim na zachod, jenze se netrefil chudinka do misy a pocural si kalhoty. Nevim, jak se kluci davaji curat, aby to neteklo ven, kdyz haca na mise :oops: ale snad na to nejak prijdem no.. :-/

Příspěvek upraven 23.03.16 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.3.16 19:27

@veronika6913 Srovnat před akcí pindíka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.3.16 19:31
@Svistice píše:
@veronika6913 Srovnat před akcí pindíka. ;)

jOjo snazila jsem se, i kdyz chce doma na wc a ne na nocnik, tak sice tam ma to male prkenko, ale je naucenej ze si pindu drzi prstikem aby cural dolu. Jenze v tom obchodaku se nam to nejak nepovedlo. Mozna jsem mu mela vic stahnout kalhoty, aby mohl dat nozky trosku vic od sebe.. :think: nevim. Ale je mi to lito, protoze mam ted strach, ze kvuli tomu ted nejakou dobu nebude chtit uz na wc nekde venku jit :-( byl z toho sam chudak smutnej :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.3.16 19:35

@veronika6913 Alespoň pro příště víš, co kontrolovat. Nám se zase malej pravidělně přičůrává při čůrání venku ve stoje - nevystrčí dost pánev a tak čůrá do gatí nebo na boty. A pindíka si zatím sám držet nechce, takže to ho musíme taky obsloužit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze