Do 1. roku bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Připojím se k diskuzi, teď to zrovna taky trochu řeším. Mám 14 ti měsíčního syna, a více méně se nám budí na čůrání v noci, ale ve dne je to jen o tom, že když se probudí, dám ho na nočník tak se vyčůrá. Ale sám si neřekne. Když ho vidím že tlačí bobana
tak ho taky posadím, ale mluvit neumí, takže si neřekne. Zkoušela jsem ho vysazovat, ale měla že hlídám jen to, aby se nepočůral a na to se můžu z vysoka vybodnout
. Někdo to tu psal, ta hodinka, co jsem to vydržela se mi smrskla na čůrání syna
. Pak jsem mu dala plínu a co on udělal, počůral se. Tak jsem si řekla, že ho nechám, až bude větší. Vždyť ono nám nic neuteč. Do 18 do kalhot dělat nebude, že jo.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka 6dětí já používám kvůli ekologii látkové plíny, a příčí se mi představa, že mi bude dítě běhat v pročůrané plínce, takže když jí stejně rozbalím, tak jí i posadím, doufám že si to zafixuje a nebude už chtít jinak
. Prostě je to spojení příjemného s užitečným nebo jak to napsat.
@kacka52 já byla bez plen v 11 měsících, v roce a půl jsem mluvila jak kniha a uměla i r a ř, sedět jsem začala v půl roce chodit na roce. Kamarádky dcera čurala do plíny ještě ve čtyřech a půl a šišlá takovým způsbem že jí není rozumět. To, že dítě chodí na nočník přece absolutně nemá nic společného s tím jak mluví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis moje první dvě děti, kluci byli taky brzo bez plen, v roce a půl už i na noc. U holek to bylo dýl a páté dítě, syn, měl dlouho problém s nočním počůráváním, ale to prý musí dítě k tomu dozrát, je to prý něco o nějakým hormonu, že ho mají moc, nebo málo, teď už nevím. No prostě se neprobudil, když se mu chtělo čůrat. úplně se toho zbavil až v 5 a půl. Učila jsem děti na nočník, že běhali bez kaťat, ale teď je na to ještě zima, aby mi běhal doma nahatej. Tak počkáme do jara, léta. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis To bylo uvedeno jen jako příklad, že každé dítě zraje jinak a ne všechny jsou v roce zralé být bez plen. Některé rychleji pochopí nočník, jiné zas krásně mluví a je mu rozumět. Každý rodič mě stejně tak hozené jinak priority. Pro mě nebyl nočník priorita číslo jedna a nechávala jsem to čistě na dítěti, až na to přijde samo. Sama mi nevysílala žádné signály, když byla zrovna počuraná nebo pokakaná, bylo jí to jedno. A mně upřímně taky. Počítala jsem s tím, že na maturáku mít náhradu plenu v kabelce nebude. Já jsem údajně byla také v roce bez plen, ale moc tomu nevěřím. To byla ta doba, kdy všechny děti byly v roce bez plen, ale 70% jich sedělo hodinu na nočníku a neustále se vysazovalo. Ale aby roční dítě cíleně chodilo samo na nočník, je podle mě scifi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemuzu si pomoct, ale dite, ktere sedi ve 4,5 mesicich je pro me sci-fi, neverim tomu, vetsina deti sedi az mezi 8.-10. mesicem a spousta z nich taky klidne v roce chodi. Ale dite, ktere samo sedi( ne je posazeno) ve 4,5 mesicich, kdy se ma zkouset otacet na bok, musi byt rarita, pokud vubec takove existuje. Pokud samo nesedi, pak ovsem logicky nema co delat na nocniku.
Ale nektere deti asi maji po kom byt tak vyjimecne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata píše:
@beeerush přesně můj názor
A čurání u kluků na stojákaDítě stojí, ty stojíš hned za ním. Přidržuješ ho třeba za ramena a kolenem trochu zatlačíš do zad a dítě se prohne a tradááá… čurá víc do dálky než do gatí
Takže princip je, že se musí prohnout jo?! Ty vogy, tohle snad fakt nedám!
Já myslela naopak, že ho musím naklánět dopředu, aby se nepočůral
Asi nechám odplenkování na dobu, kdy pochopí názornou ukázku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beeerush Musí vystrčit pánev, aby dočůrnul dál, než jen do stažených kalhot. Když předkloní jen vršek těla, tak máš mokré kalhoty téměř jisté. ![]()
Nejlepší je nechat na tatínkovi. Též jsem byla poučena, že musím sledovat aktuální směr větru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe začla sedět ve stejnou chvíli kdy začala při perování zadečkem se pohybovat a rarita to zas taková nebuda, v porodnici nás bylo 5 na pokoji s jednou v kontaktu nejsem, zbylé dvě mají děti o kterých píšete a já s ještě jednou maminkou co má chlapečka jsme byli takhle rychlíci- takže je to 40% to mi jako rarita nepřijde, když byla malá u doktorky na očkování ve 4a půl měsíci a ona jí zkoušela vzít za ruce jestli se posadí a ona se jí vytáhla do stoje. Rozhodně bych neříkala že ti co jim děti brzy sedí na nočníku byli obkládáni poštáři a vysazováni každou půl hodinu a pak tas dělěli 20 minut- to není pravda takhle dlouho byste dítě na nočníku ani neudržela, max pár minut, ono pokud to nezkusíte tak si můžete jen myslet ono to dítě opravdu hned pochopí co se po něm chce, do týdne už to ví stopro a pak ta potřeba je vykonaná velmi rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beeerush aby se to dítě takhle prohlo. Tam, kde je kluk prohnutý, tak dáš koleno ![]()
http://i.iinfo.cz/…rani-p-2.jpg
@Jenesis já myslím, že moc nechápeš, co se ti tu snaží sdělit ostatní. Tvoje dítě jistě je geniální a celá vaše rodina také, to už jsme tu slyšeli několikrát.
Ale také bude mít tvoje dítě oddělaná záda. Příliš brzké sezení ničemu neprospívá a podporuje špatné držení těla. To nepravím já, to praví 10 z 10 lékařů. Na internetu najdeš informací dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata to vy říkte nesmysli, které jste se dočetla někde na internetu, doktorka mi neříkala nic o tom že by to že sedí bylo špatně, když si to dítě sedne samo znamená to, že má už dostatečně silný svalový korzet, který drží páteř, když je dítě posazované ten svalový korzet dokončený nemá, proto si nesedá a proto se mu ničí záda. V tom to všechno je, miluju jak někdo papouškuje něco co někde četl a nebo slyšel a ví o tom velký kulový, ale mluví za všechny lékaře světa, nemůžu za to že moje dítě je vývojově napřed ani za to že vaše bylo zřejmě vývojově pozadu a proto si tu musíte něco dokazovat a všechno co nedělalo vaše dítě je špatně. Dle vašich geniálních teorií a teorií, které jste přečetla zřejmě na emiminu a podobně fundovaných stránkách, kde odpovídají samí pediatři a ne ženy z lidu, by všechny děti z komunistické doby byli špatní na záda, včetně vás. Opravdu mě to moc bere ty vaše žárlivý scény. A ty vaše rady s dáváním dítěte kolenem do zad jsem teda taky nikdy neviděla a doufám že taky neuvidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis Můj syn je hlavou jinde, neřešilo se hovínko v nočníku, ale četlo se a počítalo ve dvou letech. Což neznamená, že nemá problémy v jiných směrech. Žádný člověk není geniální ve všem. Takže moje dítě je chytré a tvoje se umí vykadit. Gratuluju ![]()
Bohužel ses na to hovínko upnula už moc a stojím si za prvním příspěvkem, že se z toho stal střed tvého vesmíru a to je smutné pro tebe, ale vtipné pro ostatní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata asi jsi nepochopila, že tady ta diskuze je na toto téma, tak tu řeším toto téma až někde bude diskuze o čtení dětem- mimochodem čtuod narození, tak tam přispěju, nevím kde jsi došla k tomu, že je to střed mého vesmíru. Jen protože se věnuji tématu a necpu sem podrobnosti o mém dítěti, které sem tahat nemusím, protože to není k tématu, pokud ty nemáš příspěvek k tématu, což evidentně nemáš, jen jsi přišla sem prudit, laskavě si nech své dedukce. Já jsem, než se malá narodila, chtěla najít nějaké takovéto rady a taky mě nezajímali žblepty okolo, co čí dítě umí či neumí, zajímalo mě pouze to co jsem hledala, nenašla protože jsem našla pouze stejné příspěvky a prudění jaké předvádíš ty. Proto jsem sem přispěla do tématu DO JEDNOHO ROKU BEZ PLEN, jak my pracujeme na tom, aby bylo dítě bez plen a ty sem taháš témata totálně mimo, směšná seš jen ty, protože evidetně se celé dny nudíš a musíš prudit na diskuzních forech, aby ses zabavila. Pokud máš příspěvek k tématu prosím, pokud ne, zdrž se laskavě jakýhkoliv lékařských interpretací, a že čteš svému dítěti mužeš cpát někomu někde jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis Já jsem psala k tématu, že mi nepřijde normální, když matka nedokáže řešit nic jiného než hovínka svojich dětí ![]()
A gratuluju, že čteš od narození, tak nějak jsem si to myslela. Zapadá mi to do obrázku o tobě ![]()
@beeerush vítr zas nesleduju já a to bych měla, když dítěti stojím za zády ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje tchyne mela 3 kluky a vsechny do roka bez plen. Udajne, ale moc neverim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit