Do 1. roku bez plen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4194
23.6.11 20:37
j.a.n.i1 píše:
zoubky píše:
kattkka píše:
presne tak.A kazde dite treba jen trochu ale ma par svych slovicek. A ciii,aaa,kaka a jine se opravdu dite je schopno naucit rikat ale to uz je taky o schopnosti rodice aby ho to naucilo.
Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat :think:
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku dělá :think: Vysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.
Malému je teď malinko přes 8 měsíců a chápe dost jasně, co na tom nočníku dělá, protože když se mu chce, tak čůrá okamžitě co ho nad něj dám… a pak se snaží i tlačit.

souhlas :pankac: ale stejně mám dojem, že když rodič nechce nebo nemá potřebu, tak je na nočník vždycky času dost :-) a tudíž nemá moc smysl o tom diskutovat. Každý se stejně zařídí podle svýho a svoje jednání si obhájí.
A já jsem teda zastáncem brzkýho odplenkování, protože vím, že to jde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
23.6.11 20:53
Anonymní píše:
zoubky píše:
kattkka píše:
presne tak.A kazde dite treba jen trochu ale ma par svych slovicek. A ciii,aaa,kaka a jine se opravdu dite je schopno naucit rikat ale to uz je taky o schopnosti rodice aby ho to naucilo.
Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat :think:
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku dělá :think: Vysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.

sice trochu mimo téma, ale ANO/NE přece nemusí být nutně vyslovení ono slova, ne? :wink: Nebo snad 20 měsíční dítě nezvládá na nějakou otázku reagovat tak, že máma pochopí, jestli to chce nebo ne? Takové reakce se u dětí obvykle dostaví kolem toho roku, je jedno jestli mluví nebo používá citoslovce nebo jen kývá hlavou…

píšu to jako anonym, protože čekám smršť nechutných reakcí :jazyk: a hádat se nechci. Je to jen názor na věc…

Já se hádat nechci taky, a určitě tě nebudu napadat. Jen prostě mé dítě neumí vyjádřit ani pohybem(kývání hlavou) ani slovy, zda tu nabízenou věc chce nebo ne. Bu´d si pro tu věc dojde (i pro nočník) sám nebo mu jí musím přímo podat do ruky…na zeptání, zda chce napít nebo čůrat nereaguje. Podotýkám, že je v pořádku, zdravý a normální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
23.6.11 20:55

komu jde odplenkování tak brzy tiše závidím :oops: my jsme zkusili koupit nočník okolo 9m, řev, nedostala jsem ho na nej ani omylem, nočník jsem teda schovala abych v synovi nevypěstovala nějaké trauma. Vytáhla jsem ho znovu po roce, syn se sice posadil ale nic nekonal, nikdy, ani když jsem to zkoušela x krat za den. V dnešní době se syn sice sem tam posadí na nočník ale nic nekoná, bere to jako příležitost hrát si s pindourem a děsně ho to baví :-D Tak nevím kde se stala chyba :lol:

jinak s tím vyjadřováním, syn okolo roku na vše kýval že ano, i když to nechtěl, ted v 18m má na každou otázku odpověd ňe :mrgreen: si vyberte :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17226
23.6.11 20:59
Lenule27 píše:
j.a.n.i1 píše:
zoubky píše:
kattkka píše:
Malému je teď malinko přes 8 měsíců a chápe dost jasně, co na tom nočníku dělá, protože když se mu chce, tak čůrá okamžitě co ho nad něj dám… a pak se snaží i tlačit.
souhlas :pankac: ale stejně mám dojem, že když rodič nechce nebo nemá potřebu, tak je na nočník vždycky času dost :-) a tudíž nemá moc smysl o tom diskutovat. Každý se stejně zařídí podle svýho a svoje jednání si obhájí.
A já jsem teda zastáncem brzkýho odplenkování, protože vím, že to jde :palec:

Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělat :think: Nebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje :think: Je to ve větší míře o dítěti, zda je schopné přijmout změnu ve svém životě, ať se rodič snaží jak chce. Rodiče to dělají jen pro své pohodlí a ušetření peněz za plenky, a dítě je bu´d psychicky schopné rodičovu touhu plnit nebo ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
23.6.11 21:14
zoubky píše:
Lenule27 píše:
j.a.n.i1 píše:
zoubky píše:
kattkka píše:
A já jsem teda zastáncem brzkýho odplenkování, protože vím, že to jde :palec:
Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělat :think: Nebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje :think: Je to ve větší míře o dítěti, zda je schopné přijmout změnu ve svém životě, ať se rodič snaží jak chce. Rodiče to dělají jen pro své pohodlí a ušetření peněz za plenky, a dítě je bu´d psychicky schopné rodičovu touhu plnit nebo ne :wink:

nikdy jsem nechtěla, aby si tak malé děti samy chodily na/pro nočník. Prostě jsme to zkoušeli (se synem od 7 měsíců, s dcerou od 3 měsíců obdobou BKM). S miminem to (pro někoho překvapivě) šlo mnohem lépe. Ale každý odplenkování má nějaké fáze a v každém věku dítěte je potřeba se k tomu nějak přizpůsobit.
U malých vysazovaním a postupným předáváním informací o co vlastně jde. Netrvá to týden ani měsíc, je to prostě běh na dlouhou trať. Ale při dobré spolupráci (rodiče i dítěte - pslala jsem v 1. příspěvku) věřím tomu, že v 1,5 roce může být dítě bez plen alespoň na den a netrpí tím žádnou psychickou újmou. Já jako rodič taky ne, protože ty nacucaný plínky a ještě s bobkama fakt nemusím :oops: :oops: a vůbec nejde o prachy, jen je radši investuju jinde než do plen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
23.6.11 21:22

No, znám plno dětí, které i při velké snaze rodičů( a věřím, že rodiče se fakt snaží různými metodami), jsou i ve 20měsícíh plně na plenkách přes den :think: …proto tvrdím, že je to hlavně o samotném dítěti, kdy ono pochopí.
BKM jsme nezkoušela, ale slyšela jsme, že má úspěchy už u kojenců.
Samozřejmě, kdybych měla dítě od 10m bez plenek, tak mluvím jinak. Jen mi přijde, že se to odplenkovávání nějak moc prožívá. Stejně jako kojení a očkování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.6.11 21:25

První dcera byla od 18 m již bez plen - nočníkování proběhlo na jedničku..
Druhá je stále na plenkách, jsou jí dva roky a stále nechápe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101553
23.6.11 21:43
zoubky píše:
Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělat :think: Nebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje :think: Je to ve větší míře o dítěti, zda je schopné přijmout změnu ve svém životě, ať se rodič snaží jak chce. Rodiče to dělají jen pro své pohodlí a ušetření peněz za plenky, a dítě je bu´d psychicky schopné rodičovu touhu plnit nebo ne :wink:

Dítě si v 8-12 měsících samo na nočník rozhodně nedojde, ale když ho vysadíš tak čůrá. To je ten rozdíl u dětí, se kterými se zkouší bezplenkovka, že čůrají i když to ještě není akutní.
A jinak má plínky (tedy alespoň to moje) protože je jednodušší hodit do pračky plínku než hrací deku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
23.6.11 21:55
j.a.n.i1 píše:
zoubky píše:
Dítě si v 8-12 měsících samo na nočník rozhodně nedojde, ale když ho vysadíš tak čůrá. To je ten rozdíl u dětí, se kterými se zkouší bezplenkovka, že čůrají i když to ještě není akutní.
A jinak má plínky (tedy alespoň to moje) protože je jednodušší hodit do pračky plínku než hrací deku :mrgreen:

Tak já mluvím pouze o dětech, které neprošly bezplenkovou metodou od „narození“. A ne každé dítě bude čůrat n anočníku v 8.měsíci. Myslím, že tak 2děti z 10 budou v tomto věku na nočníku sedět bez hysterického řevu a vyčůrají se :wink:
Já se jen snažím vysvětlit, že děti, o kterých se tu mluví (brzy bez plenek) je opravdu minimum a určitě na ně neplatí věty typu, že je to na rodičích, jakou mají schopnost děti učit na nočník, že děti pochopí před 1.rokem, co se po nich chce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
23.6.11 21:58

J.a.n.i - mé dítě si na nočník došlo už v 10.m samo, protože prostě chodit umělo :wink: Nikdo ho chození neučil, neměl žádná chodítka, strkačky před sebou, žádné tahání za ruce a jiné metody. Prostě chtělo, tak šlo :wink: Takže stejně jako s nočníkem 8-) Na nočník ho posazuji, ale nečekám zázrak. Prostě mu ukazuji jinou možnost, než jsou plenky a baví ho to 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.6.11 09:47

meret: :mrgreen: :mrgreen:

jinak souhlasim se zoubky…proste kazdy dite je jiny…nemuzu rict kdyz neco umi moje ze to musi umet i ostatni a jeste svalit vinu na rodice.
terka treba umi kyvat hlavou na jojo nebo kroutit nene…ale je to takova sranda to krouceni hlavou ze co tim mysli rmusim odhadovat..no a kdyz se zeptam jestli chce curat…tak se na me usmeje a zdrha a krouti hlavou…takze jestli je nejaka mamina tak zbehla ze vi co to znamena tak sem s tim :mrgreen: :mrgreen:
tak a jeste sem vam tam nahrala soucasnou terezku do ikonky aby jste ji mohly chvalit…dela mi to vylozene dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
24.6.11 10:22

Toffee, to je paráda, když to malá tak zvládá. Dcera čurá do nočníku, venku na trávu, ale nechat ji bez plínky třeba v autě nebo v kočárku bych si netroufla, to by bylo asi mokro. Doma a venku je bez plín, ale je schopná se i pokakat do kalhot, když ji nestihnu posadit. Mě stačí, že určitě ví, na co ten nočník je a nebrání se. Když tam sedět nechce, vím, že nemá potřebu.
Takže nesedí celej den na nočníku :wink:

Mikitaa, krásná růžovka s pomněnkovýma očima. Taky mám holky modrooký, ale tmavě.

• Citovat
  • Upravit
17226
24.6.11 12:05
mikitaa píše:
meret: :mrgreen: :mrgreen:tak a jeste sem vam tam nahrala soucasnou terezku do ikonky aby jste ji mohly chvalit…dela mi to vylozene dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jako malovaná :palec: :potlesk: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
24.6.11 13:15

Ahoj všem, zakládala jsem tuhle diskuzi, protože mě samotnou mé dítě překvapilo. Že např. vydrží mít venku suchou plínku a jen co příjdem domů, se vyčůrá do nočníku. :think: Nejde o peníze, nechci na plínkách šetřit, máme jich od příbuzných zásoby snad na jeden rok. Jen bych chtěla využít toho, že mi dítě na nočníku chvíli posedí a ještě ke všemu se do něj vykadí a vyčůrá. Vím, že mluvit o odplenkování je stále hudba daleké budoucnosti. :-) Díky všem za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jan K.
21.3.12 17:01

Vlastní zkušenost

Pleny jsem přestal používat ve věku jedenácti měsíců, díky rodičům to mám přesně zdokumentované. O záchod jsem se prý začal hlásit sám - a do té doby jsem se nikdy nepočůral ani nepokakal mimo WC.
Na svůj modrý nočník a posléze bílé sedátko do klasické mísy si dobře vzpomínám i dnes, byť je mi už pěkných pár let přes třicet.
Mou zvláštností bylo, že jsem nikdy nelezl, rovnou jsem ze sedu přešel na chůzi a číst a psát jsme se začal učit ve třech letech - opět mám důkazy, třeba přání k matčiným narozeninám, které jsem psal jako čtyřletý.

Mí známi teď právě mají malou holčičku, které je šestnáct měsíců a bez plenky se stále neobejde. Další dvě děti na tom byly podobně, plen se zbavily až kolem roku a půl.

Možná jsem opravdu výjimka, protože jak se později ukázalo, mám IQ vysoko nad běžným průměrem (byť se nijak výjimečným necítím), což jistě mělo vliv i na to, kdy se naučím chodit na záchod a plenu začnu považovat za něco fuj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step