Do 1. roku bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
j.a.n.i1 píše:zoubky píše:Malému je teď malinko přes 8 měsíců a chápe dost jasně, co na tom nočníku dělá, protože když se mu chce, tak čůrá okamžitě co ho nad něj dám… a pak se snaží i tlačit.kattkka píše:Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat
presne tak.A kazde dite treba jen trochu ale ma par svych slovicek. A ciii,aaa,kaka a jine se opravdu dite je schopno naucit rikat ale to uz je taky o schopnosti rodice aby ho to naucilo.
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku děláVysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.
souhlas
ale stejně mám dojem, že když rodič nechce nebo nemá potřebu, tak je na nočník vždycky času dost
a tudíž nemá moc smysl o tom diskutovat. Každý se stejně zařídí podle svýho a svoje jednání si obhájí.
A já jsem teda zastáncem brzkýho odplenkování, protože vím, že to jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:zoubky píše:kattkka píše:Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat
presne tak.A kazde dite treba jen trochu ale ma par svych slovicek. A ciii,aaa,kaka a jine se opravdu dite je schopno naucit rikat ale to uz je taky o schopnosti rodice aby ho to naucilo.
Jinak k nočníku - přijde mi to docela brzy v 10m, aby chápalo, co vlastně na tom nočníku děláVysazuji od 10.m, úspěchy máme, ale nespěchám na něj.
sice trochu mimo téma, ale ANO/NE přece nemusí být nutně vyslovení ono slova, ne?
píšu to jako anonym, protože čekám smršť nechutných reakcíNebo snad 20 měsíční dítě nezvládá na nějakou otázku reagovat tak, že máma pochopí, jestli to chce nebo ne? Takové reakce se u dětí obvykle dostaví kolem toho roku, je jedno jestli mluví nebo používá citoslovce nebo jen kývá hlavou…
a hádat se nechci. Je to jen názor na věc…
Já se hádat nechci taky, a určitě tě nebudu napadat. Jen prostě mé dítě neumí vyjádřit ani pohybem(kývání hlavou) ani slovy, zda tu nabízenou věc chce nebo ne. Bu´d si pro tu věc dojde (i pro nočník) sám nebo mu jí musím přímo podat do ruky…na zeptání, zda chce napít nebo čůrat nereaguje. Podotýkám, že je v pořádku, zdravý a normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
komu jde odplenkování tak brzy tiše závidím
my jsme zkusili koupit nočník okolo 9m, řev, nedostala jsem ho na nej ani omylem, nočník jsem teda schovala abych v synovi nevypěstovala nějaké trauma. Vytáhla jsem ho znovu po roce, syn se sice posadil ale nic nekonal, nikdy, ani když jsem to zkoušela x krat za den. V dnešní době se syn sice sem tam posadí na nočník ale nic nekoná, bere to jako příležitost hrát si s pindourem a děsně ho to baví
Tak nevím kde se stala chyba ![]()
jinak s tím vyjadřováním, syn okolo roku na vše kýval že ano, i když to nechtěl, ted v 18m má na každou otázku odpověd ňe
si vyberte ![]()
- Citovat
- Upravit
Lenule27 píše:j.a.n.i1 píše:souhlaszoubky píše:Malému je teď malinko přes 8 měsíců a chápe dost jasně, co na tom nočníku dělá, protože když se mu chce, tak čůrá okamžitě co ho nad něj dám… a pak se snaží i tlačit.kattkka píše:Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat
ale stejně mám dojem, že když rodič nechce nebo nemá potřebu, tak je na nočník vždycky času dost
a tudíž nemá moc smysl o tom diskutovat. Každý se stejně zařídí podle svýho a svoje jednání si obhájí.
A já jsem teda zastáncem brzkýho odplenkování, protože vím, že to jde
Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělat
Nebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje
Je to ve větší míře o dítěti, zda je schopné přijmout změnu ve svém životě, ať se rodič snaží jak chce. Rodiče to dělají jen pro své pohodlí a ušetření peněz za plenky, a dítě je bu´d psychicky schopné rodičovu touhu plnit nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:Lenule27 píše:Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělatj.a.n.i1 píše:souhlaszoubky píše:Malému je teď malinko přes 8 měsíců a chápe dost jasně, co na tom nočníku dělá, protože když se mu chce, tak čůrá okamžitě co ho nad něj dám… a pak se snaží i tlačit.kattkka píše:Hmmm, zajímavá myšlenka......a mohla bys mi říci, jak mám svého syn naučit říkat slova a kde tedy dělám chybu, když ve svém věku (20.m) řekne jen pár citoslovců. Slovíčka ANO/NE neumí používat
A já jsem teda zastáncem brzkýho odplenkování, protože vím, že to jdeNebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje
Je to ve větší míře o dítěti, zda je schopné přijmout změnu ve svém životě, ať se rodič snaží jak chce. Rodiče to dělají jen pro své pohodlí a ušetření peněz za plenky, a dítě je bu´d psychicky schopné rodičovu touhu plnit nebo ne
nikdy jsem nechtěla, aby si tak malé děti samy chodily na/pro nočník. Prostě jsme to zkoušeli (se synem od 7 měsíců, s dcerou od 3 měsíců obdobou BKM). S miminem to (pro někoho překvapivě) šlo mnohem lépe. Ale každý odplenkování má nějaké fáze a v každém věku dítěte je potřeba se k tomu nějak přizpůsobit.
U malých vysazovaním a postupným předáváním informací o co vlastně jde. Netrvá to týden ani měsíc, je to prostě běh na dlouhou trať. Ale při dobré spolupráci (rodiče i dítěte - pslala jsem v 1. příspěvku) věřím tomu, že v 1,5 roce může být dítě bez plen alespoň na den a netrpí tím žádnou psychickou újmou. Já jako rodič taky ne, protože ty nacucaný plínky a ještě s bobkama fakt nemusím
a vůbec nejde o prachy, jen je radši investuju jinde než do plen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, znám plno dětí, které i při velké snaze rodičů( a věřím, že rodiče se fakt snaží různými metodami), jsou i ve 20měsícíh plně na plenkách přes den
…proto tvrdím, že je to hlavně o samotném dítěti, kdy ono pochopí.
BKM jsme nezkoušela, ale slyšela jsme, že má úspěchy už u kojenců.
Samozřejmě, kdybych měla dítě od 10m bez plenek, tak mluvím jinak. Jen mi přijde, že se to odplenkovávání nějak moc prožívá. Stejně jako kojení a očkování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První dcera byla od 18 m již bez plen - nočníkování proběhlo na jedničku..
Druhá je stále na plenkách, jsou jí dva roky a stále nechápe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:
Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělatNebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje
Je to ve větší míře o dítěti, zda je schopné přijmout změnu ve svém životě, ať se rodič snaží jak chce. Rodiče to dělají jen pro své pohodlí a ušetření peněz za plenky, a dítě je bu´d psychicky schopné rodičovu touhu plnit nebo ne
Dítě si v 8-12 měsících samo na nočník rozhodně nedojde, ale když ho vysadíš tak čůrá. To je ten rozdíl u dětí, se kterými se zkouší bezplenkovka, že čůrají i když to ještě není akutní.
A jinak má plínky (tedy alespoň to moje) protože je jednodušší hodit do pračky plínku než hrací deku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:zoubky píše:Dítě si v 8-12 měsících samo na nočník rozhodně nedojde, ale když ho vysadíš tak čůrá. To je ten rozdíl u dětí, se kterými se zkouší bezplenkovka, že čůrají i když to ještě není akutní.
Hele, tohle mi docela přijde ulítlé a takto mluví pouze rodiče dětí, které se brzy odplenkovaly = byly rodiče odplenkované.Jak chceš po 8.-12.měsíčním dítěti(pokud není nadprůměrně chápavé), aby si došlo pro nočník s vědomím, že ví, co má dělatNebo naopak, proč dítě, které někdo trénuje na nočník s velkou pravidelností třeba 4měsíce, má stále plenky a není schopné pochopit, proč ho máma stále vysazuje
A jinak má plínky (tedy alespoň to moje) protože je jednodušší hodit do pračky plínku než hrací deku
Tak já mluvím pouze o dětech, které neprošly bezplenkovou metodou od „narození“. A ne každé dítě bude čůrat n anočníku v 8.měsíci. Myslím, že tak 2děti z 10 budou v tomto věku na nočníku sedět bez hysterického řevu a vyčůrají se ![]()
Já se jen snažím vysvětlit, že děti, o kterých se tu mluví (brzy bez plenek) je opravdu minimum a určitě na ně neplatí věty typu, že je to na rodičích, jakou mají schopnost děti učit na nočník, že děti pochopí před 1.rokem, co se po nich chce atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
J.a.n.i - mé dítě si na nočník došlo už v 10.m samo, protože prostě chodit umělo
Nikdo ho chození neučil, neměl žádná chodítka, strkačky před sebou, žádné tahání za ruce a jiné metody. Prostě chtělo, tak šlo
Takže stejně jako s nočníkem
Na nočník ho posazuji, ale nečekám zázrak. Prostě mu ukazuji jinou možnost, než jsou plenky a baví ho to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
meret:
![]()
jinak souhlasim se zoubky…proste kazdy dite je jiny…nemuzu rict kdyz neco umi moje ze to musi umet i ostatni a jeste svalit vinu na rodice.
terka treba umi kyvat hlavou na jojo nebo kroutit nene…ale je to takova sranda to krouceni hlavou ze co tim mysli rmusim odhadovat..no a kdyz se zeptam jestli chce curat…tak se na me usmeje a zdrha a krouti hlavou…takze jestli je nejaka mamina tak zbehla ze vi co to znamena tak sem s tim
![]()
tak a jeste sem vam tam nahrala soucasnou terezku do ikonky aby jste ji mohly chvalit…dela mi to vylozene dobre
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toffee, to je paráda, když to malá tak zvládá. Dcera čurá do nočníku, venku na trávu, ale nechat ji bez plínky třeba v autě nebo v kočárku bych si netroufla, to by bylo asi mokro. Doma a venku je bez plín, ale je schopná se i pokakat do kalhot, když ji nestihnu posadit. Mě stačí, že určitě ví, na co ten nočník je a nebrání se. Když tam sedět nechce, vím, že nemá potřebu.
Takže nesedí celej den na nočníku ![]()
Mikitaa, krásná růžovka s pomněnkovýma očima. Taky mám holky modrooký, ale tmavě.
- Citovat
- Upravit
mikitaa píše:
meret:![]()
tak a jeste sem vam tam nahrala soucasnou terezku do ikonky aby jste ji mohly chvalit…dela mi to vylozene dobre
![]()
![]()
Jako malovaná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, zakládala jsem tuhle diskuzi, protože mě samotnou mé dítě překvapilo. Že např. vydrží mít venku suchou plínku a jen co příjdem domů, se vyčůrá do nočníku.
Nejde o peníze, nechci na plínkách šetřit, máme jich od příbuzných zásoby snad na jeden rok. Jen bych chtěla využít toho, že mi dítě na nočníku chvíli posedí a ještě ke všemu se do něj vykadí a vyčůrá. Vím, že mluvit o odplenkování je stále hudba daleké budoucnosti.
Díky všem za příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastní zkušenost
Pleny jsem přestal používat ve věku jedenácti měsíců, díky rodičům to mám přesně zdokumentované. O záchod jsem se prý začal hlásit sám - a do té doby jsem se nikdy nepočůral ani nepokakal mimo WC.
Na svůj modrý nočník a posléze bílé sedátko do klasické mísy si dobře vzpomínám i dnes, byť je mi už pěkných pár let přes třicet.
Mou zvláštností bylo, že jsem nikdy nelezl, rovnou jsem ze sedu přešel na chůzi a číst a psát jsme se začal učit ve třech letech - opět mám důkazy, třeba přání k matčiným narozeninám, které jsem psal jako čtyřletý.
Mí známi teď právě mají malou holčičku, které je šestnáct měsíců a bez plenky se stále neobejde. Další dvě děti na tom byly podobně, plen se zbavily až kolem roku a půl.
Možná jsem opravdu výjimka, protože jak se později ukázalo, mám IQ vysoko nad běžným průměrem (byť se nijak výjimečným necítím), což jistě mělo vliv i na to, kdy se naučím chodit na záchod a plenu začnu považovat za něco fuj.
- Citovat
- Upravit