Nástup do školky, MŠ Chabařovická - Praha

121
10.4.11 00:27

Nástup do školky, MŠ Chabařovická

Zdravím všechny maminky.
Od září můj syn nastupuje na Praze 8 do MŠ Chabařovická. Chtěla jsem se zaptat, jestli s ní některá máte zkušenosti, případně jaké :-) . Taky mě zajímá celkově jak probíhal nástup Vašich dětí do školky, celkem z toho mám hrůzu, jak to zvládneme :think: . Díky předem za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
10.4.11 08:19

Ahoj. S touhle konkrétní školkou neporadím, ale můžu jen doporučit, aby ses snažila se ze začátku školního roku nestresovat. Z vlastní zkušenosti vím, že to často nesou rodiče hůř než děti a jako větší riziko vidím spíš to, že svoje obavy přeneseš na dítě :wink: .

Co vím, tak se nedoporučuje nějaké velké loučení, ale naopak bez rozloučení a ujištění, že pro dítě přijdeš, to taky nejde. Nejlepší je „pusa a jít“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21536
10.4.11 10:57

s touto školkou taky neporadím. ale počítej s tím, že pro začátek ve školkách doporučují tzv. návykový týden, kdy dítě vyzvedáváš po obědě a pak teprve necháváš do odpoledne. klárka byla teda hned od začátku na celé dny, ale ona přestupovala z jesliček, kam chodila od roka věku. určitě je potřeba, abys byla v klidu ty a nepřenášela na dítko svou nervozitu. klidně se pak domluv i ve školce, jak to tam funguje apod. bude to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.4.11 12:30

To je škoda, celkem doufam, ze napise nekdo, kdo s ni ma zkusenosti :-) . Ale hlavne ze nas prijali.
To bude tezke, protoze jsme v podstate cely den jen spolu, tak mam strach, abych to nenesla hure nez on :cry: . Snad to zvladnu, musim se snazit. Pusa a jit, budu si pamatovat :lol: .
No v cervnu jeste jdeme na informacni schuzku, tak tam se snad vse dozvim. Jo asi na ni jit bez ditete, co? To taky neni nikde napsano :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
13.4.11 14:02

Ahoj, taky nás přijali do školky na P8, i když ne na Chabařovickou, takže v tomhle neporadím, jinak ale řeším to samé co ty, taky mám z toho hrůzu, malá je na mě hodně fixovaná, v podstatě nikdy nebyla beze mně a navíc ve školce bude muset být od otvíračky do zavíračky,což nevím jak bude zvládat. Jak tu radí holky budu se především snažit nepřenést stres na ní, nedat najevo žádné obavy, tvářit se, že to bude fajn. Adaptační dobu naše školka nabízí dokonce 14 dní, snad to bude stačit.
Informační schůzka u nás už proběhla, taky jsem si nebyla jistá, jestli s dětma nebo bez, tak jsem tam pak i volala a bylo mi řečeno, že pokud možno bez dětí a skutečně s dítětem tam byla jediná maminka, tak jsem byla ráda, že jsem nakonec nějak vyřešila hlídání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21536
13.4.11 18:23

no, pokud to máte takhle, tak bych i navrhovala začít trénovat hlídání už teď - cvičení maminky s hlídáním dítěte a nebo dětské koutky v nákupních centrech. tam berou od 3 let. bude to pak pro obě strany jednodušší…
viki bude nastupovat za rok na podzim do jeslí a už jsem si tam domlouvala od letošního podzimu návšěvy na hlídání. nechci docílit toho, že bude dítě uvázané jen na mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
14.4.11 13:24

Nad tím už jsem taky přemýšlela, že bych jej na chvíli dala do nějakého dětského koutku, ale pořád si říkám času dost :-D . Ale ono není, uteče to jak voda… Prostě se budu muset obrnět a nějak to zvládnout.
No já právě musela dát výpověď v práci, jelikož mi jej do školky dříve nevzali a teď budu od září doufat, že něco seženu. Teď jsem ještě na pracáku a pak uvidím. Neni ale jednoduché něco hledat, když jsem prakticky jediná, kdo jej bude vyzvedávat ze školky. Manžel jej tam může ráno vodit, tak alespoň můžu najít něco už od rána, ale co? :nevim: No jsem zvědavá, navíc jak to bývá, děti jsou ze začátku často nemocné… Mám z toho celkem strach.
Takže musím sehnat taky hlídání na tu zchůzku ve školce, nerada bych tam lítala kolem něj a nedověděla se vůbec nic :-) .
Jako Romču občas někdo hlídá, to zase jo, ale né zase tak často, tak uvidíme, jak to zvládneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.4.11 14:37

Mš Chabařovická

Dobry den.Reaguji na vas dotaz co se tyka nastupu do Mš Chabařovické.Moje 4 leta scera tam chodi od zaří a je velmi spokojena.Nastup nebyl problem,jelikoz moje mala je velmi spolecenksa ale mam kamaradku ktera ma holcicku ktera je vcelku na mamince zavysla a nastup do skolky nesla vcelku spatne ale pani ucitelky si dokazali s touto malickosti samozrejmne se spolupraci rodicu bez problemu pomoci a po par mesicu kamaradky holcicka nechtela ani chodit domu.
Co se tyka jine veci a s tou nejsem konkretne spokojena je je pristup pani reditelky k urcitým vecem ale o tom je uz jina diskuse.
S pozdravem........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.11 17:18

Adaptace

Dobrý den,
určitě přijďte na první informativní schůzku. Společně s učitelkami se domluvíte na společné adaptaci Vašeho dítěte. Jakékoliv dotazy můžete směřovat na el. adresu školy. Těšíme se na spolupráci
Bc. Simona Prošková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.11 17:23

Přístup paní ředitelky

Dobrý den,
ráda uvítám Vaše nározy a podněty. Můžete využít elektronickou poštu školy: ms_chabarovicka@volny.cz
nebo mě oslovit přímo v úředních hodinách. těším se na spolupráci
Bc. Simona Prošková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.4.11 08:34

Dobrý den,
moc Vám děkuji všem za názory, samozřejmě že na informativní schůzku se dostavím :-) . Snad to vše v pořádku zvládneme, hlavně já :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.11 09:08

Určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Energetik
19.5.11 22:01

Reakce na adaptaci dítěte

Dobrý den, moje dcerka začala v listopadu 2010 chodit do mš chabařovická a společně s paníma učitelkama jsme se snažily to zvládnout. Paní učitelky byly úžasné ( i paní ředitelka) a dcerka to krásně zvládla a miluje chodit do této školky. Musím říct, že paní učitelky mají pro to cit a nebojí se s dětmi tulit(když jim je smutno nebo brečí). Vůbec se nemusíte bát, jsou tam super lidi. Zdravím.

• Citovat
  • Upravit
20.5.11 09:00

Děkuji za všechni lidičky u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.6.12 11:06

Dobrý den, moje dcerka letos v mš Chabařovická končí a od září nás čeká škola. Chtěla bych moc poděkovat p. učitelkám z bílé pastelky Jitce, Míše, Broně a p. ředitelce Simoně za jejich skvělou práci. Agátka si školku opravdu moc užila, Mš. Chabařovická je fajn a není se čeho bát.
Děkuji p. učitelkám a přeju krásnou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin