Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znamena to, ze 10.5. uz do prace nepujdes ![]()
Na tom papire se i vyplnuje, kdy je posledni den, kdy jsi pracovala, takze tam vyplnis 9.5. a nikdo se nemuze splest ![]()
jj, potvrzuju, ten den už můžeš chrupkat do kdy budeš chtít…taky jsem nedávno nastoupila. tak si to vychutnávej…já měla nejdřív strach, co budu ten čas doma dělat, ale člověk si rychle zvykne, hlavně na to, že nemusí ráno vstávat.
Holky, mam otazku. 5.2. jsem nastoupila na md. Muzu se vas zeptat kdy mi asi prijdou prvni penizky? Papir o nastupu na ppm uz jsem do prace odnesla. Je primo datum kdy chodi materska, nebo ji dostanu az se vse vyridi? Nejdriv ale asi az po 5.3., ze? Aby to bylo mesic zpetne…? Nebo jak?
No, to by mě taky zajímalo…ale podle mě to bude chodit jako vyplata. jestli teda myslíš opravdu md, kterou ti platí zaměstnavatel půl roku.
@Hadí ocásek jj. Presne tu. Trebas nam to tu nekdo objasni. Kdyz ja to mam jeste trosku slozitejsi. Pracovala jsem od 14.9.2011 a dne 31.12.2013 mi skoncila smlouva. 2.12.20013 jsem nastoupila na neschopenku, kterou mi az do ted vyplacela firma. Kdo mi ale bude vyplacet materskou, to nevim.
Mateřskou (vypláceno 28 týdnů) platí ČSSZ. Ne zaměstnavatel. Ale kdy chodí, to nevím ![]()
PPM nevyplácí zaměstnavatel, ale sociálka. A chodí zpětně, čili za únor přijde v březnu, den výplaty je různý podle místa OSSZ.
Aha, takze vlastne ted mi neschopenku uz taky vyplacel ossz, tudiz se pro me nic nezmeni. Prijdou mi v breznu penize z md a ty 4 dny z neschopenky uz vlastne ne.
@synacek07 píše:
Aha, takze vlastne ted mi neschopenku uz taky vyplacel ossz, tudiz se pro me nic nezmeni. Prijdou mi v breznu penize z md a ty 4 dny z neschopenky uz vlastne ne.
Ty 4 dny z neschopenky taky… a jinak mateřská většinou chodí o něco dříve než chodila neschopenka.
Dobrý den, prosím o zachování anonymu, mám zde dost přátel a nešíříme po okolí, že čekáme naše už 3dítě.
Potřebovala bych radu ohledně nástupu na nemocenskou, poté MD
Pracuji v kuchyni a vím, že až do nástupu na MD to nezvládnu, termín porodu mám 24.2.17,prac. smlouva na dobu určitou mi končí 31,12.16 nárok na MD jsem zjišťovala a mám, jen si nevím rady kdy jít na nemocenskou aby to pro mě bylo výhodné co se financi týče? Odvíjí se výplata nemocenské i od výpatního termínu v práci? Výplatu máme k 20dni v měsíciChtěla bych odpracovat ještě tento měsíc a od listopadu jít na nemocenskou, je pak možný přechod na MD, popřípadě je to těch 6týdnu před termínem? Omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale u straších dětí si už nepamutuji jak to všechno bylo a hlavně je to dlouho a hodně se toho změnilo, děkuji
Holky, potřebuji poradit. Mám vypsanou od dr. žádost o PPM a nástup na MD dne 10.5.2011. Znamená to, že toho 10.5. už do práce nepůjdu, nebo se to bere včetně toho dne? Děkuji za info, nikde jsem tuto informaci nenašla a dr. mám dovolenou.