Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera jsem viděla film 3096 dni Pribeh Nataschi Kampuschove a musím říct, že to byl vynikající film, ale když si vezmu, že je točen podle skutečné události jde mi z toho mráz po zádech!!Co ta holka musela prožít a vůbec, že to zvládla. Hledala jsem na internetu nějaký rozhovor s ní v češtině, ale buď jsem hledala špatně, nebo tam žádný není. Někde jsem četla, že měla dokonce dítě s tím pachatelem, které pak zahrabal na zahradě..šílené..najde se tu někdo, kdo se o tento nebo o nějaký podobný případ zajímá a chtěl by se o tom pobavit, čeho jsou lidé schopní
já vůbec nechápu, proč tu Natašu unesl a k čemu to bylo co jí dělal?? ![]()
Taky jsem ho videla. Hrozny, chudak holka. Nechapu ale proc uz neutekla v tom obchode
.Tam uz mela moznist. Kazdopadne je to sileny.Dite s nim nemela.
Na wikipedii myslím byl odkaz na nějaký rozhovor a články o tom.
@Krkael hned v prvni vete je nazev filmu, rak se to jmenuje.
@kamikaa já si myslím, že kdyby tam utekla, že jí lidi nebudou věřit, toho bych se bála asi já nejvíc, kdyby ona přišla k někomu v tom obchodě, a řekla, že potřebuje pomoct, pak by tam za ní přišel ten pachatel a řekl, co tu děláš, nezlobte se ona trpí poruchou a odvlekl by ji pryč..málo kdy se najde někdo, kdo by pomohl..si myslím já. Nevím ![]()
Příspěvek upraven 13.07.14 v 10:57
Rozhovor nevím, ale vím, že napsala knihu nebo je o ní napsaná kniha tak tam jsou přesnější informace než ve filmu.
Jmenuje se to Natascha Kampusch - Příběh unesené nebo taky 3096 dnů NK.
@Krkael píše:
Vůbec nevím o čem mluvíte, jmenuje se to přímo NK??
Taková velká a rozumná holka a neumí použít google ![]()
@Fjodorka píše:
Taková velká a rozumná holka a neumí použít google
Nechce se mi, učím se totiž od zdejších, že ej elpší založit diskuzi než použít mozek ![]()
Koukala jsem, že takových únosů se stane hafo, když si člověk vezme, kolik lidí je teď unesených a někde zavřených..jako ten Fritzl nebo jak se jmenoval, tak bylo taky hrozný.
@Krkael píše:
Nechce se mi, učím se totiž od zdejších, že ej elpší založit diskuzi než použít mozek
Bezva, tak tímhle stylem vyhrajeme anketu o nejhloupější ženy v českém internetovém světě.
![]()
@Krkael píše:
Nechce se mi, učím se totiž od zdejších, že ej elpší založit diskuzi než použít mozek
To se teda učíš pěkné věci! ![]()
@Natálka26 píše:
Bezva, tak tímhle stylem vyhrajeme anketu o nejhloupější ženy v českém internetovém světě.![]()
Jupí ![]()
Je to velmi zajímavý a silný příběh. Mám knihu, která rozebírá co se tam dle Nataši dělo + výpovědi ostatních lidí. Bezesporu si Nataša x krát protiřečí, třeba, že nemohla utéci - mohla, nejen, že s ní chodil do obchodu, ale kolikrát ji nechal samotnou před tím obchodem v autě a šel dovnitř sám, kolikrát sama byla na zahradě, kolem chodili lidé a únosce byl vevnitř. Myslím si spíš, že po tolika letech s ním trpěla tzv. Stockholmským syndromem, kdy je oběť „zamilovaná a vděčná“, že může být s pachatelem a bojí se odloučení. To by odpovídalo i tomu, že únosce vždy bránila a nechtěla, aby se o něm hanlivě mluvilo. Dokonce kontaktovala jeho matku, s tím, že je jí líto, že se zabil. I její otec se vyjádřil, že jí holt nevěří, že s pachatelem nebyla dobrovolně. To ale nemění nic na tom, že to pro ni muselo být velmi těžké.
Dívala jsem se i na to, jestli není někde fotka, když se setkala s rodiči nebo nějaký záznam z toho dnu, kdy utekla, ale taky nikde nic, akorát jediná fotka asi 8 dní po útěku a četla jsem, že jak vkročila na zahradu tý ženský která pak zavolala policii, tak ona na ni, co tu děláte, nechoďte na ten trávník a skoro jí ani nevěřila..a to ona první při tom útěku potkala nějaký lidi, a řekla, že potřebuje zavolat na policii a oni že ne..no hrozný..