Natažený postranní vaz kolene

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
24.8.16 12:50

Natažený postranní vaz kolene

Manžel si natáhl postranní vaz na koleni. Dle RTG meniskus ok, lékař dal ortézu ok kyčle po kotník a předepsal berle a injekce Fraxiparine na ředění krve. Úraz se mu stal v pátek při fotbalu. Když leží, tak se to dá, ale jakmile se postaví a i když nezatíží tu nohu, tak jej koleno bolí. Je to normální? Kdy bude moct s pomocí berlí trošku lépe chodit? Jakou máte zkušenost? Manžel říkal, že se mu to koleno dost hýbe do stran, více jak to zdravé - je to normální? Kdy bude moct existovat bez ortézy? A má chodit nebo raději ležet? Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
24.8.16 13:18

Tak toto jsem měla 5× :mrgreen:. Také jsem měla pokaždé pocit, že je koleni nějak moc volné…první týden to chce určitě ležet a koleni nezatěžoval. Pak pocházet, ale na koleno VŮBEC nedoslapovat. Jak ortoped svole k sundání ortézy můžete začít pomalu rozcvicovat. Jinak já vždy už i s ortézou posilovala sval, normálně jsem ležela, seděla a nohu jen zvedala do vzduchu-to stačí. Já mám jiný tvar čéšky takže proto jsem to měla tolikrát nohách. Kolikrát už mi doporučovali stabilizaci ale bojím se toho, jak se do toho sáhne… :roll: jinak koleno prostě nějakou dobu bolet bude…má to zraněné no. Krev mu z toho netahali? Mě jednou pichali i přímo nějaký oblbovak do kolene, aby to tak moc nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.8.16 13:00

Mela jsem pretrzeny krizovy vaz a jeden postranni takže vim jak to bolí. Mám za sebpu už 4 operace. Byl na nejakem vysetreni, Rezonance nebo tak neco? Jelikoz me se koleno taky hodne hejbalo do stran a vypadavalo mi a tak. A tahali mu z toho neco? Me tahali nekolik strikacek krve az do operace. Snazila bych se s tou nohou trosku hejbat aby mu neochabli svaly to by bylo jeste horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí