Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Manžel si natáhl postranní vaz na koleni. Dle RTG meniskus ok, lékař dal ortézu ok kyčle po kotník a předepsal berle a injekce Fraxiparine na ředění krve. Úraz se mu stal v pátek při fotbalu. Když leží, tak se to dá, ale jakmile se postaví a i když nezatíží tu nohu, tak jej koleno bolí. Je to normální? Kdy bude moct s pomocí berlí trošku lépe chodit? Jakou máte zkušenost? Manžel říkal, že se mu to koleno dost hýbe do stran, více jak to zdravé - je to normální? Kdy bude moct existovat bez ortézy? A má chodit nebo raději ležet? Děkuji za reakce.
Tak toto jsem měla 5×
. Také jsem měla pokaždé pocit, že je koleni nějak moc volné…první týden to chce určitě ležet a koleni nezatěžoval. Pak pocházet, ale na koleno VŮBEC nedoslapovat. Jak ortoped svole k sundání ortézy můžete začít pomalu rozcvicovat. Jinak já vždy už i s ortézou posilovala sval, normálně jsem ležela, seděla a nohu jen zvedala do vzduchu-to stačí. Já mám jiný tvar čéšky takže proto jsem to měla tolikrát nohách. Kolikrát už mi doporučovali stabilizaci ale bojím se toho, jak se do toho sáhne…
jinak koleno prostě nějakou dobu bolet bude…má to zraněné no. Krev mu z toho netahali? Mě jednou pichali i přímo nějaký oblbovak do kolene, aby to tak moc nebolelo.
Mela jsem pretrzeny krizovy vaz a jeden postranni takže vim jak to bolí. Mám za sebpu už 4 operace. Byl na nejakem vysetreni, Rezonance nebo tak neco? Jelikoz me se koleno taky hodne hejbalo do stran a vypadavalo mi a tak. A tahali mu z toho neco? Me tahali nekolik strikacek krve az do operace. Snazila bych se s tou nohou trosku hejbat aby mu neochabli svaly to by bylo jeste horsi.