Řídká stolice delší dobu

Anonymní
21.8.16 18:48

Řídká stolice delší dobu

Zdravím,
mám takový intimní dotaz. Už delší dobu(cca 3-4týdny) mě trápí řidší stolice. Nejedná se o klasický průjem, spíš to prostě nemám na pevno a chodím i častěj na wc. Břicho nebolí ani nebolelo, stravu jsem nijak výrazně nezměnila. Mléčné výrobky jím úplně minimálně, spíš výjimečně. Nějaké rady, jak podpořit střevní mikroflóru apod? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.8.16 19:05

Zkus laktobacily nebo hylak. Já od loňska, kdy jsem si něco přivezla z Bulharska a hned na to dostala atb, kdy jsem kvůli prujmum skončila na kolonoskopii ( v prosinci ), tak od toho prosince mám také více méně řidší stolici 1-2× denně. Už jsem si na to zvykla. Prostě už asi nikdy nebudu mít pevnou stolici ( střeva mám v pořádku, slinivku taky ). Pokud by ti to nepomohlo, radši si zajdi k dr a svět se s problémem, mě nabrali krev kvůli slinivce a pak mě pro jistotu poslali na tu kolonoskopii. Držím palecky.
Anonymní L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.16 19:07

Děkuji za radu. Zatím mi to nepřijde tak akutní, chci to zkusit první nějak sama. Je dost možné, že jsem si něco přivezla od vody. Často jezdíme na přírodní vody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 08:54

Ahoj, obnovuji diskuzi. Prosím, anonym. Mám stejné, co zakladatelka, jen s tím rozdílem, že u mě to trvá cca 4 roky a doktoři doposud na nic nepřišli. Laktobacily mi absolutně nepomáhají, ani hylak. Zkoušela jsem změnit jídelníček (hodně vlákniny, ovoce, zeleninu, pak málo vlákniny, omezení mléčných výrobků i tuku, pohybu mám dost, piju skoro 2-3l tekutin, hlavně vody), zkoušela jsem i lepicol. Potom jsem přestala všechno řešit a jedla jsem „normálně“ ale nic, nic, nic. Chodím pouze jednou denně a stolice je skoro vodová a není ji moc, tak 4 lžíce max. Mám pocit, že jsem se dobře nevyprázdnila. Trvá to už dlouho a já opravdu nevím, co mám dělat. Nafouklá nejsem, nenadýmá mě, nic mě nebolí (občas podbříšek), jen to malé množství stolice, které je už několik let pořád stejné. Četla jsem tady diskuzi o chlapci, který dlouho nechodil normálně na wc a měl „špunt“, kolem kterého stolice odcházela. Napadlo mě, že bych mohla mít stejný problém. Ale jak takový špunt u dospělého rozpustit, pokud to vůbec jde? Jsem už zoufalá a zároveň smířená s nejhorším (v rodině máme rakoviny). Nevím, jestli to s tím souvisí, ale jsem i poslední dobou často nemocná a mám šílené únavy, ale zatím nehubnu. Co byste poradily? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
2241
12.4.22 11:33

Ten špunt ti nahmatá doktor pohmatem přes břicho. Zkusila jsi ÚPLNĚ vyřadit mléčné výrobky a laktozu ve výrobcích? Stačí na cca 14 dní. Zkusila jsi ÚPLNĚ na cca měsíc vyřadit lepek? Dělali ti kolonoskopii s odběry sliznice, jestli není ve střevě zánět? ( Ta nemocnost by tomu nasvědčovala). Dělali odběry na alergu na potravinové alergie? Zkusila jsi psylium? Na laktobacily se vykašli, mohou to jen zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.22 08:29

@Okta Nedávno jsem byla u Dr a svěřila se jí, při pohmatu nic nenahmatala, aspoň se o ničem nezmínila. Poslala mě na vyšetření, ale čekám na výsledky. Nabrala krev na alergie - vše v pořádku. V krvi zvýšené látky na slinivku. Kolonoskopie před třemi lety také v pořádku (jen drobné hemoroidy). Psyllium mě zabetonovalo, i když jsem hodně pila. Pak jsem ho už nezkoušela. Beru pravidelně lepicol. A proč by měly probiotika škodit? Slyším o tom poprvé. Lepek i mléčné výrobky jsem ÚPLNĚ nevyřadila. Dobře, zkusím to, ale popravdě už ničemu nevěřím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex