Nateklé a bolavé prso

5679
18.4.10 18:10

Nateklé a bolavé prso

Ahojte, prosím vás o radu…
Dnes mi nateklo prso a docela hodně to bolí… jen je ale problém v tom, že odstříkám jen trošku, více z tama nevytáhnu, ale i tak zůstane pořád tvrdé…
Už nevím co s tím dělat… pomůžou obklady nebo něco?
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
18.4.10 18:17

Kamarádce se nedávno stalo to samý a laktační poradkyně jí řekla že to má zacpaný prsní kanálky kudy teče mlíčko a že tím jak odstříkavala se to ještě zhoršilo. Že se to má chladit ale ne ledovat že to taky není dobře. Snažit se malýho co nejvíc přikládat a chladit a že by to do 48 hodin mělo odeznít a mlíčko se spustit. Opravdu jí to pomohlo a má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
18.4.10 18:29

Äle já když to zmáčknu tak to teče… Malou přiložím a ona jen cucá, nic nesaje ani nepolyká :-(
Už fakt nevím, ale bolí to ku… :-(
Takže teplé na to ne e ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
18.4.10 18:32

Ono jí to taky trochu teklo, ale odstříkala třeba jen 5 ml…teplé neee, zkus jen to studené, ale ne ledové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
18.4.10 19:10

Pohledej tady www.kojeni.net
klidně napiš dotaz, paní většinou hned odpovídá.

Taky se mi to občas stane.
Bolavé horké prso, uvnitř zatvrdlinka.

Nahřívám ve vaně. Snažím se masírovat a ve vaně odstříkávat. Pak hodně přikládat miminko a nejlépe bradou k bolavému místu. Může to bolet i víc dní a ta zatvrdlinka se mi vztřebávala asi 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
18.4.10 20:27

Jednoznačně tučný tvaroh vaničkový a nejlíp z ledničky - napatlat a nechat, to je fakt zázrak. Plus na kojení tak jak tu někdo psal - bradička proti zatvrdlině.
Teplé vody bych se bála, kdyby to už byl počínající zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.4.10 20:36

ahoj,mne mudr napsal ATB,studeny obklady a hlane po kojeni odstrikat..mela jsem ale u oho i horecky,,po2dneh se to upravilo a ja vesele kojim uz 8mes..obcas mi opet ztvrdne,ale maly mi to vzdycky vysaje..moje rada zni zajdi radeji za mudr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
18.4.10 21:02

Ahojky, zvladla jsem doma nekolik zanetu prsa behem kojeni (ziju v UK…). Obecne co muzes udelat doma. Mezi kojenimi chlad tvarohovym obkladem, je to patlacka, ale funguje. Pred kojenim vzdy prso prohrej, rozmasiruj. Kojit zacni vzdy ze zdraveho prsa(jenom chvilicku), pomuze to lepe a mene bolestne spustit mleko z nemocneho. Pokud mas prso zarudle, tak pri masirovani tu rudou plochu masirur pouze smerem ke dvorci. Holky si take chvali obklady ze slivovice, ale s temi nemam zkusenosti. Jinak z nemocneho prsa davej pit co nejcasteji, rozhodne ne az treba po 6ti hodinach. Je to trochu o nervy a vim, jak hodne to boli. Ja mela stesti, ze jsem to pokazde zvladla a tobe preju to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
19.4.10 08:09

Tak hlásím že už je to ok… ráno při kojení se mi spustilo…
Dala jsem si večer teplou sprchu a masírovala..a potom ty obklady, chladné mezi kojením a teplé před kojením.. Kojila jsem,sice to hoooodně bolelo ale dalo se to vydržet :-)
Zánět jsem už měla takže vím jak vypadá a tohle bylo úplně jiné, skoro nic z něj neteklo..

Děkuji holky za rady… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
22.8.20 07:34

Nateklé prso

Ahoj, osmý den mám nateklé a bolavé jedno prso. Nebolí nijak moc, není tvrdé a není zarudlé, ale jeskoro dvojnásobné proti druhému a pobolívají mě i místní uzliny. Podle rady laktační poradkyně ho chladím tvarohovým zábalem a snažím se často kojit co jen to jde, ale je znát, že malý z toho moc nevytáhne. Včera jsem byla u gynekologa a řekl, že zánět tam není a že mi může dát max distinex na zastavení laktace a nebo antibiotika, pokud by se to rozjelo a dostala bych horečky. Je to ale pořád stejné. Ucpané mlékovody už jsem párkrát měla, ale to jsem prso měla tvrdé, někdy jsem měla v bradavce tečku, kterou jsem propíchla a byl klid. Teď ale nic takového nemám. Nevíte, co to může být a co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová