Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám to taky tak. U mě to způsobuje špatný žilní systém. Chce to hodně pít.
Nejhorši to mám v létě při chůzi. Pokud v ruce něco držím, je to lepší - někdy stačí ruku v pěst pevně. Co si pamatuji a uvědomovala si tento problém, tak mi to dělá od dvaceti let.
@Evkad mě se to dělá jenom v létě asi tak dva tři roky při chůzi nebo třeba když je mi teplo na ruce, nebo mám ruce v teple, tak se mi to dělá, třeba když mám ruce v noci pod peřinou, tak mám pak ráno nateklý prsty, a nevím jak se toho zbavit, je to nepříjemný pocit
@Anonymní píše:
@Evkad mě se to dělá jenom v létě asi tak dva tři roky při chůzi nebo třeba když je mi teplo na ruce, nebo mám ruce v teple, tak se mi to dělá, třeba když mám ruce v noci pod peřinou, tak mám pak ráno nateklý prsty, a nevím jak se toho zbavit, je to nepříjemný pocit
Ano, dá se říci, že to mám také jen v létě. Anebo v horkém počasí z jara či podzimu.
Za ty roky jsem zjistila pouze to, že prostě ideálně musím v té dlani něco držet či řádně sevřít pěst - ale to už není ono. Nikdy jsem to neřešila, ačkoliv mi to hodně vadí. Ještě jeden poznatek - i když je horko a mám je napuchlé, tak mám ty prsty okolo kloubů bílé, červené jsou na špičce prstu a pak od záprstních kostí.
@Evkad to zase, že bych měla červené prsty a bílé okolo kloubů, to ani nemám nebo těžko říct teď ani nevím, ale když ohnu prsty tak úplně cítím jak jsou nateklé, a nejenže mám nateklé prsty, ale ještě k tomu zpocené což mě taky štve, ale taky to nějak moc neřeším, to třeba dneska mám skoro celý den nateklé prsty
Také s tím mám problémy (a rovněž kvůli nedostatečnosti žilního systému). Pomáhá procvičování svalů na rukou bez závaží. Tím, jak se různě protahují svaly, lépe proudí krev.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli náhodou někdo nevíte, co způsobuje natékání prstů, mám takový problém, většinou v létě když je teplo, tak mi natýkají prsty na rukou, mám pocit, že dřív jsem to takhle neměla, nevíte čím by to mohlo být?