Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
Prosím nemáte někdo zkušenost, co s nateklým prstem na jedné straně u nehtu? Měla jsem tam zaderky, mívám je neustale.. No a po par dnech brisko prstu začalo bolet na dotek, myslela jsem si, ze tam mám trisku, nebo vlas.. ale nikde nic.. Prst trochu otekl, jen na te jedné straně a je červený.. mazu to ichtoxylem již 3 den, mám to zavazane a žádné zlepšeni.. nikde žádný hnis nemám.. ale furt když se toho dotknu, zmacknu to, nebo chci něco držet, tak to boli..občas v tom i skube.. koukala jsem včera i pod lupou, v tom prstu vážně nic není, malinko jsem to propichala jehlou, nic..
mám zkusit ještě visnovou mast? Nebo, co na to pomáhá? Stalo se mi to něco podobného ale s nehtem na noze, nicméně to bylo přímo u nehtu a byl tam hnis.. tady proste nic..
Nevíte někdo prosím? Děkuji
@Martii Nka máš tam normálně zánět. Nejčastěji tam bývá kousíček záďerky, nebo kousíček nehtu, který ani nejde vidět a dráždí to. Tak to vždycky vystřihnu a do dvou dnů se to uklidní (štítky musí být vydesinfikované a kůže taky).
Může to být zarostlý nehet. Ta višňová mast by mohla pomoct. Ono tam hned hnis nebude.
Hnis se tam do pár dnů udělá. Klidně maž Višňákem nebo jestli máš Framykoin (jinak je na předpis), ten by byl na to nejlepší. Jestli máš odvahu, zkus se v tom třeba jehlou trochu prošťourat, většinou to způsobuje právě špatně zastřižená záděra. Vše samozřejmě předem i potom vydezinfikuj. ![]()
Tipuju zarostlý nehet. Mně nepomohl Ichtoxyl ani Betadine mast, pedikérka mi přes telefon doporučila Betadine roztok a koupele v řepíku. Ale pomohl mi objednaný preparát z internetu na změkčení nehtu a pak hlavně návštěva pedikérky, která mi nehet ošetřila a podložila mi ho jakousi „dlahou“, aby rostl normálně. Hlavně tam nic už nestříhejte a nepropíchávejte, nemáte sterilní nástroje a něco si tam zavlečete.
Aktuálně řešíme u dcery a byla nám doporučena mast Betadine. Mažu jí to asi čtvrtý den a zdá se mi to mnohem lepší. Zmizel otok i začervenání.