Nateklý prst u nehtu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
208
30.11.22 07:23

Nateklý prst u nehtu

Zdravím,
Prosím nemáte někdo zkušenost, co s nateklým prstem na jedné straně u nehtu? Měla jsem tam zaderky, mívám je neustale.. No a po par dnech brisko prstu začalo bolet na dotek, myslela jsem si, ze tam mám trisku, nebo vlas.. ale nikde nic.. Prst trochu otekl, jen na te jedné straně a je červený.. mazu to ichtoxylem již 3 den, mám to zavazane a žádné zlepšeni.. nikde žádný hnis nemám.. ale furt když se toho dotknu, zmacknu to, nebo chci něco držet, tak to boli..občas v tom i skube.. koukala jsem včera i pod lupou, v tom prstu vážně nic není, malinko jsem to propichala jehlou, nic..
mám zkusit ještě visnovou mast? Nebo, co na to pomáhá? Stalo se mi to něco podobného ale s nehtem na noze, nicméně to bylo přímo u nehtu a byl tam hnis.. tady proste nic..
Nevíte někdo prosím? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
30.11.22 07:35

@Martii Nka máš tam normálně zánět. Nejčastěji tam bývá kousíček záďerky, nebo kousíček nehtu, který ani nejde vidět a dráždí to. Tak to vždycky vystřihnu a do dvou dnů se to uklidní (štítky musí být vydesinfikované a kůže taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4739
30.11.22 07:58

At ti dr. posle recept na Framykoin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
30.11.22 08:30

Může to být zarostlý nehet. Ta višňová mast by mohla pomoct. Ono tam hned hnis nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
30.11.22 08:55

Hnis se tam do pár dnů udělá. Klidně maž Višňákem nebo jestli máš Framykoin (jinak je na předpis), ten by byl na to nejlepší. Jestli máš odvahu, zkus se v tom třeba jehlou trochu prošťourat, většinou to způsobuje právě špatně zastřižená záděra. Vše samozřejmě předem i potom vydezinfikuj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
30.11.22 13:01

Tipuju zarostlý nehet. Mně nepomohl Ichtoxyl ani Betadine mast, pedikérka mi přes telefon doporučila Betadine roztok a koupele v řepíku. Ale pomohl mi objednaný preparát z internetu na změkčení nehtu a pak hlavně návštěva pedikérky, která mi nehet ošetřila a podložila mi ho jakousi „dlahou“, aby rostl normálně. Hlavně tam nic už nestříhejte a nepropíchávejte, nemáte sterilní nástroje a něco si tam zavlečete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
30.11.22 13:07

Aktuálně řešíme u dcery a byla nám doporučena mast Betadine. Mažu jí to asi čtvrtý den a zdá se mi to mnohem lepší. Zmizel otok i začervenání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí