Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den/Ahoj. Od porodu syna (1.5 roku zpátky) jsem začala mít problémy s pletí. Rudne mi okolí očí, jsou nateklé, svědí, vrásky jak kdyby mi bylo 90. Obešla jsem všechny možné doktory (alergie žádné, krevní testy dobré). Už tři krát jsem kompletně vyměnila kosmetiku, líčidla. Je jedno jestli je jaro, léto, podzim. Je jedno co jím či piju. Jsem už zoufalá. Máte některá podobnou zkušenost? Co dělat? Děkuji za rady.
@Mishaa89 píše:
Dobrý den/Ahoj. Od porodu syna (1.5 roku zpátky) jsem začala mít problémy s pletí. Rudne mi okolí očí, jsou nateklé, svědí, vrásky jak kdyby mi bylo 90. Obešla jsem všechny možné doktory (alergie žádné, krevní testy dobré). Už tři krát jsem kompletně vyměnila kosmetiku, líčidla. Je jedno jestli je jaro, léto, podzim. Je jedno co jím či piju. Jsem už zoufalá. Máte některá podobnou zkušenost? Co dělat? Děkuji za rady.
Zkusila si vysadit úplně všechnu kosmetiku i líčidla? Test na citlivost látek v kosmetice, který se dělá na zádech ti dělali?
Ano zkusila. Trochu se to zlepšilo ale žádná sláva. Je pravda, že já si neumím představit se nenamalovat
a ten test nedělali. Kde se dělá?
@Mishaa89 píše:
Ano zkusila. Trochu se to zlepšilo ale žádná sláva. Je pravda, že já si neumím představit se nenamalovata ten test nedělali. Kde se dělá?
Dělají ho někde třeba v nemocnici na kožní ambulanci na žádanku z kožního.
Já si nedokážu představit namazat na ekzém líčidla. Používám bioderma atoderm na mazání, je skvělý. Mají I nějaký speciálně na okolí očí, prý je vhodný i pod líčení.
@Mishaa89 nejdřív musíš zalecit ten ekzém. Skvělá je Lipobaze nebo klasická calciova mast.
Mi teda na obličej vyhovuje Avene. Make up i odliceni i krémy, ale až bude pleť bez ekzému výdrž to, ta dva týdny by se to mělo zlepšit.
A dali ti na to na kožním nebo na alergologii nějakou mast/léky? Mě se exém čas od času objeví různě po těle, nejčastěji na hlavě (ve vlasech, oční víčka, uši, krk). Jednoznačně se mi to zhoršuje se stresem, alergie to není, na antihistaminika to vůbec nereaguje. Pomáhá mi jednak ‚mytí‘ marockým jílem (což je v pohodě na vlasy a kůži obecně, okolí očí je blbý) a když je nejhůř, mám napsaný lokoid mléko s kortikoidy, stačí týden a pak mám klid někdy měsíc někdy čtvrt roku. Mívala jsem triamcinol, ten fungoval lépe, ale přestali ho dělat jako mléko a mast si do vlasů dost dobře nenamatlám…
Poraďte něco na mokvavá oční víčka prosím. Zinkovky apod. se na oči nesmí, tak čím mazat? Teď mírně pomáhá mastička ophtalmo septonex
A zkoušela jsi kosmetiku a líčidla přestat používat úplně? Já jako atopik (musím zaklepat na obličeji nic) používám na mytí obličeje jen vodu, žádné krémy, žádné líčení, nic na ten obličej prostě nepatlám.
V čem pereš a co máš za polštář?
Sladký jsi vysadit zkoušela?
Jinak já chodím na alergologii celej život, ale že mám i divný potravinový alergie mi zjistili až dost pozdě z krve z rozšířenějších testů.