Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky ![]()
Obracím se na Vás s dotazem, zda-li tu je někdo, kdo měl také po porodu i po 6ti nedělí natrhlý čípek. Jak dlouho se to hojí nebo znovu šije?
Děkuji za Vaše názory a rady ![]()
Já měla. Ale zašili ho po porodu, zůstal tedy dost poničený, gynekolog říkal, že ho mohli sešít i víc, ale nechala jsem to tak, jak to bylo…zahojilo se to a bez problémů bylo i druhé těhotenství. Ale hojení bylo dlouhé…cca 1 rok jsem měla problémy typu „výtoky“ a tak…občas slaboučké špinění…
@ivodička
aha…já právě nevím, jestli mi ho šili..vnitřní šití jsem měla, ale teď na kontrole po 6ti nedělí i dr. řekl, že je natrhlý.. ![]()
Takže se ještě i potom šije znovu? Nebo už se to tak nechá?
@MiriamK To nevím, ale myslím, že se už nešije víc…mě jenom řekl, že si mohli dát více záležet, i mi to ukazoval na kameře a vážně se mi přišlo, že je stále nějak „vejpůl“, ale už se s tím nic nedělalo ![]()
@MiriamK Doktor mi tenkrát říkal, že čípek je dlouhý dozadu, takže to roztrhnutí na posledních 2 cm nějak nevadí, na funkci to vliv nemělo. Ovšem ale nevím, jak moc to bylo u vás… ![]()
@ivodička
já vůbec nevím
v porodnici mi nic neřekli, až teď jsem se to „dozvěděla“ na prohlídce a byla jsem trošku v šoku.. ![]()