Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ráda bych věděla, zda je tu někdo, kdo měl císaře na přání. Hodně tu čtu o tom, že to jde domluvit, ale co mám zkušenost z okolí, tak pokud nemáte velmi dobré známé mezi lékaři, kteří si nějakou indikaci k císaři doslova vymyslí, tak nemáte šanci si něco takového zařídit. A co jsem slyšela, tak neprojde ani doporučení od psychiatra, prý to není indikace a zkoušet někoho podplatit, tak když Vás ten doktor nezná, tak nebude riskovat kariéru pro pár desítek tisíc, které si stejně v pohodě za měsíc vydělá.
Však proč by to mělo jít domluvit? Pokud jsi na tom zdravotně špatně, tak ti ho doktor naordinuje sám nebo pokud bude porod špatný a pokud bude vše ok, tak miminko vyleze samo tak, jak má
@123Vicky Jasně, že to jde ![]()
I tu „psychiatrickou“ indikaci ti uznají, jen musíš hledat správnej špitál. Nemyslím si, že to doktoři nějak nutně chtějí „bojovat“ s hysterickou těhulí (bez urážky, taky jsem byla).
Co oční? Nemáš hodně dioptrií?
Ale pokud ti psychiatr nepíše, že doporučuje CS a oni ti to nebudou chtít „uznat“, tak trvej na tom, že chceš mít v dokumentaci, že postupovali v rozporu s názorem tvého ošetřujícího lékaře a jmenovitě KDO tak rozhodl. To si nelajsnou. Při problému by byl první na ráně.
Podle mě to domluvit nejde ani přes známý a pokud to neni opravdu nutný (kvůli tvýmu nebo miminku zdraví) tak ani neni o co stát…přirozenej porod porodíš a máš klid (prej), já jsem po císaři 8 měsíců a jizvu pořád cejtim
V nějakým časopise jsem nedávno četla, že so dá už zaplatit jako nadstandartní péče
![]()
@mařenkaa píše:
Podle mě to domluvit nejde ani přes známý a pokud to neni opravdu nutný (kvůli tvýmu nebo miminku zdraví) tak ani neni o co stát…přirozenej porod porodíš a máš klid (prej), já jsem po císaři 8 měsíců a jizvu pořád cejtim
Rozhodně to domluvit jde ![]()
Já jsem po cs už dávno a pokud tě to potěší, ze svých kamarádek jsem jediná, která nemá zatím potíže s únikem moči. Ty co rodily normálně všechny potíže větší či menší mají. Ano, jizva bolí, ale kdyby „nebylo o co stát“, nebyla by teď taková epidemie cs.
@LLin píše:
V nějakým časopise jsem nedávno četla, že so dá už zaplatit jako nadstandartní péče![]()
U nás ne. Musíš mít nějakou indikaci. Ale tou mohou být i psychické potíže.
@Bábrdl aha, tak to jsem asi nedočetla do konce..
ale proč to jinde jjde a u nás ne? ![]()
@mařenkaa píše:
Prý to jde, říkala mi kámoška. Vyplázneš xx tisíc tomu „správnému lékaři“ a on si nějakou indikaci z prstu vycucá. Nevím tedy jak v praxi a ani po tom nepátrám, protože nevím, proč bych měla dobrovolně podstupovat něco, k čemu se přistupuje, až když normálně porodit nepůjde… Ono se z nějakého důvodu rodí normálně i třeba v případě smrti plodu ještě v bříšku. Žádný císař. Nemyslím, že je to proto, aby si to maminka jó protrpěla…
@mařenkaa píše:
Jo, holka, já jizvu občas velmi cítím ještě po víc než pěti letech, akorát ji mám mezi nohama a je to teda echt příjemný. O tom, jak jsem za pomoci manžela odtamtud tahala po víc než měsíci šicí materiál, raději pomlcim.
No je dobre ze to nejde, je to velka operace a ma sva rizika. Je rizikovejsi jak prirozeny porod.
ja jsem rodila prirozene obe deti a problem s unikem moci teda rozhodne nemam a nemam ani zadne siti a nastrih, tomu se da treba docela dobre u vetsiny pripadu predchazet ![]()
bohuzel v CR jsou v tomhle stale za opicema ![]()
Příspěvek upraven 10.06.13 v 08:44
Jinak já bych sekci na přání normálně povolila. Žena by měla mít svobodnou volbu.
Mě to teda přijde zbytečné. Bolest si žádnou neušetříš, rekonvalescence je delší, jizva jako hrom…nevím no. Je to každého věc…Pokud není zbytí, tak to samozřejmě neodsuzuju
@Peafowl píše:
Prý to jde, říkala mi kámoška. Vyplázneš xx tisíc tomu „správnému lékaři“ a on si nějakou indikaci z prstu vycucá. Nevím tedy jak v praxi a ani po tom nepátrám, protože nevím, proč bych měla dobrovolně podstupovat něco, k čemu se přistupuje, až když normálně porodit nepůjde… Ono se z nějakého důvodu rodí normálně i třeba v případě smrti plodu ještě v bříšku. Žádný císař. Nemyslím, že je to proto, aby si to maminka jó protrpěla…
V případě smrti plodu se miminko v břiše rozkládá, takže při operaci by hrozila otrava a smrt matky. Proto se nedělá.