Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Potřebuju poradit chtěla bych dcerce k Vánocům koupit nějakou naučnou hračku která by ji i zabavila a i něco naučila? Přemýšlím nad tím, že bych ji pořídila buď pafíkův tablet nebo minišikulka pc od stejné značky, ale nevím co by bylo lepší.? S čím máte lepší zkušenosti vy? Pak jsem ještě slyšela o želvíku, že by mohl být dobrý akorát že nemá moc velkej displej. Fakt nevím co vybrat aby to bylo nejlepší řešení, poraďte a podělte se se mnou o Vaše zkušenosti a posílejte klidně odkazy na ty co máte a nebi víte, že jsou dobré
.. Můžete poradit i jinou naučnou hračku než tablet
..Díky
Já mám dobré zkušenosti se souborem Logico Primo/Piccolo, pak je třeba dobrá Pafaas IQ tabulka. Nebo Smart hry od Mindoku. ![]()
Logico Picollo nebo třeba knížky motanice mi přijdou lepší než „naučné“ digitální hračky, dětské počítače.
Potom máme Pexetria na různá témata, hru Odborníci, Hygiena(puzzle, pexeso a přiřazování obrázků na určité téma).
Je toho hodně.
@katsha píše:
Já mám dobré zkušenosti se souborem Logico Primo/Piccolo, pak je třeba dobrá Pafaas IQ tabulka. Nebo Smart hry od Mindoku.
Na Logico Primo/Piccolo jsme už taky koukala dávnější mám ho i v záložkách, ale přijde mě, že na to jak je drahej, tak je tam toho málo. Jj a od Mindoku se mě taky líbí
Her je taková spousta, že si neumím vybrat
..Mám na seznamu napsány Activity pro děti, Tic Tac Bum Junior, Dostihy a sázky Junior atd. a všechny koupit nemůžu ![]()
@Jana206 děkuji za tipy podívám se na to. Já a ani můj přítel nejsme jako zastáncem aby 5 leté dítě mělo pc, tablet apod. co dnešní děti všechno mají, jen jen jsem narazila na ten pafíkův tablet a ten učí abecedu a slova a brala jsem to spíš jako dobrý nápad když zrovna nebudu mít víc času na hry s dcerkou a tak by se tím mohla na chvíli zabavit ![]()
@kaja00 píše:
Co treba deskove hry?encyklopedie
![]()
Samozřejmě, jen vybrat tu nejlepší aby zaujala a neomrzela ![]()
Ještě takovej dotaz pro ty co mají hry od Mindoku, která z těch co mají by byla nejlepší pro skoro pětiletou? Tak aby ji bavila a zvládla ji sama. S kterou máte dobré zkušenosti a Vaše děti ji mají nejraději? ![]()
@Mischa69
No je pravda, že je dražší, ale sady se dají dokupovat postupně, takže se nemusí naráz vydat větší obnos peněz. A v té sadě je toho celkem dost a ty karty jsou i hodně odolné, takže si myslím, že se to pak ještě může prodat dál.
S těmi hrami od Mindoku taky nemám moc zkušeností, my máme doma jen Den a noc ( ale to je tak pro 3-4 leté), ale co jsem četla, tak jsou prý dobré ty Zámecké schody.
A ještě mě napadlo z dalších her - V kostce Moje první obrázky, nebo Hádanky Dráčka Fráčka. ![]()
@katsha Hádanky Dráčka Fráčka mám taky na seznamu, mám toho tam hodně jen vybrat
Ty Logico jsou jedny pro mladší a druhé pro starší, tak pro 5 letou by bylo to Piccolo ne?
Jinak nemáš zkušenosti s hrou Activity pro děti a Tic Tac Bum Junior? ![]()
@Mischa69
Pro pětiletou už asi spíš to Piccolo. S těmi hrami zkušenost nemám, ale mám je taky na seznamu, prý jsou dobré.
Tak ať dobře vybereš a dcerce se to líbí. ![]()
@katsha píše:
@Mischa69
No je pravda, že je dražší, ale sady se dají dokupovat postupně, takže se nemusí naráz vydat větší obnos peněz. A v té sadě je toho celkem dost a ty karty jsou i hodně odolné, takže si myslím, že se to pak ještě může prodat dál.
S těmi hrami od Mindoku taky nemám moc zkušeností, my máme doma jen Den a noc ( ale to je tak pro 3-4 leté), ale co jsem četla, tak jsou prý dobré ty Zámecké schody.
A ještě mě napadlo z dalších her - V kostce Moje první obrázky, nebo Hádanky Dráčka Fráčka.
My si ty jednotlivé sady půjčujeme i mezi kamarádkami, je to fajn, pohraje si s tím dítě cca od 3 let až po školáka, který si tam procvičí hravou formou třeba prvouku nebo násobilku.
Jinak souhlas, je to drahé.
Ale je blbé, že to Logico není moc vhodné pro levoruké dítě - musí se mu to dělat „přes ruku“, když se ty čudlíky posunují od spodu do prava. Nejmladší bude možná levoruká, ještě je malá, může se to otočit, ale jeví se tak.
Stejně tak knížky Motanice - máme jich hodně, je tam hodně zajímavých úkolů, ale levák to nenamotá, zběžně jsem se dívala, jestli prodávají i otočené, nic jsem nenašla. Už jsem jí musela odstřihnout tužku od magnetické tabulky, která byla připevněná napravo, ona ji chce brát do levé ruky.
Snažím se veškeré nové hry vybírat „ambilaterální“. Kamarádka má od Mutabene výukový systém MiniLuk- nevím, jestli to píšu úplně správně, taky je to na stránkách, jak Logico. Tam je jedno, jestli je dítě levák nebo pravák, řešení se skládá po spodní liště pod úkoly.
Taky se prodávají různé sady s úkoly. Takže kdo by nově o něčem takovém uvažoval a má doma praváky i leváky, je to rozhodně lepší než Logico.
@Jana206 píše:
My si ty jednotlivé sady půjčujeme i mezi kamarádkami, je to fajn, pohraje si s tím dítě cca od 3 let až po školáka, který si tam procvičí hravou formou třeba prvouku nebo násobilku.Jinak souhlas, je to drahé.
Ale je blbé, že to Logico není moc vhodné pro levoruké dítě - musí se mu to dělat „přes ruku“, když se ty čudlíky posunují od spodu do prava. Nejmladší bude možná levoruká, ještě je malá, může se to otočit, ale jeví se tak.
Snažím se veškeré nové hry vybírat „ambilaterální“. Kamarádka má od Mutabene výukový systém MiniLuk- nevím, jestli to píšu úplně správně, taky je to na stránkách, jak Logico. Tam je jedno, jestli je dítě levák nebo pravák, řešení se skládá po spodní liště pod úkoly.
Stejně tak knížky Motanice - máme jich hodně, je tam hodně zajímavých úkolů, ale levák to nenamotá, zběžně jsem se dívala, jestli prodávají i otočené, nic jsem nenašla. Už jsem jí musela odstřihnout tužku od magnetické tabulky, která byla připevněná napravo, ona ji chce brát do levé ruky.
Taky se prodávají různé sady s úkoly. Takže kdo by nově o něčem takovém uvažoval a má doma praváky i leváky, je to rozhodně lepší než Logico.
zajímavý postřeh. já právě o logico řeším. Ale mladší je jasná levanda už od roka. Pochybuji, že se to změní, od roka nevzala lžíci ani tučku do prvé ruky.
@Jana206 moje dcerka bere tužku, lžící jak do levé, tak do pravé
to já jsem levák a bývalá taky, tak jem ráda, že se to vyvýjí takhle ![]()
Smart hry od firmy Mindok! jsou pro různý věk, pro různé počty hráčů (jeden hráč i vícero)