Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
tak nějak začínám koukat po dárkách pro malou-bude mít o vánocích zhruba 3,5 roku.
Chodím v obchoďácích a hračkárnách a všude jsou to samé „prašťěné " hračky z reklam. Chodící a mluvící zvířata, milion barbínek, různých robotů..Nevim nějak mě nic nezaujalo..
Chtěla bych hračku která by malé něco "dala“..Jediné co mě napadlo byla taková ta tabulka s perem-která hraje když se pero dá na správnou odpověď. Chtěla bych nějaké tvoření, nebo něco trochu přírodního..nevim. Nemáte nějaký tip? ![]()
Tovření - FIMO hmota (nebo Cermit), zažehlovací korálky, sádra, samotvrdnoucí hmota, moosgummi
Nake puzzle? Detsky kocarek, panenku, kolo, kolobezku, deskove hry? Knizka?
je toho spousty ![]()
Naše malá(loni 3 letá) dostala od ježíška kuchyňku, mýdlovou laboratoř, baterku knížky typu nalep, spoj atd.
hodně ji baví tvořit- takže děláme s barevnými papíry, lepidlem, listy ze stromů apod.( na netu je spousta inspirací)
Hodně oblíbené u nás bylo puzzle (skládala až do 180dílků),dřevěné kostky, zažehlovací korálky, knížka s pokusy které dělala s tatínkem, pojď si hrát a podobné společenské hry ![]()
Nemám ráda mluvící hračky, nejsem ani pro tablety apod., takže tyto hračky nekupujeme.
Příspěvek upraven 01.11.13 v 19:17
Temer ctyrleta dcera dostane kolobezku, prvni detske brusle, destky fotak, hodiny od FP, hru Den a noc, pexeso pro usi a stavebnici magformers, myslim, ze se vsim se vyblbne
Tedy vyjmenovala jsem vse k Vanocum i ctvrtym narozkam ![]()
Kočárek, panenky prďolu moc nebaví, koloběžku máme, kolo taky. Deskové hry máme a to zase není moc času si s ní pořád hrát ve třech lidech:-)
Knížky nějaké pořídíme určitě.
Tak jedině jak píšete nějaké kreativní sady:-)
Zkus kouknout na tu Den a noc jak jsem psala, to je pro samotneho prcka takova fajn logicka hra, kamoska si ji moc chvali ![]()
Děkuji moc za typy!!!
něco teda z toho vyberem.
Jak tu čtu-jak se prosím jmenovala ta knížka s pokusy? A nějaké stránky pro tvoření s dětmy na netu? Děkuji!
Děkuji na ten Den a noc mrknu.
Ještě ten foťák by se jí mohl líbit. Pořád mě chce brát ten můj ![]()
Pro inspiraci ja budu kupovat tenhle fotak, nejak odmitam investovat dvojnasobek za ten z reklamy (a tenhle ma navic 3 megapixely misto 2)
http://www.obchodni-dum.cz/…ovy/z341658/?…
Velký úspěch puzzle lidské tělo. Právě v těch 3,5 se hrozně zajímala o kosti, svaly.
http://www.nunynek.cz/…e-telo-divka
Potom Brašnička - samolepky, omalovávání. Nebo podobné knížky s bludištěm, vybarvi, apod.