Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 3,5 letou a baví jí omalovánky, puzzle, duplo, pak jakákoliv napodobenina dospěláckých věcí, např. malé koště, mop, dětská pračka, žehlička, apod. Potom nějaká pěkná pohádka, parádění se- češe se malým hřebenem, maluje malým jelením lojem, ráda nosí nějakou kabelku, jako máma..všechno pochopitelně dětské, nehci aby to vyznělo, že holce nalakuju nehty, navoním, vrazím mini, lodičky, koženou kabelku a rudou rtěnku, to néé
Ráda mi pomáhá v kuchyni, určitě by se jí moc líbila malá kuchyňská zástěrka. Tak třeba najdeš tip ![]()
My budeme kupovat pro čerstvou tříleťačku nějaké puzzle - s těmi si vyhraje nejvíce, tabuli na kreslení (omalovánky ji neberou, ale čmárat venku křídami ji teď na podzim bavilo
) Teď měla třeba na narozky strašnou radost z dřevěných korálků a pořád si je navlíká dokola. A pak taky naše malá miluje knížky, tak ježíšek zas nějakou přinese.
Hry Vadí, nevadí aneb každý jsme jiný, Nešťourej se v nose aneb etiketa pro děti, To je bašta aneb co jíme a proč a Dej si bacha aneb rizika; plastelína Play doh(pokud nemá alergii na pšenici)
U nás vede hlavně puzzle, u toho vydrží hodně dlouho. Stavebnice duplo a megabloks, hlavně domeček, autíčka a panáčci, potom kuličková dráha, navlékání korálku, razítka, Play-doh. Už hrajeme jednoduché hry - pexeso, člověče s obrázky, Colorino apod.
U nás je teď v kurzu magnetická kniha co jedí zvířátka : http://www.darekprodite.cz/…a-kniha.aspx
Pěkná je taky stavebnice vyšívání pro malé děti, kde se pracuje s provázky a umělohmotnou „jehlou“.
Plastelína (nějaká kreativní sada) nebo třeba mozaika quercetti
@Aliik, celkem mne zaujala ta hra „den a noc“, můžu se zeptat o co tam jde? S popisků na netu jsem moc nevyčetla
. Děkuji.
Dite sklada obrazky na tycky podle barevne predlohy (den) nebo jen podle stinu (noc). Kamaradky holcicka si s tim dost vyhraje. Ja uz to mam koupene k Vanocum a vypada to fakt velke a bytelne, myslim, ze se prida i moje rocni ![]()
@proxa u nás vedou modelína, prstové barvy, vodové a temperové barvy, našla jsem takové barvy v tubě (jako fix), různé nůžky, razítka, Duplo (na vánoce dostane domek), zažehlovací korálky, dřevěné pexeso a puzzle, baterky všech barev a druhů, „krájecí ovoce“, pokladna, (nejraději má auta od bráchy
), magnetická kreslící tabulka, kaleidoskop…je toho hodně ![]()
Moc díky za všechny tipy. ![]()
Určitě něco vyberu. Máme už megasadu poníků, dvě pěkné knížky, ještě asi budu muset tempery-malou to teď začalo děsně bavit:-)
Pak asi ještě nějaké ty zažehlovací korálky. No a možná něco jako Člověče nezlob se pro malé-jestli nějaké existuje-..A to myslím stačí bohatě.
@proxa píše:člověče nezlob se pro malé děti
Moc díky za všechny tipy.
Určitě něco vyberu. Máme už megasadu poníků, dvě pěkné knížky, ještě asi budu muset tempery-malou to teď začalo děsně bavit:-)
Pak asi ještě nějaké ty zažehlovací korálky. No a možná něco jako Člověče nezlob se pro malé-jestli nějaké existuje-..A to myslím stačí bohatě.