naušničky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
24.1.06 15:31

naušničky

Ahojky holky potrebovala bych radu mam holcicku a chtela bych aby mela nausnicky, ale mudr stale rika po ockovani a to nam neustale posouva takze nausnice jsou v nedohlednu nevite zda je mozne nechat pichnout ouska aniz by to schvalila detská lekarka??
A zda je mozne je nechat nastrelit?? Jinak nausnicky mame uz koupene.

diky pa peta a eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
24.1.06 16:17

Ahojky Peto,
vydržte ještě. Nám taky doktor řekl, že nejdříve od 3 měsíce po očkování a nakonec jsme byly až po 5 měsíci. Osobně si myslím, že nám nic neuteklo, vpichy se zhojily okamžitě bez jakéhokoli zánětu nebo alergické reakce. Kyra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.1.06 16:21

jenze je zvlastni ze v nekterych porodnicich pichaji ouska jiz pri odchodu a nektere zase ne. Tak ja nevim kazdej si dela co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
24.1.06 16:42

Ahojky tak to slyším fakt poprvé. Je vidět, že ani v tomto nemají naši páni odborníci stejný názor. Já důvěřuji našemu panu doktorovi, takže jsme čekali, ale musím přiznat, že jsem se už nemohla dočkat. Pořád jsem jí je přikládala k oušku, abych se pokochala. Kyra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.1.06 16:45

tak ja delam taky proto uz bych byla nejradeji kdyby je mela v ouskach.
peta a eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
24.1.06 17:21

Ahoj,
na naušničky jsme se taky ptali. Tchýně nám je koupila a pořád se ptá, zda je už má v uších. Mě doktorka řekla, že až po prvním očkování, ale tchýně tvrdí, že se dávají po šestinedělí. Tak nevím, ale počkám asi až po tom očkování. No a jaký názor máte nastřelování versus propíchnutí??? Já si myslím, že by mělo stačit normální propíchnutí. Nevidím v tom žádný rozdíl. Třeba mě to někdo vysvětlí.
 Papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.1.06 17:27

Klárka dostala náušnice v pěti měsících a myslím, že jí nic neuteklo. Dr. řekla po očkování a já jí věřila. Neměla vůbec žádné problémy, hnisání, alergické reakce apod. Nastřelení je podle dr. lepší v tom, že u píchání se ucho píchne a potom se tam musí protáhnout náušnice. Když se to nastřelí, tak je to jeden zákrok a ne dva. Nové náušnice se tam vlastně dávají až když je to zhojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 17:30

Malé je dávali po šestinedělí. Dokonce v Mostě je píchají ještě v porodnici. Já to neposoudím, ale je lepší co nejdříve, aby si mimi za ně netahalo. Malá neměla problémy po píchání.
 Linda

• Citovat
  • Upravit
15
24.1.06 17:32

holky ja ji je asik taky necham nastrelit prijde my to setrnejsi. Sama mam nastrelene nausnice.
Jinak vim ze nic neutece ale uz me stve to vecne posouvani uz nam dvakrat posunula ockovanicko. A ja z toho mam porad divnej pocit jak, kdyz to odklada „schvalne“, protoze kdyz jsem se ptala tak se ji do toho ani nechtelo. A za jak dlouho vam ty nausnice dali potom ockovani???

A mam stejnej problem taky s maminou uz ma nausnice jakto ze je nema to sem je nemusela kupovat atd…

pa peta a eliška 3,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
24.1.06 17:53

Těhulinko, někteřé lékaři mají raději píchání po očkování hlavně kvůli tetanu a infekci. Aspon tak mi to vysvětlovala naše doktorka. Podle mne bys mohla zavolat orl ordinaci, kde nastřelují a informovat se tam, zda již vám naušnice nastřelí i bez očka. TAm takové riziko infekce totiž není.

Tviti rozdíl mezi píchutím a nastřelením byl pro mne obrovský. Podle popisu „píchání“ se děje tak, že ti seberou miminko, propíchnou mu ouško jehlou a pak protahují naušnici. Oučko krvácí a je potřeba ho důkladně čistit nejméně týden do zhojení. Nástřel se provádí pistolkou v ORL ordinaci. Já jsem u toho byla, malou to prý jen štípne a pravda, když jsme odcházely z ordinace o ničem nevěděla, protože ouško nekrvácelo. Nemuseli jsme čistit ani lihem, jen dva dny jsme pro jistotu mazali Framykoiovou mastí. Myslím, že je to pro dítě šetrnější metoda.
Při nástřelu jsme si akorát museli koupit náušničky za 200 kč, které už měl lékař připravené k nástřelu a asi po měsíci jsme dali koupené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
24.1.06 18:06

Dceri pichali ouska jeste v porodnici pri odchodu…Zadne problemy s tim nemela. Dali mi ji pak do naruci a hned prestala plakat. U druhe holcicky to mam v planu udelat stejne.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.1.06 19:08

Ahoj holky,

ja jsem porad cekala, protoze jsem slysela, ze se maji davat az po ockovani. V 5 mesicich jsem rekla doktorce, jestli by nam je pichla a ta mi rekla, ze uz je skoro pozde. Ze jsem zbytecne cekala a hlavne, ze cim dyl se jim to pichne, tim vic to boli.

Nastreleni x pichani - myslim, ze neni nad cim vahat. Tedy alespon kdo videl oboji tyrani, muze maximalne doporucit nastrelovani. Ja tedy alespon ano.
Ruka doktorky nebude nikdy tak rychla jako pistole, coz zvlast ocenite u druheho ouska. Navic jak psal nekdo vyse, odpada neprijemna manipulace s nausnici. Navic i u nastreleni muzete pozadat o znecitlivujicic krem.

My mame nausnice nastrelene uz 2 mesice a bez problemu.

Muzu tedy vrele doporucit pistoli. Zda se mi o dost „humannejsi“

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.1.06 19:11

Holky
tak vám dekuju za info ja si zitra zavolam na usni a zeptam se jestli nam je nastreli bez ockovani. Ja mam stejnej nazor na to, ze dokud se tolik nehybe a je mensi tak to bude vsechno snassi. Nechapu doktorky postup. No ale jak to byva co doktor to jinej nazor tak je tak nejak asik musim respektovat. Pa a dikys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
25.1.06 18:34

My nechali píchnout po 1. očkování a bylo to v poho. Tu naušničku provlíkají hned za jehlou, když ji vytahují, tak je to vlastně taky na jeden tah.
Nastřelení u malých mimi mi dr. nedoporučila, že mají příliš jemný ouško a mohlo by dojít k zhmoždění a poškození akupres. zón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí