Náušničky za sebou

24.3.25 12:48

Náušničky za sebou

Ahoj holky,
mám dcerku, je jí 6 měsíců, a zvažuju, že bych jí nechala propíchnout ouška. Na tohle téma jsem už něco četla, vím, že názory se dost různí, ale narazila jsem na fotky, kde mají holčičky dvě náušnice za sebou v jednom oušku – vypadá to fakt roztomile a docela mě to zaujalo. :smiling_face_with3_hearts:
Máte s tím některá zkušenost? Nechávaly jste dcerám dávat dvě náušničky, případně kdy a jak to probíhalo? A co třeba reakce okolí nebo doktorky?

Díky moc za jakékoliv postřehy! 💕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
24.3.25 12:53

To myslíš piercing pro miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.25 13:02
@Dn0712 píše: Více

Piercing ne, myslela jsem druhou dírku do ouška/oušek, jako je tady na fotce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9249
24.3.25 13:03

Proč řešíš reakci okolí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.25 13:09
@izabe píše: Více

Tak není to úplně obvyklé, spíš mě zajímá názor. Přemýšlím nad tím a potřebovala bych nějaký „poradenský hlas“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9179
24.3.25 13:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
24.3.25 13:24

Jako mě se to mega líbí. Sama mám těch náušnic v uchu víc. Ale vím jistě, že miminku bych to udělat nenechala! Dneska se ustupuje už i od klasických náušniček. S tím, že si má holčička říct sama.
Jako pokud se pro to rozhodneš počítej, že se to neobejde bez reakcí okolí. A za mě je to i dost nefér vůči dítěti. Tohle už má být čistě jeho rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
24.3.25 13:50

Po zkušenostech už bych nedala dceři žádné náušnice. První jsem nechala uši klasicky propíchnout, po cca měsíci jí jedno ucho hodně zhnisalo, že jsem s dcerou musela k pediatře. Pak už byl klid. Druhé a třetí jsem nechala náušničky nastřelit. Bez problémů, ani to nastřelení nepocítily a dírky nehnisaly.

Jenže první dcera si nechala v 7 letech zarůst dírky. Druhé zarostly o půl roku později (v 5,5 letech), protože byla delší dobu v nemocnici po vážném úrazu. Oběma ty zarostlé dírky vyhovují. A je to už 3 a 3,5 roku. Po těchto zkušenostech jsme čtvrté dceři nedali náušnice vůbec. Takže ze 4 dcer má náušnice jen 1. Nejmladší jsou 4 roky, nikdy ji nikdo nepovažoval za kluka. A ona zatím starší sestřičce náušnice nezávidí.

Pokud se někdy některá ze 3 dcer rozhodne pro náušnice, bránit jí nebudeme. Ale vážně bych to nechala na dítěti.

Jinak ty 2 náušničky v jednom uchu u miminka se mi vizuálně líbí a neodsuzovala bych nikoho, kdo je svému miminku dá. Jen jak píšu z vlastní zkušenosti, nechala bych rozhodnutí na dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.3.25 13:57

Dceri jsem nenechala dat do ucha ani jednu nausnici, natoz 2. Jako vyslechla jsem si dost kecu, „ze se to tak delalo vzdycky“, „az bude starsi, bude si bolest pamatovat“ a jine perly.

Nevim, proc bych deti mela zdobit nausnicemi jen proto, ze mne se to libi. At se v budoucnu rozhodnou samy, jestli je chteji nebo ne. Tetovani jim prece taky nenecham udelat jen proto, ze by se mi to libilo a bylo by to roztomile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
24.3.25 14:09

Nedala jsem ani jednu. její ucho, její rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
24.3.25 14:22

Přijde mi to teda zvláštní, ještě jsem to na žádném miminku neviděla. Ale klidně ji to nech udělat, když je nebude chtít v budoucnu mít, tak si je necha zarůst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19049
24.3.25 14:29
@dickys píše: Více

Nikdy to poradne nezaroste. Ja mam vytazenou druhou skoro 20 let, nosila jsem ji asi 5 a stale mam viditelnou dirku. to je jako kdyz mi mama tvdila, ze kdyz me nechala pokrtit, tak mi ale nevnucovala nabozenstvi. Mam na vyber.. mno jasny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35429
24.3.25 14:34

@marketnova pokud se rozhodneš pro dvě náušničky v řadě, tak hlavně výběr kvalitní piercingový studio. Musí se vzít v potaz, že ouško poroste, je to jiný, než u dospělých a s tímhle nebude mít každý piercer zkušenosti.
Já jsem pro náušničky u holčiček, ale druhou a další dáme, až si řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
24.3.25 14:36

@hospodki Tak pokřtěna jsem taky a věřící nejsem 8) Tam moc nechápu paralelu. Ale tečka na uchu by mě teda nestvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí