Návrat do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky, oživuju tuto diskuzi - jak jste na tom dnes, po dvou měsících?
A taky se pochlubím se svou neslavnou zkušeností…musela jsem být doma už v těhotenství, tak jsem ještě alespoň půl roku pracovala načerno z domu. Jak bylo mimimu 7měsíců, dostala jsem nabídku od jedné firmy, abych pro ně dělala, jak mi vyjdou vstříc, můžu dělat z domu…tak jsem to zkusila. Tři měsíce jsem tam pracovala, když jsem musela do práce, bral si dovču manžel, ale jaksi to nebylo udržitelné, měl hodně služebních cest. Navíc jsem vypozorovala, že v té práci mají mou práci za nic, prostě jak tam s nimi člověk 8 hodin nesedí, jako by nic nedělal. Co z toho, že jsem seděla u počítače třeba od 8 večer do 2 do rána:-) Tak jsem to vzdala, ale s blbým pocitem, nejsem taková, ale fakt to nešlo. Šéf už vymýšlel paní na hlídání, ale to jsem nechtěla a asi ani teď nechci. No, pak jsme se stěhovali, takže o zábavu bylo postaráno, než se všechno do- a vybudovalo, ale už zase pomýšlím na nějakou tu práci z domu, nebo na částečný úvazek. Není to kvůli kariéře, i bez těch peněz se obejdem, ale nechci úplně zhloupnout, jsem na tom dokonale tak, že pro mě existuje jediné téma a sice mé dítě. Doma se nedonutím do něčeho podívat, přestože jsem si koupila aktuální zákony i literaturu. Ale nevím, kde mám začít - jestli si nejdřív najít práci a pak řešit hlídání (tentokrát už vím, že bych to musela vyřešit jesličkami, jiné hlídání nemám a říkám si, že třeba jednou týdně by jí ty jesličky vůbec neuškodily), nebo nejdřív zjistit ty jesle…Zároveň ani nevím, jestli se hned vrhnout do odborné práce, kterou jsem dělala předtím, nebo pro začátek zkusit něco snazšího, kde člověk až zas tak přemýšlet nemusí…A samozřejmě na mě nikdo nikde nečeká, ani v jesličkách, ani žádný zaměstnavatel:-) K původnímu se vrátit nemůžu, ta firma už prakticky neexistuje a můj bývalý šéf mě teď nezaměstná…
Jinak kašlete na ty holky, co nechápou, že chodíte do práce…každý řeší svou konkrétní situaci. Navíc nejsme každá povoláním matka, já sice tu hospodyňku a mamku dělám a myslím, že mi to jde dobře, ale cítím, jak mě to pomaloučku ubíjí…A tak sním o té práci, i když každý říká, ať zas neblázním a ještě jsem aspoň rok doma:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majdi,
jsem moc rada, ze jsi tuhle diskuzi ozivila. Ja ted resim podobny problem, nevim tedy jak mas stare dite (prabvdepodobne starsi nez ja
.
No, ja se chci do prace vratit v prosinci, na MD jsem od konce dubna a prace mi proste chybi.Mam tedy velkou vyhodu v tom, ze svou praci mohu bez problemu delat 100% z domova, takze nemusim resit hlidani popr. jesle. Jsem take „zvedava“ na reakce okoli kvuli memu nastupu zpet do zamestnani. Ja se tedy vracim na puvodni misto, uz ted si tedy zacinam opakovat odbornou i hovorovou anglictinu a nemcinu, na legislativu spjatou s praci se podivam tak cca 1 mesic pred nastupem do prace (predpokladam, ze se za tech par mesicu me nepritomnosti zase tolik nezmenilo). V nejuzsi rodine mam tedy plnou podporu, i kdyz je lehce podezrivam z toho, ze podpora je proto, ze vsichni vedi, ze s mym navratem do prace jim zadne nove povinnosti nenastanou.
Na Tvem miste bych se asi snazila vratit rovnou na totozne misto i kdyz do jine firmy a nic jednodussiho na rozjezd bych nejspis nehledala, jesle bych zarizovala hned, jakmile by bylo misto jiste, popr. i o trochu drive, konec koncu zrusit se daji vzdy ne? ![]()
Nevim, tedy jestli jsem ti poradila, ale mohu te aspon ubezpecit, ze v touze po navratu do prace nejsi sama. Urcite to v pohode zvladnes, neboj, drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
v rámci hledání diskuse o zkušenostech s hlídání dětí cizími osobami - baby sitter z nějaké agentury, jsem se dostala na tuto diskusi a tesi me, ze nejsem sama. od ledna nastupuji do prace - a to ze tri duvodu, prestoze dceri bude rok a pul. Jednak mam fajn nabidku, jednak se hodi vyplata a za treti, kdybych byla jako pravnik doma tři roky, tak myslím, že moje hodnota na trhu práce je na nule. a to nepocitam pocit, ze ztrácím kontakt se současným stavem. je na tom někdopodobně? Moc bych ocenila jakouko-li zkušenost s hlídacími agenturami, nebo pokud jsem enkde prehledla vhodnejsi diskusi, tak treba odakz. Moc dekuji. neprihlášená Lucka
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já jsem v práci už 2 měsíce. Vypadla jsem na půl roku,což je v bankovnictví a IT docela mazec. Když jsem se vrátila,tak bylo všechno jinak. Kolegyně,co mě „zastupovala“ se před mým odchodem v (prosinci 2007) vrátila po 6ti letech na MD. Musela však nastoupit už v září, protože byla úplně mimo. Dodnes neumí pořádně napsat mail a prakticky všechno za ní museli dělat zbývající kolegové. Jsem z ní po návratu dost na mrtvici. Nejlepší bylo,když mi před měsícem tvrdila,že neumí poslat balík kurýrní službou (Fedex)
Dřív to byla taková sebejistá mladá paní, ke které jsem chodila pro radu (ve firmě jsem už 7 let) a ona vždy znala odpověď.
Mě hlídá mamka a když je krize a ona nemůže,tak tady máme ještě jesle. Jsem s hlídáním naprosto spokojená. Už můj první syn byl v těch samých jeslích.Jinak si ještě můžu vzít dovolenou.
Na MD se prostě blbne.Připadala jsem si, jak když vůbec nepoužívám mozek. To bylo jen samé papání, kakání a spinkání. Je zajímavé,že dětem se věnuji skoro stejnou dobu jako na MD. Vypustila jsem spoustu blbostí jako je každý den řádně navařeno, naklizeno atd…Taky toho dost dělá manžel.
Je krásné být doma s miminkem. Pohoda, klídeček, procházky… Ale návrat do práce po 3 letech si nedokážu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potvurko, presne tak si to myslim, jednak od nastupu do prace budou domaci povinnosti napul a jednak nebude treba mit navareno a naklizeno, pricemz kvalita straveneho casu s malou by mela zustat stejna.
Tech jesli ja se bojim,nevim proc. A s jakyma konkretne mas dobrou zkusenost? Jsem z Prahy, tak kdyby to nahodou bylo nekde dosazitelne…
Bohuzel nasi prarodice nejsou k dispozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jesle už podle mě nejsou to, co bývaly.Já jsem dávala Kubíka do Londýnské v Praze 2. Když jsem pro něj chodila,tak jsem „šmírovala“, co s dětmi dělají.Ve 2 letech uměl spoustu básniček a písniček. Jeho: „Pustíme tam kocoula on tu myšku vyšťoulá“ mi zní ještě dneska v uších
. Kubík na jesličky dodnes vzpomíná moc rád. Ani ve školce se mu tak nelíbilo. Teď tam budu dávat Tomíka na 5 dní v měsíci (zároveň s prací pobírám rodičák) Pro občany Prahy 2 je poplatek asi 2000/měs + plenky,vlhké ubrousky, jídlo. Pro ostatní 4000+ ty zmiňované věci. Já budu využívat hlídací službu 50,–/hod + jídlo (cca 25,– za oběd)atd. Berou tam dětičky od 6ti měsíců. Na P4,kde bydlím až od 1 roku. Těch 6 měsíců mi ale přijde dost brzo na stálé docházení,ale to je každého věc.
Dnes,když člověk zavadí o dobrou práci,tak si jí musí udržet a prostě to někdy jinak nejde.Kubík není jeslema nijak „postižený“.Je jeden z nejlepších ve třídě, chodí na různé kroužky a vztah se mnou je taky ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potvurko , a pamatuješ si, jaké to bylo, když šel Kubík do jeslí poprvé? kolik mu bylo?
proč se ptám … elda jde poprvé v pondělí, ještě nevím, jestli na celý den, nebo jen dopo … zatím bude chodit na 5 dní v měsíci, aby si zvyknul, a od ledna už naplno. mám strach, jestli nebude brečet, a vůbec, že bude bez nás …
Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky já se k vám přidávám do diskuze ![]()
Hlídání - jelikož Kubovi bude 23.9. rok, tak jesličky by byly také dobré, ale tedka to řeším tak, že mám tady v Praze kamarádku, která je bezdětná,bez chlapa a má moooooře času si vyrazit s Kubou na písek nebo jen tak ven na vychajdu.
A jinak na MD jsem nastupovala 4.8.2007 - takže jsem doma něco přes rok, a od května 08 jsem zaměstnaná. Nejdříve jsem byla domluvená se zaměstanvatelem na 4hod. denně, s tím, že prostě večer a hlídal manžel - to si to mohl ještě časově dovolit, měl jiné zaměstnání, a mohl úderem půl 5 vypadnout, a my s Kubou na něj čekali na metru a oni si pak trajdali po městě a já jela do „roboty“ - tatínek vykoupal, nakrmil a prostě se postaral, akorát to bylo dost s křikem.
![]()
A nedokážu si představit, že bych byla doma celé 2 roky a nic nedělala !!!!!!!!
Už jen ten pravopis, co občas tady na miminu předvádím, se za to stydím
![]()
Jinak povoláním jsem účetní - takže taky docela frmol - sice nemusím používat cizí jazyk - teda jen občas, ale nemusím mluvit, jen psát, tak to mi nečiní takový problém.
Ohledně jesliček v Praze - mám z netu zjištěné jedny soukromé kousek od nás na Skalce, účtují si za hodinu nějaku sazbu, a s každou hodinou jde cena dolů, a je v tom všechno - jídlo,plínky atd.
Jo a ještě bych zapomněla nyní chodím do práce jen 2× týdně - jak mám hlídání, až začnou studium kamarádky na VŠ tak to možná bude častěji, nebo zbyde i čas na nějaký ten pohyb na cvičení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, diky za info, budu potrebovat hlidani na cely tyden. Financne ale mi prijde, ze je lepsi nejaka chuva a nechat si materskou, nez dat malou do nejakyho institutu a nechat statu penizky a jeste za to platit. Koukala jsem na docela dobre nabidky soukromych skolek treba i pro male deticky s anglictinou, vylety atd.,ale to asi bude u nas aktualni pozdeji.
Kazdopadne se musim ztotoznit s tim jakou rychlosti mi uvada kvalita slova jak mluveneho, tak psaneho.
A stejne se to tady casem taky zmeni, trileta rodicovska je nadstandart, ktery v Evrope nema obdoby, chce to ale zlepsit sit skolicek a hlidani v ramci zamestnani atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
escargot píše:
Potvurko , a pamatuješ si, jaké to bylo, když šel Kubík do jeslí poprvé? kolik mu bylo?proč se ptám … elda jde poprvé v pondělí, ještě nevím, jestli na celý den, nebo jen dopo … zatím bude chodit na 5 dní v měsíci, aby si zvyknul, a od ledna už naplno. mám strach, jestli nebude brečet, a vůbec, že bude bez nás …
Lenka
Ahoj, Kubík šel v 9 měsících na stálo,protože exmanžel přišel o práci a pak jsme ji našli hned oba současně a nastoupili pomalu ze dne na den. Trvalo 14dní než si zvyknul.
Pozor- soukromé jesle i školka je pro přidělování rodičovského příspěvku to samé, co státní. Mimochodem zkoušela jsem oboje a rozdíl v tom moc není. Maximálně četnost výletů a ty plíny atd, ale to je asi tak všechno. Když vyberete dobrou státní školku,tak je tam i angličtina+ moře dalších kroužků, školky v přírodě, výlety, divadla každý týden… Jen je to za cca 1500 i s jidlem za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potvurka a ty víš o nějakých „státních“ jeslích tady v Praze? Zatím jsem totiž nikde na nic nenarazila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť o nich tady celou dobu píšu. Londýnská na Praze 2, Praha 4- Kotorská, Rabasova…(tam až od 1 roku). P10- Jakutská… Zbytek Prahy nemám moc zmáknutý. Spíš jen okolí,kde jsem bydlela a bydlím. Na P5,P3 jsou taky a na 9 někde na Proseku. Stačí navštívit internet. Všechny jesle se najdou na stránkách úřadů a spravuje je sociální odbor.Nebo si na úřad zavolat. Na P11 nejsou žádné- to vím jistě.Ty zrušili před 2 lety.Měla jsem je 3 min od domu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potvurka ahojky, právě,že na netu jsem zatím žádný odkaz na jesle na Praze 10 nenašla. Vím o jedněch na Praze 5 - Barandově, pokud je teda za ty 4 roky taky už nezrušili, ale tam, kde jsme bydleli tak jsem také okoukávala „terén“ pro výchovu dětí… jako ty.
Nemáš náhodou nějaký odkaz na jejich web?
A ještě mám jeden dotaz, na jesle se vztahuje taky ta podmínka,že dítě tam musí být max. 4hod. denně nebo těch 5 dní v měsíci, že abych nepřišla o RP?
Díky za info
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alunko , my máme jesle na Praze 7, patří pod městskou část. A ta podmínka 4 hod. denně nebo 5 dní v měsíci u nás platí, protože to jsou jesle „státní“. Ale teda za tu cenu bych žádné soukromé rozhodně nenašla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamky a mám ještě jeden dotaz, neuvažujete některá o tom, že byste se vrátila do práce jako na celý úvazek a mimčo nechala v jeslích?
My teda s manželem uvažujeme a už se i snažíme o druhé, ale co by kdyby se nezadařilo, že? No tak stejně příští rok bych nastoupila do práce buď jak buď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit