Návrat do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Alunko, já jsem s Eldou byla doma do roku a půl (pracovala jsem z domova, a jednou týdně jsem chodila do práce, jezdila hlídat babička). Teď je na rodičovské manžel, ten půjde v lednu do práce, takže jsme dneska zahájili zvykání na jesle.
Ale pokud by manžel s tím vystřídáním na rodičovské nesouhlasil, tak bych nejspíš zůstala doma. Nejdřív bych ho dala nastálo do jesliček tak ve dvou letech … ale čím dýl, tím líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem v práci na celý úvazek a kdyby mi nehlídala mamka,tak by malý musel do jeslí na stálo. Mám pocit,že u jeslí platí těch 5 dní v měsíci a ty 4 hod denně jsou až ve školce. Zítra jdu testnout,jak se mu budou tety líbit na té Praze 2. Snad nebude moc plakat.
Takže odkazy:
Jesle P10- Jakutská 4 (tam teda tvrdí,že mají plno,ale čert ví) www.csop10.cz ,
Jesle P2 - Londýnská, www.cssp2.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jsem koukala, jak tady resite, popr. jste uz vyresily praci s mimcem. No, u nas je to ted takhle: zamestnavatel mi vysel vstric s tim, ze mohu delat z domova v podstate kdy chci, jen bych mela za tyden splnit cca 13hod. prace, muzu pracovat i o vikendech apod., takze celkem OK. Tyna je zatim malinka, takze jesle nepripadaji v uvahu, resime to tim, ze v pripade mych skoleni v cizine hlida manzel, jinak jsem s ni doma a kdyz je to nutne, tak pohlida moje mati. Ja osobne bych Tynuli dala do jestli klidne od pul roku, sama jsem do nich jako mimco take chodila, ale zase si rikam, ze kdyz je ta moznost mit ji doma a pracovat i tak, takze jesle zatim nebudou.
Jo, jeste musim poznamenat, ze jsem urcite navstevou jesli v detstvi nijak netrpela, naopak mi prislo, ze treba v MŠ jsem pak byla takova otrkanejsi a lepe jsem se zaradila do kolektivu. Takze ja bych jesle 100% nezavrhovala.
Holky, co reakce okoli??? Mate nejake spatne zkusenosti??? U nas to zatim vi jen par lidi, takze je to OK. Jen manzelova rodina je asi lehce zaskocena, ale i oni snad chapou, ze v mem oboru (delam ve farmaceutickem prumyslu) je pokrok dost rychly a ze bych po 3 letech materske byla nejspis uz uplne mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy,
hlásim sa ako zakladateľka tejto diskusie a pridám aktuálny stav vecí. Po prvej fáze pasívneho hľadania zamestnania ( kontaktovanie predošlých zamestnávateľov ) som stále doma ![]()
Nikde ma nechcú
, lebo bývam na blbom mieste ( Morava ) - vám v tej Prahe úprimne závidím, som drahá
- i po MD.
Ponúkajú mi prácu v úplne inej oblasti, než som bola predtým a keďže som pracovala v personalistike, ctím to, že každý z nás je dobrý na niečo iné, tak sa nehrniem tam, kde by som to nebola ja - takže znova nič.
A som Slovenka, tvrdohlavo sa brániaca przniť Vašu češtiny a vytvárať husákovštinu.
No - nevzdávam sa a vyrážam do boja za kvalitné pracovné pozície pre stále kvalitné ženy po MD. Mám plán, pekné CV a ešte stále nejaké skúsenosti z opačného brehu.
Praktikujúci personalisti - majte sa na pozore ![]()
A mimochodom - bola som v jasliach, školke, strážila ma babička i teta a som absolútne v poriadku ![]()
Mnoho zdaru…
N.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návrat do práce - divné vztahy
Ahoj holky,
mám se za rok vrátit do práce po 6ti letech na mateřské a přijde mi, že čím víc se to blíží, tak kolegyně se ke mě chovají nějak prapodivně. První 3roky jsme chodily i na obědy a teď zareagují tak pracovně, ale na oběd prostě ne, vše je problém. Jo to normální? Možná se mi to zdá. Půl oddělení jsem zapracovala neb jsme najednou odešly na mateřskou 3, všechny si firma nechala, všechny vzala po návratu z mateřské, nikoho v oddělení zatím nevyhodila - ani ty, co nás zastupovali po dobu mateřské, jenže já jediná mám 2mateřské za sebou, takže jsem doma nejdéle. Může se mi to zdát, jsem citlivá - nebo prostě začaly cítit konkurenci? Vždyť zřejmě když něco, tak tu výpověď dostanu já, tak by měly být v klidu. Přijela jsem dnes z práce a zase - vždy když tam přijedu na výlet a se snahou prostě nějak být v kontaktu, tak to vždy zkrachuje. Jsou u vás po návratu z mateřské nadále dobré vztahy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
6 let je dlouha doba. Asi jsi z toho pracovniho zivota trochu vypadla, mas jine priority a kolegyne se proste bavi jinak- pracovne ![]()
Je fajn, ze jsi s nimi v kontaktu, snaz si pak zase zvyknes.
Jejich dusevni pochody neres, prece kvuli nim nehodlas hledat jinou praci..
- Citovat
- Upravit
@Osmanka píše:
Ahoj holky,
mám se za rok vrátit do práce po 6ti letech na mateřské a přijde mi, že čím víc se to blíží, tak kolegyně se ke mě chovají nějak prapodivně. První 3roky jsme chodily i na obědy a teď zareagují tak pracovně, ale na oběd prostě ne, vše je problém. Jo to normální? Možná se mi to zdá. Půl oddělení jsem zapracovala neb jsme najednou odešly na mateřskou 3, všechny si firma nechala, všechny vzala po návratu z mateřské, nikoho v oddělení zatím nevyhodila - ani ty, co nás zastupovali po dobu mateřské, jenže já jediná mám 2mateřské za sebou, takže jsem doma nejdéle. Může se mi to zdát, jsem citlivá - nebo prostě začaly cítit konkurenci? Vždyť zřejmě když něco, tak tu výpověď dostanu já, tak by měly být v klidu. Přijela jsem dnes z práce a zase - vždy když tam přijedu na výlet a se snahou prostě nějak být v kontaktu, tak to vždy zkrachuje. Jsou u vás po návratu z mateřské nadále dobré vztahy?
Na nasem pracovisti - je to skola, dostavaji matky bud hodne snizeny uvazek nebo vypoved. Kolektiv hrozny uz pred md - temer vsichni donaseji rediteli soukrome veci o druhych, aby se zavdecili. Je to konkurencni boj - skola je krajem rok od roku redukovana, takze ucitelu je moc, zaroven i klesa vyrazne kvalita skoly - dnes se i na ss, ktere byly drive vyberove, bere vse. Kolektiv ovladly mlade bezdetne, ktere si mohou delat co chteji - kdyz se jim nechce - neuci, pusti detem film, kdyz se o prestavce zakecaji a prijdou do hodiny o dvacet minut pozdeji, nevadi…Kolektiv je rozdeleny na vyvolene, kteri muzou vse - vetsinou to vyuzivaji a flakaji svoji praci a pak na ty, kteri chteji jen delat svoji praci, ale nejsou schopni podkurovat a donaset rediteli, a ti maji v praci peklo - neustale kontrola, kritika, urazky, vyhruzky vyhazovem. Ja, kdyz jsem sla na md, nedostala jsem ani zadny darek pro mimi, jen od studentu jo:-) kolegove a kolegyne nic - nepatrim mezi vyvolene.Na ostatni jsem ale prispivala vzdy, ja blbec, a to nemalymi castkami. Ted jde na md jedna vyvolena a uz se vybiralo, i kdyz ditko se ma narodit az za dva mesice. Ja uz neprispivam, i kdyz se na me budou divat skrz prsty. Jinak - kdyz jsem byla na md, tak jsem pro vedeni oficialne neexistovala - ani pro vetsinu kolegu…holt je nejaka divna doba neprejici dobrym a zdravym vztahum na pracovisti…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na nasem pracovisti - je to skola, dostavaji matky bud hodne snizeny uvazek nebo vypoved. Kolektiv hrozny uz pred md - temer vsichni donaseji rediteli soukrome veci o druhych, aby se zavdecili. Je to konkurencni boj - skola je krajem rok od roku redukovana, takze ucitelu je moc, zaroven i klesa vyrazne kvalita skoly - dnes se i na ss, ktere byly drive vyberove, bere vse. Kolektiv ovladly mlade bezdetne, ktere si mohou delat co chteji - kdyz se jim nechce - neuci, pusti detem film, kdyz se o prestavce zakecaji a prijdou do hodiny o dvacet minut pozdeji, nevadi…Kolektiv je rozdeleny na vyvolene, kteri muzou vse - vetsinou to vyuzivaji a flakaji svoji praci a pak na ty, kteri chteji jen delat svoji praci, ale nejsou schopni podkurovat a donaset rediteli, a ti maji v praci peklo - neustale kontrola, kritika, urazky, vyhruzky vyhazovem. Ja, kdyz jsem sla na md, nedostala jsem ani zadny darek pro mimi, jen od studentu jo:-) kolegove a kolegyne nic - nepatrim mezi vyvolene.Na ostatni jsem ale prispivala vzdy, ja blbec, a to nemalymi castkami. Ted jde na md jedna vyvolena a uz se vybiralo, i kdyz ditko se ma narodit az za dva mesice. Ja uz neprispivam, i kdyz se na me budou divat skrz prsty. Jinak - kdyz jsem byla na md, tak jsem pro vedeni oficialne neexistovala - ani pro vetsinu kolegu…holt je nejaka divna doba neprejici dobrym a zdravym vztahum na pracovisti…
Díky, asi máš pravdu. Přijde mi to divné. Já právě vždy holkám na mateřské vyšla vstříc a teď mám vždy pocit, že jsem ta špatná, jsem doma a ty naschvály dělá hlavně ta, co je na mém místě. Asi to budu muset nějak spolknout. Vlastně kamarádky, co se vrátily z mateřské, tak taky říkaly, že na ně koukaly hrozně při návratu. No snad po krizi se to zlepší a umoudří. Jen ty lidi nechápu. Já se snažím s lidma bojovat intelektuálně, šikovností, schopnostmi a prací a ne podrazama, neochotou, naschvály. Prostě ať si vybere zaměstnavatel dle schopností a ne dělat interně si peklo. Takže toto moc nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to čtu....
Já když tyhle příspěvky čtu, tak si říkám, že to všude stojí stejně za prd. Vůbec si neumím představit, někde dělat, muset donášet (ani za zlatý prase, by se mi chtělo zvracet, kdybych i byla nadřízená a někdo by mi chodil donášet), muset se dívat na protivné kolegyně, holky, fakt Vás obdivuju, že tohle zvládáte.
Já nastupovala do práce po 6 letech na mateřské a vůbec nic jsem neuměla, ze všeho jsem vypadla. Ve staré práci to nešla, firma zkrachovala. Nastoupila jsem do jiné firmy a tam se mi vůbec nelíbilo, i když to nebylo tak hrozné, kolegyně byly docela normální, ale práce mě nebavila a navíc se mě tchyně zeptala, kdo mi bude hlídat, až mi děti onemocní? Zkrátka hlídání nemáme, práce na plný úvazek nepřipadala v úvahu. Tak jsem z té práce odešla a hledala dál, poloviční úvazek, ale nic jsem nenašla, všude byl je striktně plný na 8,5 hodin denně. To nepřipadalo v úvahu. A pak se mi zrodilo v hlavě, že bych mohla zkusit hledat klienty na účetnictví, což byl vždycky můj sen, dělat účto z domova. Byla to řehole, sháněla jsem celý 3/4 roku, než jsem sehnala, zpočátku pouze 1 firma, pak jeden pán, dohromady 5 tis. měsíčně, což po odečtení povinných plateb na sociální a zdravotní pojištění bylo 1.500 Kč do kapsy, takže absolutně málo. Ale vydržela jsem, za obrovské podpory manžela, který mi neustále říkal, vydrž, rok to vydrž, začátky podnikání jsou těžký, chce to jen vydržet a měl pravdu. Teď už vedu aktivně 6 s. r.o., několik fyzických osob, teď mám přibírat další 2 a jsem totálně spokojená, pracuji z domova, když já chci, takže kolikrát po večerech, do půlnoci, když jsou daňová přiznání, práce je hodně, ale není to plný úvazek a jsem hrozně spokojená, lidi mi vůbec nechybí, v obraze jsem, doma si studuju změny v zákonech, musím, jinak bych tuhle práci dělat nemohla a strašně mě to naplňuje a baví. Už nikdy se nechci vrátit do práce, chci tohle dělat pořád. Nechci být na pracovišti, kde na mě lidi koukaj přes prsty, že si svou práci stíhám dřív než za 8 hodin denně a muset tam dřepět jen proto, že je to v týhle republice zvykem, připadá mi, že jsme pořád v komunismu, uznává se jen, když člověk dřepí v práci a třeba nic nedělá, na hlavu postavený. Já mám svou svobodu, třeba týden na práci nemusím sáhnout a pak jedu intenzívně, nemusím se zpovídat žádnému šéfovi, tak mi to naprosto vyhovuje!!! A donášení? To se mě vůbec netýká. Takže pokud to jde, holky, tak zkuste třeba taky podnikat, začátky jsou hrozně těžký a únavný, člověk má sem tam i depku, že je nemožný, ale když to vydržíte, tak se musí zadařit. Třeba učitelka by mohla doučovat nebo mít jazykovku, fakt nevím, ale podnikat se dá skoro ve všem. A ta svoboda a čas na děti za to stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit