Návrat do práce během RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
25.1.15 01:45

Návrat do prace během RD

Ahoj holky, resim takový problém. Jsem na RD která mi konci 22.8.2015, ale RP vycerpam už v únoru. Se zaměstnavatelem sem domluvena ze nastoupim do prace 23.2.15.A nevím jestli to mám hlásit na socialce? Jestli jde RD ukončit? Jde mi o to kdo pak za me bude platit zdravotní a socialni?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3270
25.1.15 07:15

Dokud ti trvá rd tak za tebe hradí vše stát. takže na soc bych to nehlásila, pouze u zaměstnavatele aby se za tebe pojištění neodvádělo dvakrát. ale nevím to jistě, počkej co ti kdo ještě napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
25.1.15 08:16

Nemusíš se o nic starat, jediná tvoje povinnost je až ti příde papír o ukončení rodičovské v srpnu, poslat ho na zdravotní pojištovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.1.15 08:21
@boball píše:
Nemusíš se o nic starat, jediná tvoje povinnost je až ti příde papír o ukončení rodičovské v srpnu, poslat ho na zdravotní pojištovnu.

Proč, když už za ní bude dávno hrazeno pojištění ze zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
25.1.15 08:22
@mag píše:
Proč, když už za ní bude dávno hrazeno pojištění ze zaměstnání.

To nevím, ale já taky dělám při rodičáku a zdravotka to vyžaduje. Volala jsem si tam i na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.15 08:25

@boball taky to nechápu, přeci když budu zaměstnaná, tak za mne platí zaměstnavatel. Při změně to taky přeci nechodím hlásit já, ale zamědtnavatel. Max si zkontroluji, že to tak udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.1.15 08:25
@boball píše:
To nevím, ale já taky dělám při rodičáku a zdravotka to vyžaduje. Volala jsem si tam i na sociálku.

Já nikam nic nedokládala, ve chvíli, kdy nastoupíš do práce, hlásí změnu zaměstnavatel, pak už nejsi pojištěna z titulu rodičovské dovolené, ale ze zaměstnání. Naopak tvoje povinnost je hlásit, pokud ti skončí pracovní poměr v době pobírání RP.

Příspěvek upraven 25.01.15 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
25.1.15 08:26

@Ivetka4 Pokud jsi se zaměstnavatelem domluvená na návratu před třetími narozeninami, napiš žádost o ukončení rodičovské dovolené k datu nástupu. Nikde se nic hlásit nemusí. Tobě ze sociálky přijde oznámení o odebrání sociální dávky, pojistné už bude platit zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
25.1.15 08:27
@boball píše:

Máš normální zaměstnanecký poměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
25.1.15 08:29

@kacabus Těžko říct. Já to nekoumala, prý stačí ten papír okopírovat a zaslat jim ho emailem. Já mám pocit, že když někdo zaměstná mámu na rodičáku, má nějakou slevu na daních. Tak jestli proto, ale to fakt spekuluji, jistotu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
25.1.15 08:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.1.15 08:30
@boball píše:
@kacabus Těžko říct. Já to nekoumala, prý stačí ten papír okopírovat a zaslat jim ho emailem. Já mám pocit, že když někdo zaměstná mámu na rodičáku, má nějakou slevu na daních. Tak jestli proto, ale to fakt spekuluji, jistotu nemám.

Nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
25.1.15 08:31
@blecha72 píše:
@Ivetka4 Pokud jsi se zaměstnavatelem domluvená na návratu před třetími narozeninami, napiš žádost o ukončení rodičovské dovolené k datu nástupu. Nikde se nic hlásit nemusí. Tobě ze sociálky přijde oznámení o odebrání sociální dávky, pojistné už bude platit zaměstnavatel.
Žádnou žádost psát nemusí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
25.1.15 08:32

@boball stejně zakladatelka píše, že jí příspěvek končí už teď v únoru, zatímco dovolenou by měla mít do srpna. Je to opačný případ než ten tvůj. Ale ani matky pracující při pobírání RP nic pojišťovně hlásit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
25.1.15 08:33
@boball píše: Žádnou žádost psát nemusí.

Pokud se vrací do práce před dobou původně sjednanou, pak ano. Zaměstnavatel nemusí vyhovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat