Návrat do práce během RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15097
25.1.15 08:35
@mag píše:
Nemá.
To je možné, nicméně prostě tohle mi bylo řečeno. Mám čerstvou zjušenost z prosince, takže asi tak. Pochybuji, že jinde by to bylo jiné. Nicméně myslím, že pokud si zavolá sama ve svém okrese, bude to pro ní nejlepší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
25.1.15 08:37
@blecha72 píše:
Pokud se vrací do práce před dobou původně sjednanou, pak ano. Zaměstnavatel nemusí vyhovět.

Píše, že je snad ze zaměstnavatelem domluvena ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.1.15 08:45
@boball píše:
Píše, že je snad ze zaměstnavatelem domluvena ne.

Ano, ale původní domluva byla do srpna.

Ještě se tě chci zeptat. Ty jsi nastoupila u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou. Před třetími narozeninami jsi ji ukončila (jakou formou), vrátila ses ke stejnému zaměstnavateli a nadále pobírala rodičovský příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
25.1.15 08:49
@blecha72 píše:
Ano, ale původní domluva byla do srpna.Ještě se tě chci zeptat. Ty jsi nastoupila u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou. Před třetími narozeninami jsi ji ukončila (jakou formou), vrátila ses ke stejnému zaměstnavateli a nadále pobírala rodičovský příspěvek?

Ne, já mám rodičák na čtyři roky a nastoupila jsem k jinému zaměstanvateli. Nastoupila jsem v prosinci a klukovi budou 4 v dubnu. A rodičák pobírám dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.1.15 08:52
@boball píše:
Ne, já mám rodičák na čtyři roky a nastoupila jsem k jinému zaměstanvateli. Nastoupila jsem v prosinci a klukovi budou 4 v dubnu. A rodičák pobírám dál.

Tak to je snad úplně jiná situace než u zakladatelky. Ty jsi nebyla na rodičovské dovolené. Nemusela jsi proto žádat o její předčasné ukončení.
Proto je tvá zkušenost odlišná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
25.1.15 08:55
@blecha72 píše:
Tak to je snad úplně jiná situace než u zakladatelky. Ty jsi nebyla na rodičovské dovolené. Nemusela jsi proto žádat o její předčasné ukončení.
Proto je tvá zkušenost odlišná.

Jak to, že jsem nebyla na rodičovské dovolené? Samozřejmě, že ano, akorát jsem dobrovolně zvolila čtyři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21612
25.1.15 09:06

@boball děvče pletes si rodičovský prispevek, tedy sociální dávku, a rodicovskku dovolenou, tedy omluvenku z práce u zaměstnavatele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
25.1.15 09:11
@nozu píše:
@boball děvče pletes si rodičovský prispevek, tedy sociální dávku, a rodicovskku dovolenou, tedy omluvenku z práce u zaměstnavatele…

Dobře tedy, nejlépe asi bude, když se zeptá u svého zaměstanavatele a obvolá si to sama.Jsou v tom takové háčky, že bych jí nerada špatně poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.15 09:17

@boball a u koho jsi si zvolila na 4 roky? protože zaměstnavatel tii drží místo max 3 roky. jestliže jsi zvolila 4 roky na sociálce, tak se to opravdu týká RP.
Asi tak mne končí RP v květnu, v dubnu nastupuji do nového zaměstnání a u původního zamšstnavatele mi běží RD.ten budu řešit bud jak mi skončí RP a pošlu žádost o ukončení RD. Nebo v lidtopadu, záleží kdy mi vyjdou líp vstříc. a nemusím chodit na pojištovnu to jefakt zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.1.15 09:19

@boball přesně jak píše @nozu. Rodičovská dovolená je volno od zaměstnavatele. Tu jsi nečerpala. Zakladatelce končí v srpnu. Chce se vrátit dříve, zaměstnavatel s tím souhlasí. Lepší je mít vše písemně. Ty pobíráš sociální dávku- rodičovský příspěvek. Zakladatelce tato sociální dávka končí v únoru. Návratem zpět do práce za ni bude opět pojistné platit zaměstnavatel. Ona nikam volat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.1.15 09:46
@blecha72 píše:
Ano, ale původní domluva byla do srpna.Ještě se tě chci zeptat. Ty jsi nastoupila u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou. Před třetími narozeninami jsi ji ukončila (jakou formou), vrátila ses ke stejnému zaměstnavateli a nadále pobírala rodičovský příspěvek?

Pise, ze je domluvena na nastupu 23.2. takze zadnou zadost psat nemusi, zakonik prace zde pisemnou formu nevyzaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.1.15 09:50

@kacabus a kdy má dítě 3 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.15 10:07

@blecha72 V listopadu, to mi i končí RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.1.15 11:39

@kacabus tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
15.2.15 14:34

Obnovuji diskuzi

Zdravim, v unoru bych mela nastoupit do prace. Dceri jsou 2 roky a pujde do skolky. Ja pobiram rodicovsky prispevek a mela bych ho mit do cervence. Chci se zeptat, jestli musim na up nahlasit, ze nastupuji do prace (kuli pojisteni) a zda mi rp vezmou nebo mi zustane. Smlouvu mam od noveho zamestnavatele, v puvodnim zamestnani jsem mela na dobu urcitou a ta uz skoncila. Dekuji za jakekoliv info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat