Návrat do práce během RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mag píše:To je možné, nicméně prostě tohle mi bylo řečeno. Mám čerstvou zjušenost z prosince, takže asi tak. Pochybuji, že jinde by to bylo jiné. Nicméně myslím, že pokud si zavolá sama ve svém okrese, bude to pro ní nejlepší.
Nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Pokud se vrací do práce před dobou původně sjednanou, pak ano. Zaměstnavatel nemusí vyhovět.
Píše, že je snad ze zaměstnavatelem domluvena ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
Píše, že je snad ze zaměstnavatelem domluvena ne.
Ano, ale původní domluva byla do srpna.
Ještě se tě chci zeptat. Ty jsi nastoupila u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou. Před třetími narozeninami jsi ji ukončila (jakou formou), vrátila ses ke stejnému zaměstnavateli a nadále pobírala rodičovský příspěvek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Ano, ale původní domluva byla do srpna.Ještě se tě chci zeptat. Ty jsi nastoupila u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou. Před třetími narozeninami jsi ji ukončila (jakou formou), vrátila ses ke stejnému zaměstnavateli a nadále pobírala rodičovský příspěvek?
Ne, já mám rodičák na čtyři roky a nastoupila jsem k jinému zaměstanvateli. Nastoupila jsem v prosinci a klukovi budou 4 v dubnu. A rodičák pobírám dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball píše:
Ne, já mám rodičák na čtyři roky a nastoupila jsem k jinému zaměstanvateli. Nastoupila jsem v prosinci a klukovi budou 4 v dubnu. A rodičák pobírám dál.
Tak to je snad úplně jiná situace než u zakladatelky. Ty jsi nebyla na rodičovské dovolené. Nemusela jsi proto žádat o její předčasné ukončení.
Proto je tvá zkušenost odlišná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Tak to je snad úplně jiná situace než u zakladatelky. Ty jsi nebyla na rodičovské dovolené. Nemusela jsi proto žádat o její předčasné ukončení.
Proto je tvá zkušenost odlišná.
Jak to, že jsem nebyla na rodičovské dovolené? Samozřejmě, že ano, akorát jsem dobrovolně zvolila čtyři roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball děvče pletes si rodičovský prispevek, tedy sociální dávku, a rodicovskku dovolenou, tedy omluvenku z práce u zaměstnavatele…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
@boball děvče pletes si rodičovský prispevek, tedy sociální dávku, a rodicovskku dovolenou, tedy omluvenku z práce u zaměstnavatele…
Dobře tedy, nejlépe asi bude, když se zeptá u svého zaměstanavatele a obvolá si to sama.Jsou v tom takové háčky, že bych jí nerada špatně poradila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball a u koho jsi si zvolila na 4 roky? protože zaměstnavatel tii drží místo max 3 roky. jestliže jsi zvolila 4 roky na sociálce, tak se to opravdu týká RP.
Asi tak mne končí RP v květnu, v dubnu nastupuji do nového zaměstnání a u původního zamšstnavatele mi běží RD.ten budu řešit bud jak mi skončí RP a pošlu žádost o ukončení RD. Nebo v lidtopadu, záleží kdy mi vyjdou líp vstříc. a nemusím chodit na pojištovnu to jefakt zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball přesně jak píše @nozu. Rodičovská dovolená je volno od zaměstnavatele. Tu jsi nečerpala. Zakladatelce končí v srpnu. Chce se vrátit dříve, zaměstnavatel s tím souhlasí. Lepší je mít vše písemně. Ty pobíráš sociální dávku- rodičovský příspěvek. Zakladatelce tato sociální dávka končí v únoru. Návratem zpět do práce za ni bude opět pojistné platit zaměstnavatel. Ona nikam volat nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Ano, ale původní domluva byla do srpna.Ještě se tě chci zeptat. Ty jsi nastoupila u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou. Před třetími narozeninami jsi ji ukončila (jakou formou), vrátila ses ke stejnému zaměstnavateli a nadále pobírala rodičovský příspěvek?
Pise, ze je domluvena na nastupu 23.2. takze zadnou zadost psat nemusi, zakonik prace zde pisemnou formu nevyzaduje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi
Zdravim, v unoru bych mela nastoupit do prace. Dceri jsou 2 roky a pujde do skolky. Ja pobiram rodicovsky prispevek a mela bych ho mit do cervence. Chci se zeptat, jestli musim na up nahlasit, ze nastupuji do prace (kuli pojisteni) a zda mi rp vezmou nebo mi zustane. Smlouvu mam od noveho zamestnavatele, v puvodnim zamestnani jsem mela na dobu urcitou a ta uz skoncila. Dekuji za jakekoliv info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit