Návrat do práce před koncem RD

50
6.9.17 17:17

Návrat do práce před koncem RD

Maminky, ženy, prosím o aktuální informace. Nyní mě kontaktovali z práce, jestli plánuji návrat a ať kontaktuji nadřízeného. Konec RD mám až na konci listopadu, tak mě překvapili. Zajímá mě, pokud se nyní rozhodnu nastoupit do práce dřív, jak je to s rod. příspěvkem? Nerada bych o něj přišla, ale mám obavy, že se o změnu výplaty musí žádat s 2 měs. předstihem? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101681
6.9.17 17:19

@Beanemcova Nepřijdeš, klidně můžeš pracovat a pobírat rodičák… ale spíš bych to viděla tak, že očekávají nástup až na tom konci listopadu, jen chtějí vědět, zda opravdu chceš nastupovat, jestli třeba nebudeš žádat o neplacené volno nebo chtít skončit.

Příspěvek upraven 06.09.17 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
6.9.17 17:20

@Beanemcova Neboj o nic neprijdes, muzes normalne pracovat a rodicovky prispevek budes pobirat do te doby doku ti nedojdu vsechny penize z 220000. Na rodicaku si muzem vydelat kolik chces a nebudes nijak ztratna. Takze klidne muzes nastoupit a budes mit jakoze dve vyplaty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.9.17 17:24

@j.a.n.i1 @jarmarkty Tak to je super, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
6.9.17 17:36

Spíš se ptali jestli vůbec plánuješ nastoupit zpět do práce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.17 18:39

@Beanemcova Tak me teda udivuje, ze se někdo v zari divi, ze zamestnavatel chce vedet, zda koncem listopadu hodlas nastoupit. Jsi myslela, ze se tam po x letech koncem listopadu jen tak zjevis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.9.17 19:35

@Svistice no jasně, pokud to mám tak smluvené, kdy se vrátím, tak se tak vrátím. Samozř. jsem chtěla s dostatečným předstihem nadřízeného kontaktovat. Vzhledem k tomu, jak se vracely kolegyně z rod.za mého působení ve firmě, tak mě to překvapilo, toť vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
6.9.17 19:58
@Beanemcova píše:
@Svistice no jasně, pokud to mám tak smluvené, kdy se vrátím, tak se tak vrátím. Samozř. jsem chtěla s dostatečným předstihem nadřízeného kontaktovat. Vzhledem k tomu, jak se vracely kolegyně z rod.za mého působení ve firmě, tak mě to překvapilo, toť vše

no tak v září mi to nepřijde jako dostatečný předstih. U nás se to řeší i půl roku předem. Často se chodí maminky po rodičovské na pár hodin týdně zapracovat. Přecejen se za rodičovskou hodně věcí změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.9.17 20:14

@lecijasek Tak ale určitě záleží na tom, o jaké povolání se jedná… A vzhledem k tomu, že vím, jak probíhá proces školení a vzdělávání nováčků, tak obavy nemám. Navíc mám přehled po celou dovolenou, co se děje a vzdělání v oboru si můžu doplňovat nezávisle na zaměstnavateli. Stále jsem v kontaktu s kolegyněmi a vím, co se týká techn. záležitostí, že se nezměnilo téměř nic. Navíc mám nabídky již půl roku, v rámci společnosti, na změnu pozice. Tak mě překvapilo, že to teď řeší Odbor lidských zdrojů… Ale to už je jedno, já jen nechci přijít o příspěvek, toho se i týkala má otázka. Díky za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
6.9.17 23:16

Taky nechapu, ze ses jim jeste doted neozvala. Ja davala vedet uz pul roku dopredu. Urcite nechteji aby ses vracela dřív ale chteji vedet, jestli se vubec chces vratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.9.17 08:48

@xkoup21 tak já zase nechápu, když jsem dala do práce papír, že nastoupím v konkrétní datum, proč bych je půl roku před tímto datem o tom informovala znovu. Kdyby to bylo naopak a já nastoupit nechtěla, tak to jistě řeším okamžitě. Ale oni mají podepsaný papír, kdy nastoupím… Ale hlavně jsem chtěla info k tomu příspěvku, jelikož před lety, když jsem řešila změnu, chtěli to na soc. hlásit 2 měs. před. Tak o toto mi šlo, ale díky za reakci. A vzhledem k tomu, že z práce zjišťovali, jestli nechci nastoupit, už někdy v květnu, tak ano, možná budou chtít, abych nastoupila dřív a já ráda nastoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
7.9.17 08:56

@Beanemcova Někde na úřadě se tváří, že si nemůžeš změnit částku méně než 2 měsíce předem (mně to taky tvrdili), jinde stačí přijít třeba v září, že za září chceš pobírat už změněnou částku a není to problém. Ale jak už tady bylo řečeno, můžeš pracovat a pobírat RP bez problémů. Jediné omezení je v docházce dítěte mladšího 2 let do jeslí/školky na 46 hodin měsíčně. A pak ještě je tady omezení, kdyby bylo dítě nemocné, tak na ošetřovné by třeba manžel neměl nárok, když ty pobíráš RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.9.17 10:15

@Lendeš super, díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
7.9.17 12:07

@Beanemcova
Výši RP jsem si měnila už třikrát, vždy jsem dorazila až na konci měsíce a vždy mi částku změnili ještě za ten měsíc, kdy jsem o změnu žádala. Třeba teď naposledy jsem na ÚP byla 25. srpna a už za srpen mi pošlou tu změněnou částku.
Nevím, jak to chodí jinde, u nás to bez problémů jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí