Neoceneni na mateřské

Anonymní
30.8.17 11:58

Neoceneni na mateřské

Ahoj holky, jsem už 6 let na „mateřské“ se třemi dětmi. Muž me nijak ne oceňuje. Asi ví, ze to je důležitá " práce" ale spis to je takové to: já ji a ona je doma, doma je přitom takový ten provozní bordel, děti řvou, korunu nepřinese a z čeho je tak vyřízená a unavená? Ta snad musí být líná? Nějak to na me tak působí… já do té doby, dokud jsem neměla děti, jsem to brala taky tak, ale teď vím, ze mateřská fakt nejsou prázdniny, zvlášť o prázdninách:) je mi to líto, ze mi to tak nějak trpí a ne oceňuje to nějak, jak bych to pochopila. Prosím o povzbuzení nebo jemné rady jak na to. Hlavně ne, dej mu je na víkend ať se stará. Ma náročnou práci a osobně jsem rada, ze si přes víkend odpočine…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
30.8.17 12:08

A nechala jsi to nekdy cele na nem, deti i domacnost? Evidentne ne, ale jsou to prece i jeho deti, nejen tvoje. Je hezke, ze si odpocine, ale kdy si odpocines ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.8.17 12:10

Vítej v klubu :mavam:,já už taky kolikrát padám na hubu, a taky slyším z čeho jsem jako unavená, doporučuji den nic nedělat být s dětmi někde venku a on si všimne co jakože neděláš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
30.8.17 12:13

Tak záleží, čemu se žena věnuje a jak náročné to dítě taky je. Ono je něco jiného intenzivně pečovat o čtyřměsíční miminko a něco jiného jít s dvouleťákem na půl dne na hřiště, kecnout na lavičku a vykecávat s jinými maminkami. To samé domácnost - něco jiného zabere byt, něco jiného dům, někde mají robotický vysavač, myčku, sušičku a obědvá se teplé jen o víkendu. Jinde se vše dělá ručně a jsou zvyklí na teplé večeře. Já si myslím že to obecně takový zápřah z hlediska práce není, spíš na psychiku. Chlap by měl pravidelně vzít dítě a umožnit ženské jít si ven sama. A pak pozná, jak náročná ta péče je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
30.8.17 12:13

Poslala bych jim tento clanek: https://www.pronaladu.cz/…na-materske/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.17 12:16

Jako nejsem nějaká ale činka, nevadí mi, ze jsem na všechno prakticky sama. Ale trápí me ten jeho pohled, ze i přes to, ze nemusí doma hnout brvou jsem pro nej na dovce a on chudák musí vydělávat.

• Citovat
  • Upravit
6650
30.8.17 12:18

Muž má taky náročnou a zodpovědnou práci (když to zvoře může v krajním případě do vězení aniž by se něco reálně stalo)a k tomu dálkově studuje a i tak mu čas od času hodím na krk kluka (2r) a psy. Nikdy nemá poznámky proč je doma borčus a naopak ocení když stihnu něco upéct. Myslím, že postarat se o to aby z budoucí generace nevyrostli flákači, ale zodpovědní a pracovití lidé je jedna z nejnáročnějších a nejméně doceněných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
30.8.17 12:20

Upřímně musím říct, že já měla mateřskou a rodičák, opravdu dovolenou :pankac:, ale je pravda, že mám jedno dítko. Se třemi by mě asi piclo :lol: Jak jsou děti staré, asi moc malé a blízko u sebe co? Však už je tu září, hoď starší do školky, jeslí a s nejmenším doma a hned budeš mít čas.
Já stíhala všechno, doma naklizeno jako v klícce, a chlap to ocenil, ptž měl každý den teplý oběd :lol: o čemž se mu teď může jenom zdát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
30.8.17 12:25
@Anonymní píše:
Jako nejsem nějaká ale činka, nevadí mi, ze jsem na všechno prakticky sama. Ale trápí me ten jeho pohled, ze i přes to, ze nemusí doma hnout brvou jsem pro nej na dovce a on chudák musí vydělávat.

A až ty budeš mít svoji práci, tak kdo bude doma hejbat brvou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.8.17 12:28

A co dělá muž za práci, aspoň obecně? Vůbec nechci snižovat něčí zásluhy, ale někdy se to s tou náročností práce přehání (a jindy je to bez debat, proto mě to zajímá). No a jinak - ty máš přece taky náročnou práci, nebo ne? Nebo se fakt se třema dětma a celou domácností na krku flákáš? Pokud je muž z těch, kteří náročnost práce oceňují pouze velikostí výdělku, tak mu připomeň, že ty ses svojí práce kvůli dětem vzdala (předpokládám, že byly chtěné a plánované) a že chůva bere min 150/hod, tak ať si to sakra spočítá.
Jinak nevím, když můj muž měl občas nějaké hloupé poznámky, tak prostě narazil, protože já si sebe vážím a to, že jsem zrovna v domácnosti mou hodnotu nijak nesnižuje.
Na druhou stranu mu ale taky často vyjadřuji vděk za to, že nás všechny živí a že díky němu máme krásný dům a hezký život.

• Citovat
  • Upravit
4200
30.8.17 12:30
@Anonymní píše:

Mateřská při třech dětech mi jako dovolená opravdu nepřijde.
Třeba kdyby sis našla brigádu (když má kecy, že nevyděláváš) a strčila mu děti. Zařiď si nějakou brigádu přes víkend a ať si manžel s dětmi „dovolenkuje“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
30.8.17 12:36

Milá anonymní, a víš co? Až budou děcka větší, budeš k tomu všemu chodit do práce, doma vařit, žehlit, uklízet, dělat komínky - a haranti to neocení příštích třicet let, a chlap na to nebude mít čas, až ho děcka po práci budou nutit blbnout venku nebo dřepět nad úkoly. ;)
Aspoň to byl život mojí úžasné maminky. A víš? Nikdy si nestěžovala a manifestačně nevolala „ach bože, rodino, oceňte mě!!!“

Spousta z nás žije život, jak nejlíp umí, a dělá svou práci, jak nejlíp umí… Tvůj chlap dost možná taky, a ruku na srdce, já zas znám dost ženských, které si myslí, že ten jejich si v práci odsedí osm hodin u počítače a musí být svěží jak rybička. Já jsem po šesti hodinách práce náročné na soustředění a občas i tvorbu strhaná jak borůvka. A jsem si naprosto jistá, že nad tím by drtivá většina ženských na mateřské mávla rukou „co ty víš o únavě“, že ;)
Dámy, je tohle podle vás ocenění ostatních lidí a jejich práce???
Nemyslím si to…

Ono často naše myšlenkové pochody jsou zamotané a někdy naprosto naruby. To, co si myslíš, že by vyřešilo externí ocenění tobě, tomu by dost často pomohla tvoje vlastní vyrovnanost a naopak třeba i tvoje pochopení pro druhé. ;) Protože pokud si vážíš práce druhých, nevyžaduješ ujišťování o sobě samé. Například.

Já jsem staromódní, naše babičky taky praly dědům trenky - a bůh ví, že k tomu neměly žádnou automatickou pračku… - a staraly se o pět až sedm harantů plus o pole, a nikam nechodily brečet, že je „nikdo neoceňuje“. Prostě to uměly brát jinak, pokud nechtěly být zapšklé stařeny.
Spousta dam by se měla inspirovat v dřívějších dobách a hledat trochu pokory, než držkovat na internetu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
30.8.17 12:43

@LAlezane Jenže v dřívějších dobách tu ženskou za to ten chlap oceňoval, bralo se jako samozřejmost a jako její úkol starat se o děti a o domácnost. Dneska chlap vyžaduje, aby stíhala děti i běžné zaměstnání a k tomu byla perfektní milenka :lol: Kdo nestíhá všechno, tak se „fláká“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.17 12:44
@LAlezane píše:
Milá anonymní, a víš co? Až budou děcka větší, budeš k tomu všemu chodit do práce, doma vařit, žehlit, uklízet, dělat komínky - a haranti to neocení příštích třicet let, a chlap na to nebude mít čas, až ho děcka po práci budou nutit blbnout venku nebo dřepět nad úkoly. ;)
Aspoň to byl život mojí úžasné maminky. A víš? Nikdy si nestěžovala a manifestačně nevolala „ach bože, rodino, oceňte mě!!!“

Spousta z nás žije život, jak nejlíp umí, a dělá svou práci, jak nejlíp umí… Tvůj chlap dost možná taky, a ruku na srdce, já zas znám dost ženských, které si myslí, že ten jejich si v práci odsedí osm hodin u počítače a musí být svěží jak rybička. Já jsem po šesti hodinách práce náročné na soustředění a občas i tvorbu strhaná jak borůvka. A jsem si naprosto jistá, že nad tím by drtivá většina ženských na mateřské mávla rukou „co ty víš o únavě“, že ;)
Dámy, je tohle podle vás ocenění ostatních lidí a jejich práce???
Nemyslím si to…

Ono často naše myšlenkové pochody jsou zamotané a někdy naprosto naruby. To, co si myslíš, že by vyřešilo externí ocenění tobě, tomu by dost často pomohla tvoje vlastní vyrovnanost a naopak třeba i tvoje pochopení pro druhé. ;) Protože pokud si vážíš práce druhých, nevyžaduješ ujišťování o sobě samé. Například.

Já jsem staromódní, naše babičky taky praly dědům trenky - a bůh ví, že k tomu neměly žádnou automatickou pračku… - a staraly se o pět až sedm harantů plus o pole, a nikam nechodily brečet, že je „nikdo neoceňuje“. Prostě to uměly brát jinak, pokud nechtěly být zapšklé stařeny.
Spousta dam by se měla inspirovat v dřívějších dobách a hledat trochu pokory, než držkovat na internetu…

Držkovat na internetu? Moje babička třeba chlastala, protože ji to s dvěma dětmi nebavilo, neměla zastání od manžela. A moje máma rodičák vůbec nedávala, tak šla dobrovolně po půl roce do práce a mě dala do jestlí. Dřív to ženy lehčí neměly, ale že by to bravurněji zvládaly, to si nemyslím. Taky to některé nezvládaly. Prosím o anonym či smazat.

• Citovat
  • Upravit
6623
30.8.17 12:45

Chceš rady a přitom ho obhajuješ, ze si potřebuje odpočinout a ma náročnou práci. Já si myslím, ze si to děláš sama. Už jen tak brzo mít po sobě děti, fajn, vaše věc, ale tak si mela myslet do budoucna ze to taková sranda nebude a manžela zapojit hned do procesu at ma práci sebe těžší. Ne nijak urputně, ale na hodinu dokáže pohlidat i sebevic vitizeny chlap a ze sakra vim o čem mluvím. Další věc je, ze mi přijde jako by SIS sama sebe nevazila. Se 3 detma to sranda není ani omylem. Ono ani s jedním, když je to dítě fakt náročný. Tak milému pánovi vysvětlit ze ono se nic samo neudělá a ze děti se taky samy nepohlidaj. Pokud nepochopi tak tvrdé odejit na víkend nebo aspoň na par hodin a tady se starej. Když to jinak nejde tak co. Az budeš chodit do prace tak s čím ti bude pomáhat když doteď není zvyklý hnout brvou? Aha..nikdo vid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí