Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Natálka26 píše:
@NetopirekTy mi ale odpovídás na něco jiného než jsem odpovídala já.
Už ksem si všimla
na tabletu se mi to blbě načítá ![]()
@Netopirek u nás si k tomuhle chlap došel vývojem sám. Doma nehrábl prstíčkemm, tchýně mu naservírovala vždy vše až pod nos. Když se nám narodily děti, tak viděl, že je to zápřah a že někdy prostě pomoc potřebuju. Ač není rozhodně dokonalej, tak děti přebaloval a uspával v podstatě od té doby, co jsme přišli z porodnice. Když vidí, že nestíhám, tak uvaří večeři, poklidí. Vyzvedne děti ve škole, udělá úkoly, dá je spát. Když je třeba a já nejsem doma. V podstatě je soběstačný, ale musel se to naučit a kdybych ze sebe dělala hrdinku, jak jsem 100%tní a všechno zvládnu sama, tak to dodnes nedělá ![]()
A jinak, jak už tu někdo psal, taky nevidím nic zvláštního na ženě s více dětmi, co chodí do práce, má k tomu domácnost, kolikrát i barák a zahradu ![]()
@Anonymní píše:
Jako nejsem nějaká ale činka, nevadí mi, ze jsem na všechno prakticky sama. Ale trápí me ten jeho pohled, ze i přes to, ze nemusí doma hnout brvou jsem pro nej na dovce a on chudák musí vydělávat.
tak si to vyměňte - jdi do práce a on ať je doma s dětmi.. třeba změní názor ![]()
@Moise píše:
@Netopirek u nás si k tomuhle chlap došel vývojem sám. Doma nehrábl prstíčkemm, tchýně mu naservírovala vždy vše až pod nos. Když se nám narodily děti, tak viděl, že je to zápřah a že někdy prostě pomoc potřebuju. Ač není rozhodně dokonalej, tak děti přebaloval a uspával v podstatě od té doby, co jsme přišli z porodnice. Když vidí, že nestíhám, tak uvaří večeři, poklidí. Vyzvedne děti ve škole, udělá úkoly, dá je spát. Když je třeba a já nejsem doma. V podstatě je soběstačný, ale musel se to naučit a kdybych ze sebe dělala hrdinku, jak jsem 100%tní a všechno zvládnu sama, tak to dodnes neděláA jinak, jak už tu někdo psal, taky nevidím nic zvláštního na ženě s více dětmi, co chodí do práce, má k tomu domácnost, kolikrát i barák a zahradu
Zvláštního na takové ženě není nic, zvláštní je, když to musí všechno dělat jenom sama ![]()
@Wani píše:
Zvláštního na takové ženě není nic, zvláštní je, když to musí všechno dělat jenom sama
no takhle, asi budu tvrdá, ale jistou mírou si to udělala sama. Sama to i píše, že než by poslouchala kecy, tak jde a udělá si to. Myslíš, že u nás to bylo bez keců?
Jen těch ksichtů a vofuků, když měl poprvé přebalovat pos…ný mimino
![]()
@Heivka píše:
Muž má taky náročnou a zodpovědnou práci (když to zvoře může v krajním případě do vězení aniž by se něco reálně stalo)a k tomu dálkově studuje a i tak mu čas od času hodím na krk kluka (2r) a psy. Nikdy nemá poznámky proč je doma borčus a naopak ocení když stihnu něco upéct. Myslím, že postarat se o to aby z budoucí generace nevyrostli flákači, ale zodpovědní a pracovití lidé je jedna z nejnáročnějších a nejméně doceněných.
Ty se staráš o domácnost a děti, on Vás živí. Což v dnešní době je náročné. Pokud máš pocit nedocenění, tak si to s ním vyměň a zkus, jako to je život tolik krků. Ten patos o budoucí generaci je zbytečný, počet dětí je Vaše volba. Doceněné je to dost. Normální inteligentní a slušní lidé to ví a dělají, bez ovací.
@Moise píše:
no takhle, asi budu tvrdá, ale jistou mírou si to udělala sama. Sama to i píše, že než by poslouchala kecy, tak jde a udělá si to. Myslíš, že u nás to bylo bez keců?Jen těch ksichtů a vofuků, když měl poprvé přebalovat pos…ný mimino
![]()
Tak asi ano, je těžké po několika letech to měnit. U nás to bez keců bylo, nemusela jsem se o nic prosit ![]()
@Moise ony si za to dost casto právě můžou ženské sami, že dělá jí jak všechno zvládají nepotřebují pomoc. A pak se diví, že toy chlapovi nedochází, že potřebují pomoc.
Já prostě nechodím do krámu (prostě se mi nechce) a jen posílám sms a na velké nákupy píšu seznam. Sice nenakoupí přesně co chci, hlavně u věcí co netuší co jsou. Ale to hlavně přinese. Když jsem utahaná tak si lehnu a nic nedělám. A chlap si nedovolil nikdy říct, že se flakam. No v žertu to říká často, ale já jemu zas, že se chodí schovávat do práce ![]()
Tak pro zamysleni. Nekdo tady prohlasil, ze zena si nevazi muzovi prace, kdyz si mysli, ze sezeni za pocitacem je takova brnkacka. Ja tedy nevim, nez jsem mela dite, tak jsem sedavala za pocitacem a mela jsem i dost stresovou praci. Takze mam porovnani. A kdyz se mala narodila, dala bych nevim co za to, abych za tim pocitacem mohla zase sedet a nemela 18h sichtu s non stop vresticim novorozencem.
Fakt tedy je, ze co zacala mala lozit a zabavi se hrackou sama, uz to tak narocne neni. Stejne ale ten den ubehne tak rychle, ze ani nevim, kdy nastal vecer a polovina veci, ktere jsem ten den chtela udelat se tak nejak nestihla. Ja ma tohle fungovat s dvema detma mi neni vubec jasne.
@Wani píše:
Tak asi ano, je těžké po několika letech to měnit. U nás to bez keců bylo, nemusela jsem se o nic prosit
U nás bez keců začal vařit a uklízet. Ale přibalení pos. pleny se bez keců neobešlo ani jednou. A technika zvuků co u toho vydává ![]()
@Wani píše:
Tak asi ano, je těžké po několika letech to měnit. U nás to bez keců bylo, nemusela jsem se o nic prosit
to je pravda.
Já jsem se o nic neprosila. On byl ze začátku dost vyjukanej a kdybych mu to mimino prostě nestrčila do ruky a náhodou něco hrozně důležitýho nedělala, když se zrovna pokakalo
, tak by mi to elegantně přehodil, protože se bál na něj sáhnout. A já jsem věděla, že když to bude muset udělat, že to zkrátka udělá.
Stejné s vařením, napřed když musel, stál u toho celkem zoufale
ale taky se to naučil. A já jsem překousla kopu ušpiněného nádobí, i když bych taky mohla říct, že si to teda radši udělám sama.
A vyplatilo se to, teď už chodím do práce a dělíme se o domácnost tak, že vždy co je třeba, tak udělá ten, kdo se k tomu nachomýtne. Ne že já padám na ústa a doma mi začíná druhá směna, jen co přijdu z práce
a chlap vysmátej čeká, až mu donesu teplou večeři ![]()
@warita tak já jsem radši doma s vřeštícím batoletem, drzou školačkou a do vánoc přibude řvoucí novorozenec. Ale lepší než být v práci a bavit se s blb.ci (zákazníky). Být doma je menší stres. To bych musela mít dětí aspoň 5,aby se to s prací dalo srovnat.
Takže nemůžeš srovnávat práci a práci
@Netopirek píše:
U nás bez keců začal vařit a uklízet. Ale přibalení pos. pleny se bez keců neobešlo ani jednou. A technika zvuků co u toho vydává
Když jsme spolu začali chodit, už žil sám a vařil a uklízel bez keců. Vaření je jeho koníčkem, na pořádek je více než já
I pleny přebaloval bez keců, bere to jako něco, co se musí, já to taky nemám ráda, ale co nám zbývá, že ![]()