Neoceneni na mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35944
30.8.17 12:45
@LAlezane píše:Já jsem staromódní, naše babičky taky praly dědům trenky - a bůh ví, že k tomu neměly žádnou automatickou pračku… - a staraly se o pět až sedm harantů plus o pole, a nikam nechodily brečet, že je „nikdo neoceňuje“. Prostě to uměly brát jinak, pokud nechtěly být zapšklé stařeny.
Spousta dam by se měla inspirovat v dřívějších dobách a hledat trochu pokory, než držkovat na internetu…

A proto jsou dnešní důchodkyně takový nerudný a většina je ráda, že už dědka nemají. Jak víš, že nikam nechodily brečet? Protože se o tom nemluvilo, bylo domácí násilí, všechno se pěkně drželo pod pokličkou a s tím koho sis vzala v 18 a otěhotněla a je jedno jaký byl, s tím MUSIS vydržet až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25207
30.8.17 12:47
@Sandii píše:
Poslala bych jim tento clanek: https://www.pronaladu.cz/…na-materske/

Díky za článek :mrgreen:
Můj chlap nikdy třeba tyhle řeči neměl. Jen náznakově občas. Ale je to táta, co od miminka hlídá, abych mohla mezi lidi. A hlídá víc a víc a tím pádem vidí, že to není sranda a co děti umí, když je nechá dělat si, co chtějí.
Takže taky doporučuju, co ostatní, domluvit si něco na celý den a chlapovi nechat dítě/děti na celý den. A dělat to často ;)
Můj padá na hubu, když hlídá 2 ze 3 (nejmenší mám buď já nebo prarodiče). A to nevaří, neuklízí, jen je s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.8.17 12:51

@LAlezane
Těm našim babičkám nic jiného nezbylo. Pokud nebyly z města nebo vzdělané, nevěděly o světě nic. Dnes je jiná doba a takhle už to prostě nebude asi nikdy. Otcové se ani tenkrát nijak do domácnosti nezapojovali a ti dnešní by to brali nejraději taky tak. Nikam moc nepokročili. Chtěli by, aby bylo doma o všechno postaráno nejlépe bez jejich účasti tak jako dříve a ti dnešní by ještě chtěli, aby ženy k tomu vydělávaly. Ženy ovšem pokročily hodně daleko a vracet se nebudou. Čest výjimkám.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
30.8.17 12:52
@pikola píše:
A proto jsou dnešní důchodkyně takový nerudný a většina je ráda, že už dědka nemají. Jak víš, že nikam nechodily brečet? Protože se o tom nemluvilo, bylo domácí násilí, všechno se pěkně drželo pod pokličkou a s tím koho sis vzala v 18 a otěhotněla a je jedno jaký byl, s tím MUSIS vydržet až do smrti.

Přesně tak. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25207
30.8.17 12:55

@LAlezane Jenže dřív bylo mnoho věcí jinak. Ženy zastávali „ženské“ práce a muži „mužské“. A mnohdy byla doma babička, co s dětmi pomáhala ve velkém. To se dneska stírá. Ženy pracují, řídí auta, postarají se o víc, jak o vaření a praní a naopak.
Pokud jsou dva v bytě, chlap přijde z práce a očekává, že odpoledne proleží a bude odpočívat a žena valí a valí, tak je to špatně.
My máme barák. Já domácnost, tebou zmiňované praní a další a chlap dílna, barák. Ale nemá problém uklidit, vykoupat a uspat děti, ohřát si oběd nebo si něco připravit k večeři sám. A to je chlap, který se taky celý den nezastaví.
Ono se nedá škatulkovat a já třeba vidím rapidní rozdíl mezi právě bydlením v bytě a domě. Atd, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.8.17 12:58

@LAlezane Já bych si ten život našich maminek, babiček a prababiček moc neidealizovala. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.17 13:02
@LAlezane píše:
Milá anonymní, a víš co? Až budou děcka větší, budeš k tomu všemu chodit do práce, doma vařit, žehlit, uklízet, dělat komínky - a haranti to neocení příštích třicet let, a chlap na to nebude mít čas, až ho děcka po práci budou nutit blbnout venku nebo dřepět nad úkoly. ;)
Aspoň to byl život mojí úžasné maminky. A víš? Nikdy si nestěžovala a manifestačně nevolala „ach bože, rodino, oceňte mě!!!“

Spousta z nás žije život, jak nejlíp umí, a dělá svou práci, jak nejlíp umí… Tvůj chlap dost možná taky, a ruku na srdce, já zas znám dost ženských, které si myslí, že ten jejich si v práci odsedí osm hodin u počítače a musí být svěží jak rybička. Já jsem po šesti hodinách práce náročné na soustředění a občas i tvorbu strhaná jak borůvka. A jsem si naprosto jistá, že nad tím by drtivá většina ženských na mateřské mávla rukou „co ty víš o únavě“, že ;)
Dámy, je tohle podle vás ocenění ostatních lidí a jejich práce???
Nemyslím si to…

Ono často naše myšlenkové pochody jsou zamotané a někdy naprosto naruby. To, co si myslíš, že by vyřešilo externí ocenění tobě, tomu by dost často pomohla tvoje vlastní vyrovnanost a naopak třeba i tvoje pochopení pro druhé. ;) Protože pokud si vážíš práce druhých, nevyžaduješ ujišťování o sobě samé. Například.

Já jsem staromódní, naše babičky taky praly dědům trenky - a bůh ví, že k tomu neměly žádnou automatickou pračku… - a staraly se o pět až sedm harantů plus o pole, a nikam nechodily brečet, že je „nikdo neoceňuje“. Prostě to uměly brát jinak, pokud nechtěly být zapšklé stařeny.
Spousta dam by se měla inspirovat v dřívějších dobách a hledat trochu pokory, než držkovat na internetu…

tak tohle jsem chtěla slyšet. Já to vše totiž dělám rada, a je to můj životní styl. Jen me mrzí, ze tak jako muž by asi chtěl tu „emancipovanou“, a to moc skloubit nejde a on to nechápe nebo to jen neumí vyjádřit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.17 13:07
@Natálka26 píše:
Chceš rady a přitom ho obhajuješ, ze si potřebuje odpočinout a ma náročnou práci. Já si myslím, ze si to děláš sama. Už jen tak brzo mít po sobě děti, fajn, vaše věc, ale tak si mela myslet do budoucna ze to taková sranda nebude a manžela zapojit hned do procesu at ma práci sebe těžší. Ne nijak urputně, ale na hodinu dokáže pohlidat i sebevic vitizeny chlap a ze sakra vim o čem mluvím. Další věc je, ze mi přijde jako by SIS sama sebe nevazila. Se 3 detma to sranda není ani omylem. Ono ani s jedním, když je to dítě fakt náročný. Tak milému pánovi vysvětlit ze ono se nic samo neudělá a ze děti se taky samy nepohlidaj. Pokud nepochopi tak tvrdé odejit na víkend nebo aspoň na par hodin a tady se starej. Když to jinak nejde tak co. Az budeš chodit do prace tak s čím ti bude pomáhat když doteď není zvyklý hnout brvou? Aha..nikdo vid.

Tak me jde i o nás vztah a hezkou rodinu. Ne jit přes mrtvoly a milého pana si srovnat, ale takto jit nechci a mmch takových hereček bab je mnoho, ale žijí „šťastné“ rozvedene :zed:

• Citovat
  • Upravit
6623
30.8.17 13:16
@Anonymní píše:
Tak me jde i o nás vztah a hezkou rodinu. Ne jit přes mrtvoly a milého pana si srovnat, ale takto jit nechci a mmch takových hereček bab je mnoho, ale žijí „šťastné“ rozvedene :zed:

Nic o srovnání nepíšu, ale pokud milý pan nechápe ze to sranda není tím, ze mu to reknes tak pak ti asi nic jiného nezbývá než ho hodit do vody. Pokud ti to přijde špatně a byla by si pak rozvedena tak se to asi nijak nevyřeší. Asi jsem herečka, ale aby bylo všechno na me, chlap si přišel a odpočíval tak to sorry ale já nejsem otrok ani deti, ani manžela a už vubec ne baraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
30.8.17 13:23
@Anonymní píše:
tak tohle jsem chtěla slyšet. Já to vše totiž dělám rada, a je to můj životní styl. Jen me mrzí, ze tak jako muž by asi chtěl tu „emancipovanou“, a to moc skloubit nejde a on to nechápe nebo to jen neumí vyjádřit.

Takže ty se neplánuješ vrátit do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.8.17 13:36
@Anonymní píše:

Tak teď jsem celkem zmatená. Co ty teda vlastně chceš? A co myslíš, že chce tvůj chlap? Tak nějak na rovinu, polopaticky, pro mě, natvrdlou.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
30.8.17 13:54
@Elenloth píše:
Tak teď jsem celkem zmatená. Co ty teda vlastně chceš? A co myslíš, že chce tvůj chlap? Tak nějak na rovinu, polopaticky, pro mě, natvrdlou.

Mám ten samý pocit. :roll:

• Citovat
  • Upravit
33005
30.8.17 14:10

On sytý hladovému nevěří. Takže pokud opravdu chceš, aby muž pochopil, že mít tři vychované, vyvenčené a pokud možno ve všech důležitých oblastech rozvíjené tři děti, doma naklizenou domácnost, navaříno, vypráno a vyžehlíno se opravdu samo nebo s prstem v nose neudělá, tak Ti nezbyde nic jiného, než nechat muže na chvíli zažit tvůj každodenní chleba. Pak mu možná docvakne, že ty máš třeba ne moc zábavnou práci na 12-16 hodin denně (podle toho jak děti spí, vstávajím jaké máte aktivity), zatímco on dře „jen“ 12 hodin a pak opdočívá a hledá mouchy na tvé práci pro rodinu. Jako bonus je prace miniálně z části zábavou a ještě si během těch 12 hodin zvládne pokecat u kafíčka a zajít v klidu na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.8.17 14:40
@Sandii píše:
Poslala bych jim tento clanek: https://www.pronaladu.cz/…na-materske/
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
30.8.17 14:45

Tak ja jsem z tohoto manzela lehce vylecila tim, ze jsem sla ke kadernici a nechala mu na par hodin miminko. Stacilo mu k pochopeni. Ted jde do prace, ktera je mimochodem take narocna, a lituje me, ze ja budu mit doma galeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí