Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Shaari90 píše:
Zajímavé je, že chůvě se normálně platí a bere se to jako práce, když hlídá děti. Ale když to samé dělá ženská na rodičáku, tak je to pomalu odpad společnosti podle některých.
ani nevis, jak moc s tebou souhlasim.
Ale tohle spolecnosti nevysvetlis. To je prace, ze kdyby to clovek musel „nakupovat“ na trhu prace, tak by se nedoplatil, ale od zeny se ocekava, ze to bude odvadet zadaco a s usmevem.
Jinak ja tedy taky chodim na castecny uvazek do prace. Mam to stesti, ze o dite se stara babicka v dobe kdy jsem v praci a ne nejaka cizi osoba. A tak zvladam 9m mimco, domacnost, vareni a uklid. Ale az na to vareni mi se vsim pomaha manzel a moje mama (=hlidani).
@Shaari90 píše:
No ono asi i záleží, jak staré ty děti jsou, ne? Tak samozřejmě může někdo strčit chůvě na hlídání i měsíční mimino, ale to bych si o té matce pomyslela něco nepěkného. Zajímavé je, že chůvě se normálně platí a bere se to jako práce, když hlídá děti. Ale když to samé dělá ženská na rodičáku, tak je to pomalu odpad společnosti podle některých. Myslím, že neděláš to samé, co zakladatelka! Ty totiž narozdíl od ní nezajišťuješ sama svými silami svým dětem celodenní hlídání, stravu, péči a zábavu, ale děti místo toho svěřuješ jiným, abys mohla jít do práce. Jiné kafe už jsou ženské, které mají děcka doma, k tomu doma bez hlídání dělají práci (třeba šijou) a ještě se postarají o domácost.
@srpen89 píše:
Jsem už dost stara, abych mohla rict, ze neznam zenskou, matku od deti, ktera nejde z prace pro deti, pak na nakup, cestou se stavi na poste. Doma uvari veceri, zapne pracku, mezi tim pise se starsimi detmi ukoly atd atd atd. nefnuka a nestezuje si a prijde ji to naprosto v pohodě.
a to ma byt nejake plus? Ze vsechno je na zenske? Ty jo, kdyby byli vsichni jako ty, tak zijeme jeste za stredoveku. Teda, jeste ze mam rozum.
@warita Ale zase by ses mohla bít do prsou, jaká jsi supermanka (supermatka?). ![]()
@renduli píše:
@warita Ale zase by ses mohla bít do prsou, jaká jsi supermanka (supermatka?).
no to mohla… ja se tak stejne citim, i kdyz se s manzelem o praci delim. ![]()
@warita Tak to jsi těch 10% žen, co nechápou, jak funguje archetypální středověk. ![]()
@srpen89 já teda nevím, můj muz se podíli na úklidu, nákupech sám od sebe a to se prosím povaluju na mateřský s jedním dítětem. Nemyslim si o sobě, že jsem líná.
Kdyz uz chceme praci na materske porovnavat s obyc zamenstnanim jako urednice a pod, dobre, zamyslime se.
Rada bych dostala doporuceni na chuvu, ktera ma 24h pohotovost, pracuje od nevidis do nevidis, pracuje i vikendy, ale zarovec dela uklid domacnosti, dela kucharku a dokonce servis cistirny inkluzive rucni zehleni kosil (jsem videla, ze nektere cistirny to ted nabizeji. Je to bonus devcata!). A bere za to nuznych 6000 mesicne? Prosim o doporuceni teto chuvy, okamzite ji nabizim hlavni pracovni pomer.
Takze, ON si jde do prace na 8h, zena pracuje klidne i 16h a vice. On ma po praci padla, zena jede, dokud vecer nepadne unavou na hubu do postele. Vypinac bohuzel na detech jeste objeven nebyl.
Jak tohle muze nekdo soudny vubec porovnavat mi do hlavy neleze.
@renduli @warita ne, prave supermatky jste vy. To je prave to, co vy nechapete. Vy MATKY REVOLUCIONARKY. Ono to tak funguje desitky let, nikdo normální se nad tim nepozastavuje a prijde mu bezne, ze každá normální zenska stihne jak chodit do prace, tak se starat o deti, domácnost a pak přijde emiminovska liga bojovnic za prava zen a mysli si, kdyz tady zacne fnukat, brecet, litovat se, jakyho ma doma lenocha a neschopnyho vola, ze ty chlapy tim vzajemnym pritakavanim a silou davu k necemu prinuti. Neprinuti. Chlapi maji nastaveny mozky uplne jinak. Chlapi maji ve společnosti sve postaveni a zensky zase sve. A doufam, ze to tak dalsi desitky let zustane a vy si budete i nadale muset myt to nadobi samy ![]()
@warita píše:
Kdyz uz chceme praci na materske porovnavat s obyc zamenstnanim jako urednice a pod, dobre, zamyslime se.Rada bych dostala doporuceni na chuvu, ktera ma 24h pohotovost, pracuje od nevidis do nevidis, pracuje i vikendy, ale zarovec dela uklid domacnosti, dela kucharku a dokonce servis cistirny inkluzive rucni zehleni kosil (jsem videla, ze nektere cistirny to ted nabizeji. Je to bonus devcata!). A bere za to nuznych 6000 mesicne? Prosim o doporuceni teto chuvy, okamzite ji nabizim hlavni pracovni pomer.
Takze, ON si jde do prace na 8h, zena pracuje klidne i 16h a vice. On ma po praci padla, zena jede, dokud vecer nepadne unavou na hubu do postele. Vypinac bohuzel na detech jeste objeven nebyl.
Jak tohle muze nekdo soudny vubec porovnavat mi do hlavy neleze.
Nechapu, co tim chces rict
Evidentne jsi me vubec nepochopila. Ja nepsala nic o materske, ja napsala, ze prace chuvy je jako kazda jina. Rano prijde do práce, v pet ma padla a zacne ji druhá smena doma jako kazde normalni zenske a je jedno, jestli dela prodavačku, recepcni nebo chuvu.
Příspěvek upraven 31.08.17 v 18:35
@srpen89 píše:
kdyz tady zacne fnukat, brecet, litovat se, jakyho ma doma lenocha a neschopnyho vola, ze ty chlapy tim vzajemnym pritakavanim a silou davu k necemu prinuti. Neprinuti. Chlapi maji nastaveny mozky uplne jinak. Chlapi maji ve společnosti sve postaveni a zensky zase sve. A doufam, ze to tak dalsi desitky let zustane a vy si budete i nadale muset myt to nadobi samy
tak to muj chudak manzel bude asi nejaky vystrelek prirody. Bez donucovani mi pomaha, dokonce i vstaval v noci k male, nakoupi, pomuze uklidit, etc etc etc a ani ho nemusim extra prosit. To sis holt mela lepe vybrat. A ne zavidet emiminovskym holkam, ktere maji doma lepsi model.
@srpen89 píše:
Nechapu, co tim chces rictEvidentne jsi me vubec nepochopila. Ja nepsala nic o materske, ja napsala, ze prace chuvy je jako kazda jina. Rano prijde do práce, v pet ma padla a zacne ji druhá smena doma jako kazde normalni zenske a je jedno, jestli dela prodavačku, recepcni nebo chuvu.Příspěvek upraven 31.08.17 v 18:35
tak to potom sorry, to jsme se vazne spatne pochopily.
@warita píše:
tak to muj chudak manzel bude asi nejaky vystrelek prirody. Bez donucovani mi pomaha, dokonce i vstaval v noci k male, nakoupi, pomuze uklidit, etc etc etc a ani ho nemusim extra prosit. To sis holt mela lepe vybrat. A ne zavidet emiminovskym holkam, ktere maji doma lepsi model.
Myslim, ze nam doma super model, lepe jsem si vybrat nemohla.
Jen si myslim, ze chlap ma mit na praci neco smysluplnejsiho, nez je zehleni, prani a utirani prachu. Takove maličkosti zvladnu sama s prstem v nose. Od chlapa opravdu očekávám trochu vic, nez ze bude pobíhat s prachovkou po byte ![]()
@warita ale kdeze vystrelek, normální rozumnej chlap. Já ze svýho okolí model, co tady předkládá @srpen89 moc nevidam. Můj manžel pochází z rodiny, kde to fungovalo právě tak, že tatínek doma nic nedělal a máma po práci najela na druhou sichtu. Dřív normálka. A já jsem velmi vděčná za to, že manžel si z tohoto modelu odnesl to, že takhle to jednou mít nechce.
Já nevím na jakou práci s domácností si všechny stěhujete.
Nádobí myje myčka, vyndat ho a uklidit zvládne i dítě (školou povinné 100%)
Prádlo pere pračka, když vás nebaví věšet tak si můžete pořídit sušičku. Z té prádlo vyndat a každý ať si to složí do skříně sám. Zvládnou děti od cca 5 let. Žehlit se dneska už nemusí skoro nic.
Vařit se dají rychlovky a pokud mají všichni teplé obědy, tak stačí vařit jen o víkendech.
Já žádnou dřinu s domácností v dnešní době nevidím.
Dřina jsou pro mě jen domácí úkoly se starší, to je na Bohnice, takže se s chlapem střídáme.
Složitou domácnost si dneska většina ženský dělá sama.