Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@srpen89 píše:
Myslim, ze nam doma super model, lepe jsem si vybrat nemohla.Jen si myslim, ze chlap ma mit na praci neco smysluplnejsiho, nez je zehleni, prani a utirani prachu. Takove maličkosti zvladnu sama s prstem v nose. Od chlapa opravdu očekávám trochu vic, nez ze bude pobíhat s prachovkou po byte
tak to asi nemas doma takovej poradek jako my. Nezvladala bys to casove totiz.
Nechapu, kde beres to sebevedomi cpat tvuj model jinym a jeste s takovym povysenym tonem.
A co se tyka toho, co chlap dela ci ne, tak ja vydelavam vice nez muj manzel a zvladnu i jine veci, nez surovani bytu. Takzy ty si klidne hraj na domaci puticku, ja mam i jine aktivity, ktere bych rada zvladla.
@Shaari90 píše:
No právě… taky si říkám, jestli ty ženské jsou tak šťastné, když po návratu z práce ještě lítají kolem děcek a domácnosti, zatímco chlap si válí šunky u telky nebo jde rovnou do hospody či za milenkou - však ženská stejně usne jak špalek, ne? Můj chlap si ještě před narozením malé zvykl se podílet na chodu domácnosti. Oba dva jsme chodili do práce, tak proč bych po práci měla vařit a uklízet jenom já a on by se na mě měl jenom dívat? To je opravdu „láska“, když se chlap vykašle na ženskou jen proto, že ze sebe nedělá otroka a neobětuje se pro něho a pro rodinuTo je to samé, jako když se ženská vykašle na chlapa, když zjistí, že nevydělává 50 tisíc měsíčně
Prostě a jednoduše vychcanost… A taky jsem pro ať se děcka zapojují do chodu domácnosti - proč by měla uklízet, vařit, nakupovat jenom maminka? Děcka, které doma nic nedělají, nemají podle mě dobrou přípravu do života. Já si z dětství pamatují lístečky s úkolama, co má kdo doma udělat. A asi to taky budu praktikovat.
Zapomínáš, že ne všude se žije v paneláku a řeší se po příchodu z práce jenom ta domácnost a ony „ženské práce“. Já třeba po příchodu z práce poklidím, udělám s dětma úkoly, udělám něco malého k večeři, vykoupu děti, dám je spát. Muž seká zahradu, motá se kolem baráku co je třeba (vždycky je třeba něco udělat), zalívá, běhá kolem bazénu, připravuje dřevo, stará se o dvě auta. Nic z toho zas nedělám já ![]()
@Moise píše:
Muž seká zahradu, motá se kolem baráku co je třeba (vždycky je třeba něco udělat), zalívá, běhá kolem bazénu, připravuje dřevo, stará se o dvě auta. Nic z toho zas nedělám já
tohle jsou ale veci, ktere se delaji pres vikend, ne?
@warita píše:
ani omylem.. přes víkend se neupíchnu na baráku, jezdíme ven, na výlety, za přáteli. Tenhle víkend bude snad první o prázdninách, co jsme doma
![]()
Např. sekat a řezat motorovkou stejně o víkendu nesmíš ![]()
@warita píše:
Ve spoustě vesnicích ja zákaz „hlučný“ práci o víkendu nebo minimálně v neděli.
@Moise píše:
ani omylem.. přes víkend se neupíchnu na baráku, jezdíme ven, na výlety, za přáteli. Tenhle víkend bude snad první o prázdninách, co jsme doma![]()
Např. sekat a řezat motorovkou stejně o víkendu nesmíš
aha, to znam od rodicu jinak. My nikdy moc nevyletovali, bohuzel.
@srpen89 píše:
Myslim, ze nam doma super model, lepe jsem si vybrat nemohla.Jen si myslim, ze chlap ma mit na praci neco smysluplnejsiho, nez je zehleni, prani a utirani prachu. Takove maličkosti zvladnu sama s prstem v nose. Od chlapa opravdu očekávám trochu vic, nez ze bude pobíhat s prachovkou po byte
A co od chlapa očekáváš?
@srpen89 píše:
@renduli @warita ne, prave supermatky jste vy. To je prave to, co vy nechapete. Vy MATKY REVOLUCIONARKY. Ono to tak funguje desitky let, nikdo normální se nad tim nepozastavuje a prijde mu bezne, ze každá normální zenska stihne jak chodit do prace, tak se starat o deti, domácnost a pak přijde emiminovska liga bojovnic za prava zen a mysli si, kdyz tady zacne fnukat, brecet, litovat se, jakyho ma doma lenocha a neschopnyho vola, ze ty chlapy tim vzajemnym pritakavanim a silou davu k necemu prinuti. Neprinuti. Chlapi maji nastaveny mozky uplne jinak. Chlapi maji ve společnosti sve postaveni a zensky zase sve. A doufam, ze to tak dalsi desitky let zustane a vy si budete i nadale muset myt to nadobi samy
@Moise píše:
Zapomínáš, že ne všude se žije v paneláku a řeší se po příchodu z práce jenom ta domácnost a ony „ženské práce“. Já třeba po příchodu z práce poklidím, udělám s dětma úkoly, udělám něco malého k večeři, vykoupu děti, dám je spát. Muž seká zahradu, motá se kolem baráku co je třeba (vždycky je třeba něco udělat), zalívá, běhá kolem bazénu, připravuje dřevo, stará se o dvě auta. Nic z toho zas nedělám já
U lidí, co bydlí v baráku nějaké rozdělení chápu, nechápu to u lidí v bytě, co tam ten muž jako dělá, jednou do roka vymění žárovku? ![]()
@Shaari90 To je hrozné, rodiče taky bydlí v baráku, ale mému otci nedělá problém uvařit či poklidit ![]()
@Kobliha51 píše:
A co od chlapa očekáváš?
No rozhodne ne, ze bude behat s prachovkou po byte
Stara se o auta, barak a vse kolem nej. To jde absolutně mimo me. A co se tyce toho ostatního, tak mi staci to, ze vim, ze je schopen se o tu domácnost i deti 100% postarat, kdyz by bylo potreba. Z domu byl tak vedeny a pak bydlel sam, takze vi, jak se zapina pračka
Jen nejak nemam potrebu to po nem vyžadovat, kdyz on ma sveho dost. Zkrátka, a pisu to uz naposledy, uz me to nebavi, zenska, ktera je na matersky a fnuka a lituje se tady, ze ji chlap neumyje nadobi, nebo neutre prach, je proste neschopná, protoze 90% zen si to nadobi myje a prach utira bez problemu sama a jeste pri tom chodí na plny uvazej do prace. ![]()
@srpen89 aha, ženská musí zvládat zaměstnání a i veškerý servis kolem dětí domácnosti a chlap jen tu práci? Dost nepoměr
a ještě aby mě pak řekl co jsme vše neudělala
Když jsme chodili do práce, ob dva do stejné, měli jsem stejné směny takže volno jsme měli oba dva stejné nevím proč by on měl jít domů a lehnout si a já na nákupy a pak doma začít vařit, uklízet? A on má o co větší nárok na odpočinek? Jen proto že je chlap? Je jasné když je ženská doma tak většin péče o dítě a domácnost je na ní ale děti i domácnost není jen její tak je snad ok že s zapojí oba. Já jsme doma, do práce asi ani nepůjdu ale když je manžel doma nebo po noční tak on odvedl do školy malou což je otázka pár minut a já vezla další dítě do jiné školy přes celé město. Těžké nákupy taky netahám
Manžel sám říká že do práce si chodí odpočinout že by to doma dlouho nezvládnul
. Ale pokud bych chodila do práce musel by se o to víc podílet ne že budu v práci jako on a pak ve kolem dětí, domácnosti + ještě 2 psy a ve jen já. Nejsem rozvedená abych padala na hubu a manžel bude odpočívat
Když jsme musela v těhotenství jen ležet tak vše musel zvládat manžel a ve 20h odpadnul a řekl že jak to vše zvládám a to do práce nechodil. Když má delší volno tak už říká že se těší do práce, ale nikdy neřekl že se doma flákám ![]()
@Shaari90 A navíc je úvodní příspěvek i o tom, že chlap vyčítá ženě na mateřské, že domů nedonese korunu.
@srpen89 píše:
No rozhodne ne, ze bude behat s prachovkou po byteStara se o auta, barak a vse kolem nej. To jde absolutně mimo me. A co se tyce toho ostatního, tak mi staci to, ze vim, ze je schopen se o tu domácnost i deti 100% postarat, kdyz by bylo potreba. Z domu byl tak vedeny a pak bydlel sam, takze vi, jak se zapina pračka
Jen nejak nemam potrebu to po nem vyžadovat, kdyz on ma sveho dost. Zkrátka, a pisu to uz naposledy, uz me to nebavi, zenska, ktera je na matersky a fnuka a lituje se tady, ze ji chlap neumyje nadobi, nebo neutre prach, je proste neschopná, protoze 90% zen si to nadobi myje a prach utira bez problemu sama a jeste pri tom chodí na plny uvazej do prace.
já na emiminu čtu spíše to, že muž přijde z práce domů, svalí se na gauč a hraje hry nebo kouká na tv. A nehne prstem. To jsou potom pádné stížnosti těch žen, i když jsou ony na rodičáku. ![]()
@srpen89 píše:
No rozhodne ne, ze bude behat s prachovkou po byteStara se o auta, barak a vse kolem nej. To jde absolutně mimo me. A co se tyce toho ostatního, tak mi staci to, ze vim, ze je schopen se o tu domácnost i deti 100% postarat, kdyz by bylo potreba. Z domu byl tak vedeny a pak bydlel sam, takze vi, jak se zapina pračka
Jen nejak nemam potrebu to po nem vyžadovat, kdyz on ma sveho dost. Zkrátka, a pisu to uz naposledy, uz me to nebavi, zenska, ktera je na matersky a fnuka a lituje se tady, ze ji chlap neumyje nadobi, nebo neutre prach, je proste neschopná, protoze 90% zen si to nadobi myje a prach utira bez problemu sama a jeste pri tom chodí na plny uvazej do prace.
Nemusela jsi přidávat ty průpovídky o fňukajících ženách. To pak vypadá, že máš nějaký problém. Kdybys byla nad věcí, napsala bys bez urážek. Ale to je tvoje věc. Mě ta odpověd stačí a oceňuju chlapa, který je schopen se o domácnost postarat, ačkoliv to třeba nedělá denně. Ale umí to.
Nedůležitější je, že vám to oběma vyhovuje. Některým to ale vyhovuje jinak a to bys taky mohla respektovat a neurážet je. Nežiješ s nimi a už bys mohla vědět, že každý člověk je jiný a má jiné schopnosti a možnosti. Když z nich uděláš fňukající neschopné a kdovíco ještě, bude ti určitě fajn, ale ničemu to nepomůže.