Názor na chodítko

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
25.9.19 15:33

Názor na chodítko

:mavam: Chci se zeptat máte někdo zkušenost s tímto chodítkem? Je to užitečná věc a nebo něco co se mi bude doma válet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48
25.9.19 15:36

Zalezi na diteti, u nas to bylo oblibene..hlavne ta deska (meli jsme trochu jine, ale podobny princip :) a priznavam, ze kdyz jsem ho ve 2 letech dcery uz davala pryc, starsi (skoro 5)ho obrecel taky :D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
25.9.19 15:39

@Marilanka my měly podobne a sice jsme nepoužívali jako choditko, ale ta odendavaci deska byla oblíbená u obou detí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
25.9.19 15:46

Popravdě nemám zkušenosti s choditkem, ale od fyzioterapeutky vím, že obecně jsou choditka škodlivá, je to prý pro dítě nepřirozené a má to vliv na záda, bohužel negativní vliv. Ale ta přední část na hraní by mohla být pro dítě super :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.9.19 15:51

@flicek18 to se ale myslí pasivní chodítka, toto je aktivní, to je něco úplně jiného.
@Marilanka měla jsem pro obě děti velmi podobné od firmy Vtech. Děti ho milovaly a dlouho to byla nejoblíbenější hračka. Jako chodítko jsme ho používali venku, když si děti ještě nebyly úplně jisté při chůzi a pro mě to mělo obrovskou výhodu, že jsem je nemusela držet za ruku. Jsem dost vysoká, takže jsem se nemusela ohýbat. Nachodili jsme s ním kilometry. Doma si zase vyhrály s předním panelem. Toto je, myslím, z lidlu, zkušenost přímo s tímto nemám.

• Citovat
  • Upravit
34473
25.9.19 16:23

U nás to frčelo dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
25.9.19 16:47

Ani aktivni choditka nejsou vhodna. Dite by pred sebou nemelo pri chuzi nic tlacit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.9.19 17:07

Přesně, žádné chodítko, a hlavně nic netlačit! My jsme měli od neurologa přísný zákaz cokoliv tlačit. Ani tatrovky, židličky, úplně to dejte z dosahu dětí. Obzvlášť pro začínající chodce je to střašně špatně, posune se jim těžiště, zafixují si špatný pohybový vzor a to se s nimi táhne až do dospělosti. Totéž platí o vodění za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.9.19 17:11

Měli jsme u obou holek a hráli si s tím dlouho, do tří let hodně, posílala jsem dál vždy ve čtyřech letech.
To je nějaká novinka, že už ani aktivní chodítko není vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
25.9.19 17:11

My máme podobné od Vtechu, a dcera si s ním občas hraje i teď ve 3 letech. Ale koupili jsme ho pozdě, už skoro chodila, tak že vyloženě jako chodítko jsme ho moc nepoužívali, ale s tou přední deskou si fakt hodně vyhrála. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
25.9.19 17:12

@Janli skrz vývoj kyčlí a chodidel je myšleno pasivní choditko. Aktivní choditko ale také není zrovna moc zdravé ( asi se dá rict ze je lepší než pasivní to ano), je obecně nezdravé aby dítě při začátcích chození i chodilo za ruku, jelikož pak rodič přebírá stabilitu dítěte, a něco podobného dela i to choditko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.9.19 17:55

Nemela ani u jednoho. zbytecne vyhozene penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
25.9.19 21:30
@Maylaa píše:
Ani aktivni choditka nejsou vhodna. Dite by pred sebou nemelo pri chuzi nic tlacit

Presne tak, zadne choditko. Dite bude chodit samo, az k tomu dozraje. Choditka a podobne vymozenosti mu mohou akorat uskodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
26.9.19 10:16

@Marilanka první ho neměl, u druhé jsem pořídila bazarové a pak prodala, u třetího pořizovat nebudu… je to věc na chvilku.
Děti si hráli spíš s tou deskou, chození s aktivními chodítky tolik nevadí, dítě si totiž může za chodítko považovat třeba taburet, židli, kočárek apod. :mrgreen:
Naše dcera šoupala po bytě všechno, co šlo.

Je to věc na chvilku, určitě bych koupila bazarové , pokud se rozhodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
26.9.19 11:37
@Káťa19 píše:
@Marilanka první ho neměl, u druhé jsem pořídila bazarové a pak prodala, u třetího pořizovat nebudu… je to věc na chvilku.
Děti si hráli spíš s tou deskou, chození s aktivními chodítky tolik nevadí, dítě si totiž může za chodítko považovat třeba taburet, židli, kočárek apod. :mrgreen:
Naše dcera šoupala po bytě všechno, co šlo.Je to věc na chvilku, určitě bych koupila bazarové , pokud se rozhodneš.

No právě u nás tlačí auticko, tak mě napadlo tohle :think: Takže určitě kouknu na bazarové :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí