Názor na moje básně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
4.4.22 22:24
@Tapicka94 píše:
Mám uzkostnou poruchu ale je ubohost urážet nemocný lidi. Mám 2.stupeň důchodu jen na nervy a 3krát jsem byla v léčebně tak proto mě to přijde smutný a ubohý, že se posmivate nemocnému člověku. :think:

Mnoho lidí má nějakou tu nemoc i důchod a nechodí na internet, kde chtějí po lidech, hodnocení své osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
4.4.22 22:29

Já teda nevím, chtěla jsi slyšet názor a ten jsi od mnohých uživatelek dostala. Jako ten text není špatnej když se do toho člověk zaposlouchá, pouštěla jsem si to 2× a je to hodně Mareš a jeho Tři slova. Je to hodně amatérský, ale jestli tě to nějakým způsobem uklidňuje, tak ok. Dělej to jak nejlíp umíš, ale neurážej se, když ti tady někdo řekne, že to je děsný, protože svým způsobem to hrozný je. V dnešní době i malý děti dokážou nahrát video v nějaký kvalitě, aby to mělo úroveň. Asi bych tě i bránila, ale promiň, když zaútočíš tím, že jsi nemocná, kdo to má asi tak vědět?

EDIT: to zpívání bylo vážně lepší

Příspěvek upraven 04.04.22 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5451
4.4.22 22:29

Jsou dvě varianty:

1. Najdeš si v okolí nějaký sbor, učitele hudby, místní divadelní spolek, umělecký kroužek apod., kam bys mohla pravidelně chodit a něco tam „tvořit“. A budeš mít pocit z dobře odvedené práce, něco hezkého společně vyprodukujete. Je dost pravděpodobné, že tam narazíš na dostatečně kultivované lidi, kteří tě budou brát a budou mít pro leccos pochopení. Vřele doporučuju. Z vlastní zkušenosti.
  1. Budeš dál psát sem. V tom případě uděláš rychlou kariéru. Podle mě jsi aktuálně zcela upřímně nejjasnější vycházející hvězda Emimina. Lidi tě budou poznávat i když budeš psát anonymně a ještě za pár let si na tebe vzpomenou. Spousta z nás ti tu napsala relativně pochvalné komentáře. Já taky. A myslela jsem to vážně. Ty ses ale rozhodla reagovat na to negativní a na ty pozitivní jsi vesměs neodepsala. Tak si nakonec nejsem jistá, jestli se vlastně tak trochu netrápíš sama. Kdybys reagovala na ty, co ti tu psali, že by chtěli umět zpívat aspoň jako ty, tak si určitě zlepšíš náladu. Stačilo napsat: „Jé, děkuju, aspoň někdo.“

Okolnosti nezměníš, ale můžeš se na ně koukat jinak a reagovat na ně jinak. Nic lepšího už poradit neumím. Jo vlastně umím. Tvůj zpěv se mi líbil z toho, co jsi sem poslala, nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
4.4.22 22:56

...

Si dovolím něco přidat, z dob zamilovanosti a posléze velkých depresí - paradoxně v té době šlo něco sesmolit (2007 - 2008).

Totální chaos

Měsíc v úplňku
a já zapomněla svoje jméno,
zraněná na pokraji šílenství,
přečkám ty chmury a teskno krát dva,
pak obletíme svět.

Touha po lásce
a divnej pocit v sobě mám,
cestičko zdlouhavá.
Tak náhle ukvapená,
možná že místy zaslepená,
ale já hořím…

Momentální slabost

Ve víru vášně,
ve chvílích agónie,
já pletu si splín.
Zasažená příslibem, že já - Ty - oba, že možná, někdy, nic,
a proto zrodila se touha
a chtěla bych Ti říct:
Chybíš mi.

Předpověď počasí - sychravo

Radar už zaměřil tu správnou stopu,
vedla k zrcadlu probuzení,
místo, kde hledá své pravé tváře,
tak šílená, tak schizofrenní.
Jako hladovějící vlk na svou kořist,
pachatel neznámý.

I nebe za ty léta změnilo barvu,
blankytný jas zešedl v zapomnění, řítí se láva naivních iluzí,
a ve mě?
Tak strašně prázdno…

Obžalovaná

Na rozkvetlých lukách padají kapičky rosy,
pamatuješ jak běhávali jsme tam bosy?
Jenže už zhaslo slunce a vítr sfoukl svíčku,
proč jen mám zase slzy na krajíčku?

A utichl hluk, jen slabý šum se kolem nás line,
nedá mi spát, to černé svědomí, mé duše vinné.
Jak stírací los a prohraná sázka,
ta loterie, jenž říkávala jsem jí láska.

I rozpoutalo se ticho na mojí duši,
zatím snad ještě nikdo netuší, že bolest a žal krutě mě rdousí
a zubatá už pomalu kosu brousí.

Obžalovaná vstaňte!
Porota Vás shledala vinnou.
Byla jste odsouzena k trestu smrti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
4.4.22 23:11
@Tapicka94 píše:
https://m.youtube.com/watch?…Myslím že se mi to celkem povedlo, složila jsem to asi za 10 minut pro mého přítele.

Za mě teda nee, hrůza. Opravdu jednoduchý text na slova jako bílý a černobílý, zvládne snad každý a navíc neumíš zpívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
4.4.22 23:20

Ach jo a já vážně myslela, že tě jen zajímá názor ostatních. No jo no jsem tu nováček.
Koho jsou ta videa? Nové přítelkyně tvého ex, švagrové, nějaké známé, nebo tvojí kolegyně? Na čí účet se tu královsky bavíš??? Pokud se pletu a máš opravdu takový problém, tak se omlouvám mrzí mě to, ale takhle si opravdu jen ubližuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5451
4.4.22 23:24
@Monik29 píše:
Si dovolím něco přidat, z dob zamilovanosti a posléze velkých depresí - paradoxně v té době šlo něco sesmolit (2007 - 2008).

No tohle je samozřejmě někde jinde, no. :palec: Sice si to nedovedu moc představit zhudebněné, ale přečetla jsem si to s chutí dvakrát.

Hele, podle toho, kolik sneseš kritiky, tak sneseš i můj načernalý vtip. Pokud ti to vtipné nepřijde, tak se upřímně a hluboce omlouvám. Ale nechtěla bys básnit na téma „dluhy“? Jednak by to bylo tady na Emiminu vždycky aktuální a potom máš celkem dost inspirace z vlastního okolí. Třeba by se jedna báseň mohla jmenovat „Ten vůl má jednu kapsu prázdnou, druhou vysypanou a do třetí si lže“ a mohla bys ji věnovat anonymní zakladatelce, která má zadluženého bratra, kterému půjčila peníze na psa jeho expřítelkyně a bojuje jak lvice o naději, že jí soud pomůže finance získat zpět.

(Mám takový pocit, že jsem začala na Emiminu po letech trávit moc času.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
4.4.22 23:28

Ach jo. Pokud ze sebe dobrovolně udělám rybičku v akváriu tak musím počítat s tím že ne každému se moje tvorba bude líbit. Ale to už je asi tady na E miminu takový nešvar že někdo záloží diskusi a jakmile nemá takovou odezvu jaká by se mu líbila tak začne kopat kolem sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
4.4.22 23:43

...

@TRG píše:
No tohle je samozřejmě někde jinde, no. :palec: Sice si to nedovedu moc představit zhudebněné, ale přečetla jsem si to s chutí dvakrát.

Hele, podle toho, kolik sneseš kritiky, tak sneseš i můj načernalý vtip. Pokud ti to vtipné nepřijde, tak se upřímně a hluboce omlouvám. Ale nechtěla bys básnit na téma „dluhy“? Jednak by to bylo tady na Emiminu vždycky aktuální a potom máš celkem dost inspirace z vlastního okolí. Třeba by se jedna báseň mohla jmenovat „Ten vůl má jednu kapsu prázdnou, druhou vysypanou a do třetí si lže“ a mohla bys ji věnovat anonymní zakladatelce, která má zadluženého bratra, kterému půjčila peníze na psa jeho expřítelkyně a bojuje jak lvice o naději, že jí soud pomůže finance získat zpět.

(Mám takový pocit, že jsem začala na Emiminu po letech trávit moc času.)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kéž by mi to psaní šlo, už by byla kniha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21608
5.4.22 06:56

Holka ty máš regulérně sebedestrukční sklony. Jinak si ty tvoje diskuse tady nedovedu vysvětlit. To jsi z předchozích vláken nepochopila, že tady ti nikdo med kolem pusy mazat nebude? A zvaž úpravu medikace, asi ti prášky špatně zabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
5.4.22 07:57

@Monik29 Hele to není úplně blbý :palec: Teda poezie je spíše na okraji mého zájmu, ale máš tam zajímavé obraty a vize, bavilo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10253
5.4.22 09:36

@Tapicka94 Ahoj,
myslím, že je hezké, když umíš své pocity a emoce vyjádřit umělecky.
Zároveň ale buď připravená na to, že to co považuješ za dobré ty, se nemusí líbit jiným. Dokonce by bylo zvláštní, kdyby všichni psali super, bomba, protože i největší hity se ve skutečnosti líbí cca třetině populace.
Pokud tebe tvorba naplňuje, tak tvoř. Zároveň ale nebuď ošklivá na ty, kterým se nelíbí. To je zase jejich právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
5.4.22 10:17

@Tapicka94 V Havirove je nekolik amaterskych spolku, zkus je oslovit, ale na emiminu asi stesti nenajdes, jen si porad nabihas na vidle a trapis sama sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová