Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
To bych nedala, s chlapem co bude tolik let platit troje alimenty, když se věkem dítěte náklady razantně zvyšují. Jedině, že by byl schopný a na ty alimenty dokázal vydělat. Což 30 t není ani náhodou.
@VeronikaRapkova
hele být tebou hledám chlapa jinde…tento již dvakrát rozvedený platí dvoje alimenty na tři děti z dosti nízké mzdy… Můj chlap ten na to fakt vydělá když si udělal tři děti… maká hodně.. a my se máme všichni dobře… dovedeš si představit jít na rodičák? Snížite alimenty stávajícím dětem? Nebo jak?
@KKK85 já si nemyslím, že právě platí jako moc. I se divím, že se alimenty nezvýšily. Ale s exmanzelkou mají dobrou domluvu a když je potřeba, tak se domluví mezi sebou. Což bohužel tady teď nehrozí. Přitom manžel se snaží pořád o komunikace a i by měl klidně dceru častěji. Ale bez úspěchu.
No to je partie k pohledání. Tri deti s dvema ženami a vydělá nula nula prd, to je chlap snu tohleto. Abys ho zakladatelko jeste nezivila…
![]()
@VeronikaRapkova píše:
@KKK85 já si nemyslím, že právě platí jako moc. I se divím, že se alimenty nezvýšily. Ale s exmanzelkou mají dobrou domluvu a když je potřeba, tak se domluví mezi sebou. Což bohužel tady teď nehrozí. Přitom manžel se snaží pořád o komunikace a i by měl klidně dceru častěji. Ale bez úspěchu.
no to rozhodně neplatí moc… my platíme podobně, ale k tomu paušaly oběma, veškeré školní pomůcky, boty, bundy celoročně, jízdné do školy, oblečení, kapesne posíláme, a dokonce i dost jídla, bereme je k moři obě.
@VeronikaRapkova píše:
@KKK85 já neříkám, že je to ideální situace. Ale posílá 3 tisíce, jelikož posílá další dvoje alimenty v podobné výši. Takže měsíce jde minimálně 10 tisíc. Plus pro děti jezdí autem a bohužel větší vzdálenosti, jelikož se tato ex přestěhovala.
Kolik si teda upichnul dětí? Při ubohych 30 cistyho? Jak si jako myslel, že tolik dětí uživí? Tak ať si najde lepší práci, nebo jde makat na nějakou druhou směnu. Píchat, to jo, ale odpovědnost je kde?
@KKK85 jo tak kapesné je taky jasné. K moři nejezdíme vůbec. No já nevím, já jsem tohle nechávala na manželovi, ale asi to budeme muset nějak pozměnit.
@AnoNe píše:
Kolik si teda upichnul dětí? Při ubohych 30 cistyho? Jak si jako myslel, že tolik dětí uživí? Tak ať si najde lepší práci, nebo jde makat na nějakou druhou směnu. Píchat, to jo, ale odpovědnost je kde?
3 děti a dvě ženy…
@VeronikaRapkova píše:
@KKK85 jo tak kapesné je taky jasné. K moři nejezdíme vůbec. No já nevím, já jsem tohle nechávala na manželovi, ale asi to budeme muset nějak pozměnit.
noo tak my ke kapesnému dalších x věci za x tisíc… ted jsem objednávala školní potřeba… 2tis, pak v srpnu přezuvky, tenisky tělák, odisku… dalších cca 3tis, pak srpš v záři… ale chlap vydělá a v srpnu fičíme všichni k moři, s jeho dvěma dětma, a naším jedním společným.
3.000 Kč je fakt málo na dnešní dobu, tady se ex vůbec nedivím, že to chce zvednout. Ale jako platit alimenty na 3 děti, to je mazec. Aspoň sama uvidíš, jakou almužnu budeš dostavat kdyby jsi měla s ním taky dítě. Pan evidentně rád plodí a málo platí….
@VeronikaRapkova píše:
Zdravím všechny,nenašla jsem podobnou diskuzi a zajímalo by mne, zda jste se s tím někdo nesetkal a nevíte, jaký pohled mohou mít soudy na naši situaci.
Bývalá partnerka žádá o zvýšení alimentů na 8leté dítě, které s mým manželem mají. Musím podotknout, že s ní bohužel není od začátku domluva a dělá naschvály, co to jen jde.
Nemyslím, že by zrovna částka, kterou manžel posílá, byla nějak vysoká. Ale zároveň má další dvě děti takže i tam má vyživovací povinnost. Vše platí, děti jezdí každý druhý víkend.
Ale tato expartnerka vydělává dost peněz a mě vůbec zaráží, že chce zvýšit peníze. Jejich dcera se má u ní značně lépe než když je u nás, protože nemáme tolik peněz a je to znát. Ona jí kupuje vše, na co pomyslí. Dokonce to je až tak daleko, že dítě ani samo neví, co si přát k narozeninám či Vánocům, protože má vše.
To je dlouhý příběh, ale mě by jen zajímalo, když ona bere víc peněz, než my dva dohromady, tak jak se na to dívá soud. Jestli to třeba nezohlední, protože chce asi o 4 tisíce více, což není málo a dítě rozhodně nestarádá.
Jen pro představu v čistém bere přes šedesát tisíc korun.
Děkuji za názory.
Nese. r se do toho. Vědomě a zcela dobrovolně ( předpokládám) jsi si vzala tatara, co se rozmnožuje jak králík a nemá na to ( 3 tisíce není ani na jídlo). Důsledek toho je, že se o sebe musíš finančně postarat sama, živit ho nebo prostě jít od toho.
Trochu i to připomíná moji situaci, ovšem z druhé strany. Já vydělávam 80 čistého, kolik bývalý, netuším, ale dela v neziskovce, takze vic, jak tvuj partner mit nebude. Na 14lete dítě mi posílá 2 tisice mesicne, stejně, jak jsme se domluvili před 9 lety..občas pošle příspěvek na kroužky, tak 5000 ročně.
Dítě k němu jezdí víkend za 14 dnů, odstěhoval se on. Kdyby se neodstehoval, mohla být stridavka nebo společná péče.
Nepřijde mi fér, že kolen dítěte platím všechno a vsechno resim, 2000 měsíčně pokryje ani ne půlku jídla.
Všechny dárky má dítě ode mě, lyzovat a plavat se naucil se mnou, k mori ho beru ja, jeho narozeniny u otce ani neslavi a dítě dostane drobnost(prý doma dostane dost).
Nepřijde mi to fér, to dítě jsme vyrobili spolu a dobrovolně.. na druhou stranu se mi nechce jít do nějakého požadovaní větších alimentů, maximálně z něj vyrazím o litr navíc.. to mi za to nestojí. Vetsi kontakt se jednu dobu zkousel, pak to otec zrusil. Ted ve 14 uz spis dite nektere pobyty u otce rusi (aktivity s kamarady, turnaje atp).
Ba druhoustranu otec je pro dítě důležitý, chci, aby dítě bylo spokojené. Deti nejsou hloupe, moc dobře ví, kde má zázemí, jistotu, peci a všechno.. aspoň jeden rodič to poskytnout musí. Pro mě je to dan za špatný výběr partnera.
Mne proste nejde na rozum, ze si někdo příčetný vezme za manžela chlapa, co platí alimenty na tři děti dvěma bývalým ženám.
To už by pro me jako svobodnou a bezdětnou byla stopka jako hrom.
Ještě bych chápala, kdyby byl za vodou, ale on je normální socka. Ma živit tři děti a vydělá třicítku?
Zakladatelko kam si proboha dala oči? Vždyť vy si nemůžete pořídit ani společné dítě, protože on na to proste nemá…
![]()