Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Alexandria Nixia píše:
No, můj ex měl u PMDP jako řidič před třemi lety cca 28 000,–. Dnes těch 30 000 by mohl mít
A má 3 děti ve dvou různých domácnostech a sám ve třetí?
@Lama Lama píše:
A má 3 děti ve dvou různých domácnostech a sám ve třetí?
Upřímně, nevím, jestli si udělal či plánuje udělat další děti. Vím jen, že v té době měl jenom jedno, to naše společné. ![]()
A to jeste nedoslo na soud, kde se bude posuzovat prijem i nove manzelky.
Kolik vydelavas ty? Je dost mozne, ze se mu alimety zvednou i diky tobe.
A pak cekam klasicky scenar - dalsi dite a zadost o snizeni, protoze dalsi vyzivovaci povinnost. ![]()
@VeronikaRapkova píše:
@KKK85 já vím. A neříkám, že třeba to není oprávněné a uvidí se. Já tu nechci rozdmýchavat diskuzi jak jsou chlapi špatní a platí málo. Jsem si vědoma, že asi dost z vás něco podobného řešilo opačně. Jen mě zajímají zkušenosti.
Zalezi na uhlu pohledu
-Ja bych nevidela ani tak problem v muzich jako spis v tech hloupych, sebemrsksjicich se zenskych, ktery jdou do chlapa s alikama na vice deti ![]()
Ty mas nejaky handicap urcite, kdyz musis byt s takovym rozsevacem semene ![]()
A na druhou stranu se pak takovymhle typum ala rozseva nedivim, ze zustavaji u tak maleho ofic. vydelku, pac kdyby meli vic, tak ho ty exky ocesaji jak vanocni stromecek ![]()
@VeronikaRapkova píše:
@KKK85 děti teď neplanuji, co do budoucna nevím upřímně.
Fakt nevis?
Ja bych teda vedela: bic a pryc!
@Lama Lama píše:
Ne, 30 tis chlap, s x lety praxe, se třema dětma ve dvou různých rodinách není běžný plat snad nikde kromě Chánova.
Tak v Chánově…tam leda na dávkách.
Nicméně dělnické profese - zámečníci, přípraváři, elektrikáři..se takhle pohybují..a to tam kde berou hodně, vždyť je to cca 40 hrubého.
Ale jak už jsem psala, děti porostou a k tomu úměrně náklady. A je to běh na dlouhou trať.
@Lucy75 píše:
@Lama Lama![]()
na druhé straně těch 30litrů je i v našich končinách celkem běžný plat a věřím, že se prostě zamilovali a je tam Láska.. ono je to těžké hodnotit..
ALE pro mne byl třeba strop u partnera 1 dítě…
a i to dalo teda zabrat…
studovalo do 27…NO a proto odříkaného největší krajíc - současný přítel má 3letou dcerkutak to holt pojedu nanovo, no, co už…
aspoň, že je jen jedna…
Tak z tebe tvi rodice taky asi nebudou uplne na vetvi… ![]()
@meluzinka píše:
Tak v Chánově…tam leda na dávkách.
Nicméně dělnické profese - zámečníci, přípraváři, elektrikáři..se takhle pohybují..a to tam kde berou hodně, vždyť je to cca 40 hrubého.
Ale jak už jsem psala, děti porostou a k tomu úměrně náklady. A je to běh na dlouhou trať.
Tak znovu - ano, může to být běžný plat v dělnické profesi. Já opakovaně psala, že to ale není běžný plat otce tří dětí, kde se podílí na provozu třech domácností. Má podprůměrný plat s nadprůměrným počtem dětí a výrazně nadprůměrným počtem domácností, na jejich provozu se finančně podílí.
@Barbucha3 velké.. Jedno téměř dospělé a druhé jde do 8.tridy.
@VeronikaRapkova píše:
Víte, kdo něco takového nezažil, nepochopí. Je to logické, nikdo se nemůže vžít do kůže druhého.
My se s manželem milujeme, znám jeho minulost a ne vždy je to tak jednoduché. Každý ať si myslí, co chce, děkuju všem za vyjádření a názory. Pouze se snažím si v tom sama udělat jasněji, sice člověk s něčím počítá, ale když se to pak začne opravdu dít, tak je to jiné.
Ne, fakt není logické proč si mladá, bezdětná žena vezme za manžela chlapa se 3 dětmi a mizerným platem. Doufám, že jsi aspoň nebyla tak hloupá a máte oddělené společné jmění. Aby ses pak nedivila až se budeš s jeho dětmi dělit o majetek.
@VeronikaRapkova píše:
@Barbucha3 velké.. Jedno téměř dospělé a druhé jde do 8.tridy.
a to téměř dospělé se nechystá studovat?
@VeronikaRapkova píše:
Zdravím všechny,nenašla jsem podobnou diskuzi a zajímalo by mne, zda jste se s tím někdo nesetkal a nevíte, jaký pohled mohou mít soudy na naši situaci.
Bývalá partnerka žádá o zvýšení alimentů na 8leté dítě, které s mým manželem mají. Musím podotknout, že s ní bohužel není od začátku domluva a dělá naschvály, co to jen jde.
Nemyslím, že by zrovna částka, kterou manžel posílá, byla nějak vysoká. Ale zároveň má další dvě děti takže i tam má vyživovací povinnost. Vše platí, děti jezdí každý druhý víkend.
Ale tato expartnerka vydělává dost peněz a mě vůbec zaráží, že chce zvýšit peníze. Jejich dcera se má u ní značně lépe než když je u nás, protože nemáme tolik peněz a je to znát. Ona jí kupuje vše, na co pomyslí. Dokonce to je až tak daleko, že dítě ani samo neví, co si přát k narozeninám či Vánocům, protože má vše.
To je dlouhý příběh, ale mě by jen zajímalo, když ona bere víc peněz, než my dva dohromady, tak jak se na to dívá soud. Jestli to třeba nezohlední, protože chce asi o 4 tisíce více, což není málo a dítě rozhodně nestarádá.
Jen pro představu v čistém bere přes šedesát tisíc korun.
Děkuji za názory.
Ex manželka partnera platí na dvě čtrnáctiletá dvojčata dohromady 12 tis. S platem 36 000. Partner má mnohem větší plat a o takto vysoké výživné neusiloval, v návrhu chtěl 3000 za jednoho. Soud to zdvojnásobil. A to už je pár let zpět. Plat druhého rodiče nehrál roli.
@Alexandria Nixia píše:
No, můj ex měl u PMDP jako řidič před třemi lety cca 28 000,–. Dnes těch 30 000 by mohl mít
A taky k tomu mel 3 deti se 2 ex?
@JancaS84 píše:
Ne, fakt není logické proč si mladá, bezdětná žena vezme za manžela chlapa se 3 dětmi a mizerným platem. Doufám, že jsi aspoň nebyla tak hloupá a máte oddělené společné jmění. Aby ses pak nedivila až se budeš s jeho dětmi dělit o majetek.
No, podle diskuse o zavratnosti platu jeho ex, zadny majetek netipuji…