Názor na výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102670
20.7.23 09:33
@Hanka1 píše:
Mne proste nejde na rozum, ze si někdo příčetný vezme za manžela chlapa, co platí alimenty na tři děti dvěma bývalým ženám.

To už by pro me jako svobodnou a bezdětnou byla stopka jako hrom.

Ještě bych chápala, kdyby byl za vodou, ale on je normální socka. Ma živit tři děti a vydělá třicítku?

Zakladatelko kam si proboha dala oči? Vždyť vy si nemůžete pořídit ani společné dítě, protože on na to proste nemá… :roll: 8o

Mohou… Pokud to ona ufinancuje. Ale na to zas podle toho, jak ji peijde zavratny plat jeho ex, nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
20.7.23 09:39
@Anonymní píše:
Trochu i to připomíná moji situaci, ovšem z druhé strany. Já vydělávam 80 čistého, kolik bývalý, netuším, ale dela v neziskovce, takze vic, jak tvuj partner mit nebude. Na 14lete dítě mi posílá 2 tisice mesicne, stejně, jak jsme se domluvili před 9 lety..občas pošle příspěvek na kroužky, tak 5000 ročně.
Dítě k němu jezdí víkend za 14 dnů, odstěhoval se on. Kdyby se neodstehoval, mohla být stridavka nebo společná péče.
Nepřijde mi fér, že kolen dítěte platím všechno a vsechno resim, 2000 měsíčně pokryje ani ne půlku jídla.
Všechny dárky má dítě ode mě, lyzovat a plavat se naucil se mnou, k mori ho beru ja, jeho narozeniny u otce ani neslavi a dítě dostane drobnost(prý doma dostane dost).
Nepřijde mi to fér, to dítě jsme vyrobili spolu a dobrovolně.. na druhou stranu se mi nechce jít do nějakého požadovaní větších alimentů, maximálně z něj vyrazím o litr navíc.. to mi za to nestojí. Vetsi kontakt se jednu dobu zkousel, pak to otec zrusil. Ted ve 14 uz spis dite nektere pobyty u otce rusi (aktivity s kamarady, turnaje atp).
Ba druhoustranu otec je pro dítě důležitý, chci, aby dítě bylo spokojené. Deti nejsou hloupe, moc dobře ví, kde má zázemí, jistotu, peci a všechno.. aspoň jeden rodič to poskytnout musí. Pro mě je to dan za špatný výběr partnera.

wow, čumim, neuvěřitelná sebereflexe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
20.7.23 09:40

Já si jenom říkám jaký názor asi chtěla autorka slyšet.

Že ex vydělává dost a je nenažraná, když chce zvýšit alimenty?

Vzhledem k velikosti částky, tu jenom málokdo bude souhlasit, že by ex neměla chtít víc.

A pozor. To je jenom tahle ex. I ta druhá může přijít s tím, že chce zvýšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25529
20.7.23 09:50

@VeronikaRapkova zakladatelko, mne by ještě z pozice mého věku docela zajímal úplně jiný pohled - co na tvou volbu chlapa s 3 dětmi se 2 ex, který vydělá sotva na jejich uživení, takže ani nemůžeš mít vlastní dítě, říkají tví rodiče? Hlavně máma tedy?
Mně by to strašně mrzelo, že dcera se takhle „zasekala“ a bůh ví, zda se dočkám vůbec vnoučete…
Já si totiž původně myslela, že ty dvě má s tebou a řešíš jen tu malou…
Tu se ti totiž snadno stane, že zvýšení s ohledem na inflaci, ceny v ČR, životní náklady a růst dětí a jejich nároků a požadavků, bude žádat i ta druhá EX
prosím tě, z čeho to pak budete platit?
a kdybys ty byla na rodičáku za desítku, jak byste se uživili se 4 dětma??

Příspěvek upraven 20.07.23 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
20.7.23 09:51
@VeronikaRapkova píše:
@KKK85 já vím jak to zní, jsem si toho vědoma a sama bych reagovala stejně. My děti nemáme.

Skvělej výběr partnera! Gratuluji. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.7.23 10:00

Víte, kdo něco takového nezažil, nepochopí. Je to logické, nikdo se nemůže vžít do kůže druhého.
My se s manželem milujeme, znám jeho minulost a ne vždy je to tak jednoduché. Každý ať si myslí, co chce, děkuju všem za vyjádření a názory. Pouze se snažím si v tom sama udělat jasněji, sice člověk s něčím počítá, ale když se to pak začne opravdu dít, tak je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.7.23 10:02

@Lucy75 Každý má právo na svůj názor, nikomu ho neberu. Věřím, že by byste to tak brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25529
20.7.23 10:08

@VeronikaRapkova no tak rozhodnutí dospělé dcery bych samozřejmě musela akceptovat, co taky jinýho..

Jen by mne zajímalo, jak to budeš řešit třeba za 3-4 roky, až se ti zblázní bio-hodiny a výživné na ty 3 děti zas bude vyšší a vyšší… asi byste si měli pro toto období začít odkládat peníze, každý měsíc aspoň něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
20.7.23 10:08
@Lucy75 píše:
@VeronikaRapkova zakladatelko, mne by ještě z pozice mého věku docela zajímal úplně jiný pohled - co na tvou volbu chlapa s 3 dětmi se 2 ex, který vydělá sotva na jejich uživení, takže ani nemůžeš mít vlastní dítě, říkají tví rodiče? Hlavně máma tedy?
Mně by to strašně mrzelo, že dcera se takhle „zasekala“ a bůh ví, zda se dočkám vůbec vnoučete…
Já si totiž původně myslela, že ty dvě má s tebou a řešíš jen tu malou…
Tu se ti totiž snadno stane, že zvýšení s ohledem na inflaci, ceny v ČR, životní náklady a růst dětí a jejich nároků a požadavků, bude žádat i ta druhá EX
prosím tě, z čeho to pak budete platit?
a kdybys ty byla na rodičáku za desítku, jak byste se uživili se 4 dětma??

Zcela upřímně - domnívám se, že právě rodiče a vztah s rodiči bude příčinou pošramoceného sebevědomí a toho, že má někdo pocit, že může být rád, že si vzal za manžela tento poklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25529
20.7.23 10:10

@Lama Lama 8) :mrgreen:
na druhé straně těch 30litrů je i v našich končinách celkem běžný plat a věřím, že se prostě zamilovali a je tam Láska.. ono je to těžké hodnotit..
ALE pro mne byl třeba strop u partnera 1 dítě…
a i to dalo teda zabrat…
studovalo do 27…

NO a proto odříkaného největší krajíc - současný přítel má 3letou dcerku :mrgreen: tak to holt pojedu nanovo, no, co už… 8) aspoň, že je jen jedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
20.7.23 10:14
@Lucy75 píše:
@Lama Lama 8) :mrgreen:
na druhé straně těch 30litrů je i v našich končinách celkem běžný plat a věřím, že se prostě zamilovali a je tam Láska.. ono je to těžké hodnotit..
ALE pro mne byl třeba strop u partnera 1 dítě…
a i to dalo teda zabrat…
studovalo do 27…NO a proto odříkaného největší krajíc - současný přítel má 3letou dcerku :mrgreen: tak to holt pojedu nanovo, no, co už… 8) aspoň, že je jen jedna…

Ne, 30 tis chlap, s x lety praxe, se třema dětma ve dvou různých rodinách není běžný plat snad nikde kromě Chánova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25529
20.7.23 10:15

@Lama Lama u nás v místních dvou fabrikách nosí chlapi i středního věku klidně domů jen 25-27 čistého…
holky na úřadě makají klidně za 22-25…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
20.7.23 10:18
@Lama Lama píše:
Ne, 30 tis chlap, s x lety praxe, se třema dětma ve dvou různých rodinách není běžný plat snad nikde kromě Chánova.

No, můj ex měl u PMDP jako řidič před třemi lety cca 28 000,–. Dnes těch 30 000 by mohl mít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1225
20.7.23 10:27

To, že jeho ex partnerka vydělává dost pěněz nebude mít žádný vliv na výšku alimentů.
Z diskuze pak vyplynulo, že vlastně platí alimenty na 3 děti. No, nebudeš to s ním mít jednoduché v životě. Čím děti budou starší, tím větší budou náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
20.7.23 10:34
@Lucy75 píše:
@Lama Lama u nás v místních dvou fabrikách nosí chlapi i středního věku klidně domů jen 25-27 čistého…
holky na úřadě makají klidně za 22-25…

no, ale asi si nepořídí 3 děti do dvou různých domácností a sebe ještě živí ve třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna