Názor personalisty - odmítli mě?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
18.2.20 12:13
@kavulenka píše:
@Vercsi148 pardon a co vám na to přijde ujeté… Přijít do firmy a říct, dobrý den přinesla jsem životopis, chci se zeptat zda máte volné místo, pokud ne tak budu ráda že mě zařadit do poradniku… Neříkám že rám mají vykecavat… Jako pardon ale mezi 180 životopisy málo který zaujme…

No ale to tak možná v nějaký malý rodinný firmě, vyučenej truhlář do okolních firem. Ale takhle práci nesežene účetní, programátor nebo manager obchodu. A jak máš jistotu, že se někam dostal dal. Nosili nám lidi životopisy do prodejny a co my s nima :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
18.2.20 12:16
@kavulenka píše:
@Vercsi148 pardon a co vám na to přijde ujeté a zoufale? A mě přijde zase ujeté že dospělý člověk se neumí zeptat na práci třeba osobně, nebo aspoň zavolat. Přijít do firmy a říct, dobrý den přinesla jsem životopis, chci se zeptat zda máte volné místo, pokud ne tak budu ráda že mě zařadit do poradniku... Neříkám že rám mají vykecavat… Jako pardon ale mezi 180 životopisy málo který zaujme… A je to stejnak o osobnosti personalisty… Třeba my jsme v kanceláři vždycky byli raději když životopis někdo přinesl osobně, protože člověk hned viděl jak působíPříspěvek upraven 18.02.20 v 12:15

to je ale něco trochu jiného, než tvoje „zkusit se dostat k personalistovi“, nemyslíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
18.2.20 12:18

@Bubla Bůčková panebože tak ano, paní píše že ji ani ve fabrice nechtějí…tak píšu co může změnit, neznamená to že nemá zapojit rozum a už nikdy nepsat email… Nebo se někomu málem vloupat do kanceláře… Byla to jen ráda co může udělat jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.2.20 12:21
@kavulenka píše:
@Bubla Bůčková panebože tak ano, paní píše že ji ani ve fabrice nechtějí…tak píšu co může změnit, neznamená to že nemá zapojit rozum a už nikdy nepsat email… Nebo se někomu málem vloupat do kanceláře… Byla to jen ráda co může udělat jinak…

Jo však jo, čtu to občas jako radu, takže nic, co by bylo úplně mimo. Člověk si to představí zas na svoji situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
18.2.20 12:21

@Keyllah myslím tak nemluvíme jen o Mega firmách, ale třeba možná i o menších kdy „personalista“dela i účetní, a já nevím co ještě… No nic zas se tu někdo chytá slovicek ac sám neporadil vuuubec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
18.2.20 12:23
@kavulenka píše:
@Keyllah myslím tak nemluvíme jen o Mega firmách, ale třeba možná i o menších kdy „personalista“dela i účetní, a já nevím co ještě… No nic zas se tu někdo chytá slovicek ac sám neporadil vuuubec nic

tak to je i o slušném vystupování a za mě, pokud chci něčí čas, je slušnost dopředu zavolat a domluvit si schůzku :think: jsou rady a rady. A některé by se mohli zakladatelce vymstít, tak není třeba se čertit, že si někdo dovolil upozornit, že takto by dobrý dojem udělat opravdu nemusela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
18.2.20 13:11
@Keyllah píše:
to je ale něco trochu jiného, než tvoje „zkusit se dostat k personalistovi“, nemyslíš? :think:

Ale oboji je stejne na prd, personalista o neobjednane navstevy nestoji a kdyz to dostane sekretarka nebo nekdo na recepci, tak to stejne hodi ho krabice na postu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 13:26
@j.a.n.i1 píše:
Ale oboji je stejne na prd, personalista o neobjednane navstevy nestoji a kdyz to dostane sekretarka nebo nekdo na recepci, tak to stejne hodi ho krabice na postu.

Plus já bych tedy nebyla zrovna nadšená, že mi někdo strčí svoje osobní údaje, aniž mám od něj kdekoliv souhlas s jejich používáním a archivací. To už před mnoha lety (když ještě nikdo nemlel o GDPR) když mi přistál životopis na stole, tak jsem z důvodu firemních postupů musela toho člověka kontaktovat a chtít potvrdit souhlas se zpracováním osobních údajů (nebo skartovat a dělat jako že nic - a že se těch CV skartovalo před auditem sakra dost).

• Citovat
  • Upravit
101537
18.2.20 13:28

Tak kdyz ti prijde postou nebo mailem, tak je to to samy… Ale opruz to je, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 13:30

@kavulenka dekuji, za radu. Ale v dnesni době mi prijde opravdu zbytečné, někam přímo chodit, i to jsem několikrát udělala a většinou bych řekla, že je to opravdu spíš otravovalo. Do okolních fabrik jsem životopisy přímo donesla, ale ani tak se mi neozvali. Můj,, problém " je malý dítě, pokud se někam dostanu na pohovor, tak se mě ptají, zda mám dite, kolik mu je a zda mám v případě jeho nemoci hlidání ( ne nemám), vím že na to nemusím odpovídat, ale tím je zaměstnavateli vice méně jasné jak to je. Myslím, že okruh kde bych mohla dělat je docela široký od obchodu přes fabriky přes sklady a nějakou tu administrativu. Ale limituje mě prostě ta pracovní doba, kde tolik nabídek není. Byla jsem i na pohovoru na poště ( rozvoz balíku) oficiální pracovni doba od 8- 16( pro mě ideal)neoficiálně neexistuje jit domů dokud se nerozveze všechno, takže třeba do šesti, a školka má do půl páté. Takže někde vy mě i vzali, ale bohužel jsme se nedohodli na pracovní době

• Citovat
  • Upravit
2193
18.2.20 17:24
@Anonymní píše:
@kavulenka dekuji, za radu. Ale v dnesni době mi prijde opravdu zbytečné, někam přímo chodit, i to jsem několikrát udělala a většinou bych řekla, že je to opravdu spíš otravovalo. Do okolních fabrik jsem životopisy přímo donesla, ale ani tak se mi neozvali. Můj,, problém " je malý dítě, pokud se někam dostanu na pohovor, tak se mě ptají, zda mám dite, kolik mu je a zda mám v případě jeho nemoci hlidání ( ne nemám), vím že na to nemusím odpovídat, ale tím je zaměstnavateli vice méně jasné jak to je. Myslím, že okruh kde bych mohla dělat je docela široký od obchodu přes fabriky přes sklady a nějakou tu administrativu. Ale limituje mě prostě ta pracovní doba, kde tolik nabídek není. Byla jsem i na pohovoru na poště ( rozvoz balíku) oficiální pracovni doba od 8- 16( pro mě ideal)neoficiálně neexistuje jit domů dokud se nerozveze všechno, takže třeba do šesti, a školka má do půl páté. Takže někde vy mě i vzali, ale bohužel jsme se nedohodli na pracovní době

OK chápu, každého věc a neberu nikomu jeho zkušenosti… A co státní sektor, tam je to s pracovní dobou celkem lepsi? Úklidová firma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 17:36

Ono taky záleží na tom, jak má člověk napsaný pracovní životopis, co nabízí, co umí, a jaké má třeba platové požadavky. Někdy je až s podivem, na jaké místa se ucházejí lidé s naprosto nulovými znalostmi. Jednou za mnou přišla jedna kolegyně, ať prý teď hned zavolám mému manželovi, že její kamarádka shání nutně práci. Říkám jí, ať se ve fabrice hlásí na osobním oddělení, že do výroby zrovna hledají dělnice. A on na to, že néééé, kamarádka chce do kanceláře. Tak jsem se jí zeptala, jestli umí s počítačem, a jak je na tom s jazyky. A ona mi odpověděla, že sice neumí ani na počítači, ani jazyky, ALE má osmnáctiletou dceru, a Vůbec na to nevypadá. 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
97
18.2.20 19:59

Jsem personalista (mimo jiné :-) ) a opravdu, pokud někdo přinese sám neohlášeně životopis, už dopředu se vyřazuje z výběrového řízení. Pro mě je to znak neprofesionality. Samozřejmě záleží na pozici, pokud to bude člověk do výroby, tak bych mu to asi odpustila (i když už by měl v mých očích horší pozici), ale na kancelářské pozice je to pro mě naprosto nepřijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 20:30

@kavulenka státní sektor, tam je většinou potreba vysoka skola a nebo známosti, ani jedno nemam. A úklidové firmy jsem taky zkoušela, ale buď mi vůbec neodpověděli a nebo mi paní napssia, že hledají spíš lidi se základní skolou nebo OZP

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat