Názor účetní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
dle toho co řekla zakladatelka tak řekli " Dppč je nárazová, není to každý měsíc "takhle mi zaručili, že budu mít brigádu každý měsíc, "
To znamená, že nás je tam víc, který tu práci můžou dělat a na mě teď budou myslet přednostně. Ostatní holky maj zkoušky i na jiný místa, já jen na tohle. Omlouvám se, jestli jsem to napsala nejasně, to je riziko psaného slova
Penále tam žádný není, finančáku to odvedli a já jako splácím dluh/zálohu/půjčku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renatt píše:
@Stánina no tak bohužel doplatit to musíš, musela bys to zaplatit i tenkrát. Jen to penále je jak píše @Katche, ale to už budou chtít po firmě, která tě zaměstnává.
Pevné nervy
Už jsem se s tím jakž takž srovnala, ale byl to trochu šok, to jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
díky jejich lstivosti budete měsíce do té brigády chodit zadáčo…
jak lstivosti - předpokládám, že pokud se z danévydělané částky neodečetla daň, tak si dostala o to víc?
Nebo jako na pásce a „do ruky“ jsi dostala peníze mínus daň, a ona tu daň na finančák „nezaúčtovala“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
jak lstivosti - předpokládám, že pokud se z danévydělané částky neodečetla daň, tak si dostala o to víc?
Nebo jako na pásce a „do ruky“ jsi dostala peníze mínus daň, a ona tu daň na finančák „nezaúčtovala“?
Myslím, že jsem vůbec neplatila daň z příjmu nebo tam uplatnili dvě slevy na poplatníka, jak psala @Renatt, oni mi to vysvětlovali, ale fakt jsem na tohle uplně blbá, no. Jedním uchem dovnitř a druhým ven. Dostala jsem víc a teď to budu splácet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stánina a jo takhle, no, aspoň že neplatíš „navíc“, prostě teď splácíš to, co si měla platit už loni, jestli to dobře chápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
@Stánina a jo takhle, no, aspoň že neplatíš „navíc“, prostě teď splácíš to, co si měla platit už loni, jestli to dobře chápu
Jojo, je to tak:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 ano
@Renatt ano
Tuhle diskuzi jsem zakládala, abych to pochopila, abych věděla, no. Nechci se ničemu vyhýbat ani prazitovat a paní účetní se mstít taky nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stánina předpokládám, že jsi podepsala i u té dohody růžové prohlášení, kde se podepisuje, že uplatňuješ nebo neuplatňuješ nezdanitelnou částku ze záloh na daň… pokud jsi to uvedla špatně a podepsala to, tak účetní udělala jen to, co měla od tebe potvrzené… takže by to nebyla chyba její, ale tvoje…
Ale i přesto, že by to byla chyba účetní, tak jsi pobírala neoprávněně vyšší mzdu, na kterou jsi neměla nárok, takže ty peníze musíš vrátit tak jako tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
@Stánina předpokládám, že jsi podepsala i u té dohody růžové prohlášení, kde se podepisuje, že uplatňuješ nebo neuplatňuješ nezdanitelnou částku ze záloh na daň… pokud jsi to uvedla špatně a podepsala to, tak účetní udělala jen to, co měla od tebe potvrzené… takže by to nebyla chyba její, ale tvoje…
Ale i přesto, že by to byla chyba účetní, tak jsi pobírala neoprávněně vyšší mzdu, na kterou jsi neměla nárok, takže ty peníze musíš vrátit tak jako tak…
U nás daně probíhaj tak, že přijede tahle účetní na firmu, a banda takových tupounů jako já na ní stojí týden frontu. Přijdeš, sedneš, ona si vytáhne tvoji složku, vezme si od tebe podklady k částkám, který chceš odepsat, pak vezme ten růžový papír a jede to: sem napište tohle, sem tohle, tady zaškrtněte, nehodící se škrtněte, uplatňujete, neuplatňujete, tady napište datum, tady se podepište. Všechno jsem dělala podle jejích rad a pod jejím dohledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero já to pochopila tak, že HPP i DPČ je u jedné firmy, předpokládám jedna účetní. To znamená jedno prohlášení pro oba poměry. Vede se pro každé zvlášť mzdový list, ale daní se dohromady. Podle mého názoru prostě účetní zapomněla příjem z dohody při výpočtu započítat a tím pádem nebyly zdaněny. Podle zákona o daních z příjmů, pokud se taková věc stane, musí ji mzdovka opravit a může nesraženou daň zaměstnanci srazit v nejbližší mzdě. Klidně mohli srazit vše najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
@Regina Hero já to pochopila tak, že HPP i DPČ je u jedné firmy, předpokládám jedna účetní. To znamená jedno prohlášení pro oba poměry. Vede se pro každé zvlášť mzdový list, ale daní se dohromady. Podle mého názoru prostě účetní zapomněla příjem z dohody při výpočtu započítat a tím pádem nebyly zdaněny. Podle zákona o daních z příjmů, pokud se taková věc stane, musí ji mzdovka opravit a může nesraženou daň zaměstnanci srazit v nejbližší mzdě. Klidně mohli srazit vše najednou.
Máš pravdu. Jen těch účetních je víc, jsme velká firma, máme hodně složek. Po celý republice. Nechci sem psát, kde dělám, nejspiš bych tím porušila nějaký ustanovení, který jsem určitě podepisovala. Hpp i dppč je pod jednou fimou, ale sekce jsou rozdílný, tzn. 2 účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
přečtěte si příspěvky před tím…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
přečtěte si příspěvky před tím…
já si je četla…a nic lstivého v tom právě nevidím
Ano, účetní udělala chybu, ale to neznamená, že zakladatelka nemusí tu daň, která jí nebyla stržena, zaplatit. Nebo že by ji měla zaplatit sama účetní. Naopak, finančák by po ní mohl chtít nezaplacenou daň najednou (po daňovém přiznání se vypočte daň mínus zálohy a rozdíl se platí či vrací, jednorázově, takže že to jde splátkami je asi i výhoda… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stánino, já jsem účetní a už docela dlouho…a celé jsem to pročetla nicméně z toho úplně nechápu jestli se opravdu jedná o stejného zaměstnavatele. Ty firmy divize, mají každá svoje IČO? Chodily ti peníze na účet jednou částkou nebo dvěma? Respektive z jednoho čísla účtu zaměstnavatele nebo ze dvou? Jak mohl FÚ přijít na to, že si neplatila daň z příjmu? Ty jsi sama podávala přiznání? Zaměstnavatel ti nedělal roční zúčtování?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
napsala jste to ale tak že Vám to oni řekli „Dppč je nárazová, není to každý měsíc, takhle mi zaručili, že budu mít brigádu každý měsíc “