Názor účetní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Cidre píše:
Stánino, já jsem účetní a už docela dlouho…a celé jsem to pročetla nicméně z toho úplně nechápu jestli se opravdu jedná o stejného zaměstnavatele. Ty firmy divize, mají každá svoje IČO? Chodily ti peníze na účet jednou částkou nebo dvěma? Respektive z jednoho čísla účtu zaměstnavatele nebo ze dvou? Jak mohl FÚ přijít na to, že si neplatila daň z příjmu? Ty jsi sama podávala přiznání? Zaměstnavatel ti nedělal roční zúčtování?
Chodi to z jednoho uctu. Ale vyplatni pasky mam dve. Prislo se na to ted, kdyz se delaly dane, asi. Na FU se to ani nedostalo. Takze oni to odvedli v poradku a ja ted budu splacet jako zalohu. Ja to asi neumim moc vysvetlit, vid? Fakt tomu nerozumim. „Ma dati-dal“je muj strop ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stánina píše:
Chodi to z jednoho uctu. Ale vyplatni pasky mam dve. Prislo se na to ted, kdyz se delaly dane, asi. Na FU se to ani nedostalo. Takze oni to odvedli v poradku a ja ted budu splacet jako zalohu. Ja to asi neumim moc vysvetlit, vid? Fakt tomu nerozumim. „Ma dati-dal“je muj strop
Mě napadlo, jestli každá divize nemá svojí samostatnou právní subjektivitu a tys nepodepsala třeba 2× prohlášení poplatníka. Pak by byla chyba na tvojí straně, neměla jsi nic podepisovat, upozornit že už máš jinde (koukni se na výplatní pásky jestli máš na obou sleva na poplatníka 2070). Nicméně i pokud by v rámci jedné firmy účetní nepropojila všechny souběžné poměry a nezdanila dohromady, tak při zjištění omylu je povinna mzdy nepodleně opravit + srazit z nejbližší výplaty a ty přeplatek vrátit. Pokud ti nejde o dokazování moje x tvoje vina, tak to ber jako bezúročnou půjčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cidre píše:
Mě napadlo, jestli každá divize nemá svojí samostatnou právní subjektivitu a tys nepodepsala třeba 2× prohlášení poplatníka. Pak by byla chyba na tvojí straně, neměla jsi nic podepisovat, upozornit že už máš jinde (koukni se na výplatní pásky jestli máš na obou sleva na poplatníka 2070). Nicméně i pokud by v rámci jedné firmy účetní nepropojila všechny souběžné poměry a nezdanila dohromady, tak při zjištění omylu je povinna mzdy nepodleně opravit + srazit z nejbližší výplaty a ty přeplatek vrátit. Pokud ti nejde o dokazování moje x tvoje vina, tak to ber jako bezúročnou půjčku
Jojo, to tam padlo, ze se neco nepropojilo
tak nejak to beru, co jinyho muzu delat. Pani ucetni popotahovat nechci, byla z toho spatna a asi ji to taky bude neco stat, resili to se mnou i jeji nadrizeni z generalniho. Asi to je celkem prusvih. Jak to vyslo najevo, byl to fofr, aby se to vyresilo, aby to meli ode me podepsany. Vsichni se omlouvali, i na tom lejstru to je napsany, dokonce tucne, a o odstavec niz je, ze vyslovne uznavam svuj dluh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit