Názor účetní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.4.16 09:13

Názor účetní

Ahoj, potřebovala bych radu od účetní. Nebo spíš názor? Pracuju ve velké firmě, je to s. o. V jedné „sekci“ mám hpp a v druhé dppč. A chybou mzdové účetní jsem od března 2015 z dppč nezaplatila daně. Teď to po mně chtějí zpět. Už jsem stejně podepsala splátkový kalendář, ale chtěla jsem se zeptat, jak to v takových případech chodí? Neměla by to zaplatit účetní, když to je její chyba? Třeba z pojistky na blbost? Nepřeju nic zlýho, nechci dělat problémy, jen mě zajímá, na čí straně je právo. Jsem samoživitelka, brigádu mám na přilepšeni a teď mám v podstatě nechtěnou půjčku na 18 měsíců :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1091
13.4.16 09:23
@Stánina píše:
Ahoj, potřebovala bych radu od účetní. Nebo spíš názor? Pracuju ve velké firmě, je to s. o. V jedné „sekci“ mám hpp a v druhé dppč. A chybou mzdové účetní jsem od března 2015 z dppč nezaplatila daně. Teď to po mně chtějí zpět. Už jsem stejně podepsala splátkový kalendář, ale chtěla jsem se zeptat, jak to v takových případech chodí? Neměla by to zaplatit účetní, když to je její chyba? Třeba z pojistky na blbost? Nepřeju nic zlýho, nechci dělat problémy, jen mě zajímá, na čí straně je právo. Jsem samoživitelka, brigádu mám na přilepšeni a teď mám v podstatě nechtěnou půjčku na 18 měsíců :,(

vpřípadě, že jste podepsala splátkový kalendář tak jste přiznala, že to Vaše chyba je. Ted už to nemá cenu řešit. Neměla jste to bohužel podepisovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
13.4.16 09:54

Anonymní nademnou má pravdu.. Pokud jste jim podepsala splátkový kalendář, tak jste na sebe vlastně „přebrala a uznala svou odpovědnost“… Bohužel, příště se zeptat dřív, než něco potřebujete, předtím mohlo stačit pouze např potvrzení o zaměstnání, že pracujete na HPP a daně za vás odvádí zaměstnavatel, oni by už dohledali kde je chyba, teď už neuděláte nejspíš nic.. :(

• Citovat
  • Upravit
13.4.16 10:26

No ona to byla dost rycholvka, do daní vůbec nevidím. Tu dppč dost potřebuju, bála jsem se, že když budu dělat problémy, šéf tý druhý sekce mi smlouvu může klidně zrušit, má to v pravomoci.
Dppč je nárazová, není to každý měsíc, takhle mi zaručili, že budu mít brigádu každý měsíc, když to takhle zvojtili. Paní účetní je hodná, prostě udělala chybu. Opravdu mě spíš zajímalo, jak to je. A jak by se to teda řešilo v praxi? Kdo by to zaplatil, kdybych se šprajcla?
Děkuju za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
13.4.16 11:07
@Stánina píše:
No ona to byla dost rycholvka, do daní vůbec nevidím. Tu dppč dost potřebuju, bála jsem se, že když budu dělat problémy, šéf tý druhý sekce mi smlouvu může klidně zrušit, má to v pravomoci.
Dppč je nárazová, není to každý měsíc, takhle mi zaručili, že budu mít brigádu každý měsíc, když to takhle zvojtili. Paní účetní je hodná, prostě udělala chybu. Opravdu mě spíš zajímalo, jak to je. A jak by se to teda řešilo v praxi? Kdo by to zaplatil, kdybych se šprajcla?
Děkuju za odpovědi :kytka:

Ona Vám asi uplatnila dvě slevy na poplatníka, ne?
Většinou se se zaměstnancem účetní domluví, tu daň jste odvést stejně měla, jen je to teď prostě pozpátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.16 11:43
@Stánina píše:
Děkuju za odpovědi :kytka:

díky jejich lstivosti budete měsíce do té brigády chodit zadáčo…

• Citovat
  • Upravit
14662
13.4.16 11:53
@Anonymní píše:
díky jejich lstivosti budete měsíce do té brigády chodit zadáčo…

Proč lstivosti? Chybu může udělat každý, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
13.4.16 12:02

Daně by si paní měla doplatit ze svýho (to je běžný, i když tu chybu udělá účetní), penále a pokuty platí účetní z pojistky.
Chyby se stávají, na obou stranách.
off topic:
Já měla pána, který uplatňoval slevy na děti, které neměl v péči a nežil s ním. Pak mu an to berňák přišel a on to chtěl po mně, že jsem mu to neřekla. Ale mně nosil prohlášení manželky, že ta si to neuplatňuje a o rozvodu mi vůbec neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.16 12:28
@Renatt píše:
Ona Vám asi uplatnila dvě slevy na poplatníka, ne?
Většinou se se zaměstnancem účetní domluví, tu daň jste odvést stejně měla, jen je to teď prostě pozpátku…

To fakt nevím, jsem na tohle tupec, ale zase i 20let po matuře vím, jakou bojovou strategii uplatňoval Hanibal z rodu Brakas, kdy umřel César a kdo bojoval v Bitvě tří císařů a co to je pragmatická sankce :mrgreen: že mi to je k ničemu, už je věc jiná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Taky to tak beru, že chybu může udělat každý. Budou mi strhávat 300 měsíčně a když udělám na dppč 2 směny měsíčně, ani to nebude bolet. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.16 13:01
@Renatt píše:
Proč lstivosti? Chybu může udělat každý, ne?

nejde o chybu ale o to, že jí řekli, že když uzná dluh tak pro ní budou mít práci…to je lstivost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.16 13:02
@Stánina píše:
To fakt nevím, jsem na tohle tupec, ale zase i 20let po matuře vím, jakou bojovou strategii uplatňoval Hanibal z rodu Brakas, kdy umřel César a kdo bojoval v Bitvě tří císařů a co to je pragmatická sankce :mrgreen: že mi to je k ničemu, už je věc jiná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Taky to tak beru, že chybu může udělat každý. Budou mi strhávat 300 měsíčně a když udělám na dppč 2 směny měsíčně, ani to nebude bolet. :think:

jenže takhle Vám ty 300kč strhávat ani nemuseli…je to škoda no…

• Citovat
  • Upravit
14662
13.4.16 13:04
@Anonymní píše:
nejde o chybu ale o to, že jí řekli, že když uzná dluh tak pro ní budou mít práci…to je lstivost.

Ale oni jí to neřekli, ona si to jen myslí, že když bude dělat problémy, že jí tu práci nedají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.16 13:24
@Renatt píše:
Ale oni jí to neřekli, ona si to jen myslí, že když bude dělat problémy, že jí tu práci nedají…

Ano, jen si to myslím. Zmíněný šéf mě moc nemusí, říkala jsem si, že by to mohla být záminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
13.4.16 14:49

@Stánina no tak bohužel doplatit to musíš, musela bys to zaplatit i tenkrát. Jen to penále je jak píše @Katche, ale to už budou chtít po firmě, která tě zaměstnává.
Pevné nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.16 15:04
@Renatt píše:

dle toho co řekla zakladatelka tak řekli " Dppč je nárazová, není to každý měsíc „takhle mi zaručili, že budu mít brigádu každý měsíc, “

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat