Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, těhotná být můžeš i nemusíš. Jestli nechceš hned k doktorovi, tak si zajdi na krev jako samoplátce.
strace píše:
Ahoj, těhotná být můžeš i nemusíš. Jestli nechceš hned k doktorovi, tak si zajdi na krev jako samoplátce.
A to se chodí do laborky nebo k praktickému?
Promiň, ještě nikdy jsem to nepotřebovala a ani k tomu nehledala info.
ANONYMNÍ
rovnou do jakékoliv laborky. Stojí to v rozmezí od 80-250kč, jak kde.
Já bych si udělala klasickej těhotenskej test..
Jinak s tím vysazením HA a vyčištěním se apod., to je podle mě blbost, i doktorka říkala, že největší šance otěhotnět je právě hned po vysazení HA a znám i pár holek, kterým když nemohly otěhotnět a měly vše v pořádku doktor znovu nasadil třeba na dva měsíce HA..ale to je jen moje zkušenost..
Anonymni ![]()
Osobne testikum moc neverim. Kdyz jsem otehotnela se synem tak jsem o tom ani nevedela. Testy jsem si delala kazdy tyden od zpozdeni..od nejlevnejsi po nejdrazsi..a porad nic…ani duch. // se objevily az kdyz jsem byla skoro v 11tt. Pry jsem mela nizkou hladinu hormonu, tenkrat jsem nemela moznost jit na krevni testy pze v zemi kde jsem zila se to proste nedela pokad nemas poz. tehu test. Tedka u cacorky co cekame se mi zase naopak objevily // teda spis dalnice hned 2 dny po zpozdeni..ale to uz jsem stejnak mela tuseni ze jsem tehotna. MEla jsem takovou kovovou pachut v puse..i po cisteni…a bolela me prsa.
Jinak nemuzes to mit treba stresove?? Pises ze opravujete baracek…budete se stehovat…to prinasi take urcity stres.
Co se tice predcasneho vysazeni pred otehotnenim…taky to povazuji za blbost. U syna jsem sice cekala 6 mesicu a tedka u dcery asi tyden po vysazeni takze je to opravdu individualni.
Měla jsem podobnej problém ![]()
Podle mě se jen tělo vyrovnává s vysazením HA. Mě po vysazení bylo špatně, bolela mi prsa, klasické ranní nevolnosti, že jsem si skoro byla jistá, že // najdu, ale nic, jak píšeš, ani duch. MS taky divná, bez bolestí (mívala jsem ukrutné) a slabá s přestávkami.
Dr. mi taky radil, že žádné čištění nepotřebuju a právě hned po vysazení je větší pravděpodobnost, ale teď ze zkušenosti si myslím, že opravdu se tělo potřebuje srovnat, začít fungovat i normálně bez hormonů.
Jinak syna jsme počali taky hned první měsíc po vysazení, ale tenkrát to nebylo zdaleka tak plánované a sledované jako teď.
Já bych klidně k dr. šla, pokud to tak cítíš. ![]()
Peetje píše:
Anonymni![]()
Osobne testikum moc neverim. Kdyz jsem otehotnela se synem tak jsem o tom ani nevedela. Testy jsem si delala kazdy tyden od zpozdeni..od nejlevnejsi po nejdrazsi..a porad nic…ani duch. // se objevily az kdyz jsem byla skoro v 11tt. Pry jsem mela nizkou hladinu hormonu, tenkrat jsem nemela moznost jit na krevni testy pze v zemi kde jsem zila se to proste nedela pokad nemas poz. tehu test. Tedka u cacorky co cekame se mi zase naopak objevily // teda spis dalnice hned 2 dny po zpozdeni..ale to uz jsem stejnak mela tuseni ze jsem tehotna. MEla jsem takovou kovovou pachut v puse..i po cisteni…a bolela me prsa.
Jinak nemuzes to mit treba stresove?? Pises ze opravujete baracek…budete se stehovat…to prinasi take urcity stres.
Co se tice predcasneho vysazeni pred otehotnenim…taky to povazuji za blbost. U syna jsem sice cekala 6 mesicu a tedka u dcery asi tyden po vysazeni takze je to opravdu individualni.
Je fakt, že stres jsem teď trochu taky měla - čeká mě promoce. Ale z toho mi nikdy nebylo „blivno“. I zkoušky na VŠ jsem zvládala v pohodě. A taky je pravda, že prášky neberu taky trošku kvůli penězům, shodli jsme se s manžou že je to zbytečný výdaj, když stejně chceme mimi. ![]()
Asi si taky na ten test skočím. Už jsem zkoušela různé těhu testy a nic. Jen abych věděla, že je to z nervů a nemusím na sebe dávat víc pozor (při pracích na domečku). ![]()
Děkuju všem za názory!
V laborce nikdo nebude řešit jestli jsi nebo nejsi hysterka. Udělají Ti odběr jako stovkám jiných, to neřeš. Utíkej si nechat udělat test z krve hned v pondělí a budeš mít jasno a klid ![]()
Anonymní píše:
Ale zároveň bych chtěla mít vyčištěné tělo aby se nám mimi povedlo co nejdříve jak si přestaneme dávat pozor a proto už neberu prášky.
Ahoj, tohleto je bohužel častej omyl. Nejpravděpodobněji se otěhotní krátce po vysazení HA. Pro úspěch otěhotnění mi gyndař nasadil HA k braní BEZ PŘESTÁVEK na MS, takže beru vždy 3 měsíce v kuse, pak MS, pak zase 3 měsíce v kuse atd., dokud nebudu chtít pořizovat 2. dítě.
Má to prý vyzkoušené, že když se nedaří otěhotnět, tak nasadit HA na 3 měsíce V KUSE a pak hurá na to.
Zbytková hlaninka hormonů při otěhotnění nemá negativní vliv na miminko.
Při 1. dítěti jsem otěhotněla 4. cyklus po vysazení HA, mám dvě kamarádky, které hned 1. cyklus po vysazení HA.
A to s tím těhotenstvím - spíš sázím na to, že nejsi,pokud jsi nemívala MS už při minulým těhu.
Přesně tak, já otěhotněla 2.cyklus po vysazneí, kamarádka hned ten první..já bych nevysazovala, pokud bych nechtěla otěhotnět hned,..
lyrica píše:
Přesně tak, já otěhotněla 2.cyklus po vysazneí, kamarádka hned ten první..já bych nevysazovala, pokud bych nechtěla otěhotnět hned,..
Tak já si to ze začátku hlídala abych neotěhotněla a taky se mi to povedlo a teď už podle vás teda otěhotním hůř. Tak počkám co se z toho vyklube. Za těhu budu ráda, ale raději bych až později a když to holt nepůjde, tak si dám HA znovu abych tomu pomohla. Teď mi jde spíš o to, na čem jsem, jestli můžu dělat všechno normálně jako dřív, abych z toho pak neměla nějaké potíže.
Ale fakt děkuju za všechny příspěvky. A hlavně že jste většinou otěhotněly hned po vysazení. Nám se Terka povedla také dva měsíce po vysazení, takže tomu i věřím. ![]()
Můžů se jen zeptat…měla jsem zpoždění tyden a dělala jsem si mamatest a vyšel negativní pak jsem dostala menstruaci…další měsíc jsem měla zase tyden zpožděni taky jsem dělala ten samy test (mamatest) a taky byly negativní…je možné že bych mohla byt těhotná?
Ne. Velmi nepravděpodobné. Spíš bych šla ke gynekologovi, e mám nepravidelný cyklus - ještě bych vyčkala, počítala si pár měsíců kolik dní cyklus trval a pokud by to byly nějaké šílené výkyvy, třeba 10 - 14 dní a víc, tak bych šla. Těhotenství v tom nebude. A taky bych zvážila ochranu, ať se nemusím měsíc co měsíc klepat nad testem.
Jo u gynekologa jsem už byla a napsal mi antikoncepci…tak snad s eto upravía dík za reakci ![]()
Potřebuju znát názor vás žen. Od ledne neberu antikoncepci s tím, že si hlídám plodné dny a dáváme si pozor. Opravujeme domeček a o prázdninách bychom se měli stěhovat. Takže na podzim bychom se chtěli vrhnout na miminko. Při stěhování musím pomáhat a těhu ještě nechci být, proto si to hlídám. Ale zároveň bych chtěla mít vyčištěné tělo aby se nám mimi povedlo co nejdříve jak si přestaneme dávat pozor a proto už neberu prášky.
MS dostávám pravidelně max. se mi o jeden den liší. Ale problém je v tom, že poslední 3 cykly jí mám divnou. Mám jí jeden den silnou a druhý den slabou. Pak třeba dva dny nic a pak zase jeden den krvácím. Jakoby se mi vrátila a takhle to „dojede“ do těch pěti dní a skončí normálně. Do toho mám po ránu žaludek jako na vodě a tento týden jsem dva dny zvracela. Jednou po víně a jednou v noci. Napadlo mě udělat si těhu test, ale pořád je negativní ani duch tam není. Už jsem si ho dělala i minulou MS. Navíc MS dostávám pravidelně, takže těhu vylučuju. Ale zase ten ranní žaludek a to zvracení je jako když jsem čekala Terezku.
Potřebuju poradit od vás ženských. Mám si jít nechat udělat k dr test z krve abych věděla jestli jsem těhu? Nebo si to jen namlouvám a proto je mi špatně? Nijak zvlášť na to nemyslím, ale když nad tím přemýšlím, tak jsem i unavená a občas mě večer bolí prsa. Manža si myslí, že bych měla jít k dr, že není normální aby mi bylo špatně. Ale já nechci vypadat jako hysterka, která má rozházený cyklus a hned letí k doktorovi.
Co myslíte? Mám počkat ještě další měsíc a udělat si další testy? Když si čtu příznaky těhu nebo rozházené MS tak to může být obojí.