(Ne) bohatství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lubamama
28.12.18 13:46

Anonymní ,škoda ,že nejste blíž ,taková kamarádka by se mi hodila ,co je na tom podobně ,alespon by jsem se cítila dobre,protože by jsme si neměli co závidět ani vyčítat :lol: dvě obyčejné ženy a maminky :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
28.12.18 13:50
@Anonymní píše:
Holky já si ale vůbec nestěžuju,vím,že mám vše ,jsme šťastní ,vím,že lidé jsou opravdu chudí ,jsou na ulici, nemocní … Já si vážím toho co mam,máme ,ale občas je tam ta touha si jen tak jít koupit to,nebo tamto ,být lépe oblečená(nebojte jako strašák nechodím) :lol: ale určitě chápete jak to myslím ,rozhodně si nestěžuji ,protože jsme zdravý,máme co jíst a střechu nad hlavou a to je pro nás to nejdůležitější to co jsem vypsala,zbytek je jen prkotina. :hug:

Co Ti brání v tom si přivydělat? I kdyby to byly 2 tisíce měsíčně a měla jsi to jen na parádu, prospělo by Ti to. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 13:51
@Anonymní píše:
Holky já si ale vůbec nestěžuju,vím,že mám vše ,jsme šťastní ,vím,že lidé jsou opravdu chudí ,jsou na ulici, nemocní … Já si vážím toho co mam,máme ,ale občas je tam ta touha si jen tak jít koupit to,nebo tamto ,být lépe oblečená (nebojte jako strašák nechodím) :lol: ale určitě chápete jak to myslím ,rozhodně si nestěžuji ,protože jsme zdravý,máme co jíst a střechu nad hlavou a to je pro nás to nejdůležitější to co jsem vypsala,zbytek je jen prkotina. :hug:

Vím jak to myslíš.Nestěžuješ si,uvědomuješ si,že to nejcenější máš.Ale přesto ta myšlenka na víc peněz přijde.A je to naprosto logické.A komu by ta myšlenka nepřišla na mysl,tak by to bylo divné.
Znám to z doby mateřské dovolené,i z doby,kdy jsme koupili a opravovali domek.Peněz nebylo moc,šetřili jsme opravdu hodně.Také jsem ty myšlenky občas měla,ač jsem žila spokojený život.
Nyní děti odrostly,dům je opravený,děti odešly z domu a my s manželem máme pěknou práci.A opravdu je ten život finančně úplně jiný.Můžu si koupit co chci-nemyslím tím nové auto každý rok.Dovolenou vybírám co se nám líbí,ne dle ceny.Oblečení také tak.Nenakupuji dovolené za 100 tisíc,kalhoty za 2 tisíce,to ne.Ale je mě jedno,že dovolená pro jednoho je za 15 nebo za 25.Že kalkoty mě sedí víc ty za 700,– než ty za 400,–
I když manžel není úplně zdravý-onkologické onemocnění,které se několikrát vrátilo-tak bych svůj život neměnila.Jsem spokojená s tím,co mám.Nikdo nemáme všechno.Mám super manžela,děti,co víc si přát.
A vím,že ty to myslíš naprosto stejně,jen nějaký splín byl důvodem k založení této diskuze.Člověka zajímá,jak to mají ostatní,zda jeho myšlenky jsou běžné,či má něco přehodnotit.
Jo a jednou budete s úsměvem vzpomínat na dobu,kdy nebylo peněz na vyskakování.Když se díváme na fotky,tak se u toho smějeme.

• Citovat
  • Upravit
Lubamama
28.12.18 13:52

@Černá vdova manžel je v práci až do odpoledne ,do práce chodí hodně brzy,já mu to navrhla,ale nemá pak už sílu se starat o děti

• Citovat
  • Upravit
2013
28.12.18 13:53

Spokojenost je stav mysli a s tím se dají dělat divy a nastavit hranice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
28.12.18 13:57

Popravdě, teď když je ekonomika na nejvyšším bodu za posledních deset let žít z ruky do huby je neskutečně špatně. Za pár let to zase opadne a budete mít problém vůbec vyžít.

No a když to vemu z druhé strany, tak problémový syn už z toho docela vyrostl, frigidní žena se už taky konečně stabilizovala a přesto že už nemám tak velký zisk jako před pár lety,tak jsem mnohem spokojenější člověk.
Ale, mám splacenou hypo, komplet hotový dům a nové auto.
Ono je ideální mít oboje, spokojenou rodinu i peníze, jak jedno z toho chybí tak je to vždy špatně.

Příspěvek upraven 28.12.18 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35431
28.12.18 13:58
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu nějaká rodina co si nemůžou vyskakovat, ale přesto jsou šťastní? Ja mladá maminka dvou krásných dětí, úžasný manžel, peněz máme tak akorát na zaplacení výdajů, ale máme se dobře, na jídlo a bydlení máme, děti jsou slušně pěkně oblékané, akorát se občas zasteskne, že si nemůžeme dovolit víc, byt máme starý, rekonstrukci by už docela potřeboval, ale ještě se to dá, nebo koupit také od prvního těhotenství jiné oblečení, ale také teď na to není, jak se žije vám maminky co se máte tak akorát od výplaty do výplaty a nemůžete si dovolit víc, moje kamarádka má krásné bydleni, peníze ještě navic pro sebe, tak to já si můžu nechat zdát, ale stejně největší bohatství mi tu běhá po bytě :srdce: ale víte jak to myslím :)

Tak to máš vše co si člověk může přát :palec: peníze jsou potřeba, ne že ne ale to že jich má někdo hodně mu nezaručí že bude štastný. Užívej si dětí, dokud jsou malé, až půjdeš do práce tak to taky budete mít po finanční stránce jistě lepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lubamama
28.12.18 13:59

@jakanas No to už budu v práci tak snad bude lépe ,jako nemáme se až tak špatně ,ale nemůžeme si dovolit vše.

• Citovat
  • Upravit
33279
28.12.18 14:00

Myslim, ze zadna mlada rodina s hypotekou a bez vlastni produkce potravin si z rodicaku a jednoho i mirne nadprumerneho platu moc vyskakovat nemuze a na necem se musi uskromnit. Ale jednou za cas to chce do sebe neco investovat a udelat si radost treba u te kadernice. ;)
Az budou platy zase dva, bude lip. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523

Já mám naprosto dokonalou ukázku tohoto ve svém okolí. My máme dvě děti, třetí na cestě. Nemáme se špatně, ale když místo jednoho platu máme rodicak, tak to prostě je znát. Musíme šetřit a trochu promyslet, co koupíme a co ne. Bydlíme v paneláku a horko těžko sháníte peníze na větší byt. Seženeme je, ale nebude to lusknutim prstu, nemáme to v hotovosti.
A máme kamarád, mladé manžele, kteří mají peněz víc než dost. Ona mohla dát výpověď a jít se realizovat ve svém zájmu, on ji vše zaplatil a do teď platí. Jezdí na luxusní dovolené několikrát do roka. Kupují si kdykoliv a cokoliv, všechno jen nejlepší kvality. Ale už x let se jim nedaří pocit dite, szira je to a bobuzel to vylada, ze to tak i zůstane.
Pro mě jsou děti víc než peníze. Samozřejmě si neudělám děti jak smetí, když je nebudu moct uživit, ale tolik, kolik zvládneme. Raddi budu tech par let na rodičáku pocitat peníze, než žít v luxusu, ale bez děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lubamama

@arinecka Ano to užívám ,jen jsem chtěla vědět jestli je na tom někdo podobně,nechci vyznít chamtivě. Ale třeba kočárek mám po první dceru a jezdí se mi sním fakt špatně ,už má svoje opotřebení ,ale nějak snim už ten rok dojezdim ,než druhatko bude tapat samo :oops:

• Citovat
  • Upravit
6611
28.12.18 14:01
@Anonymní píše:
@jakanas No to už budu v práci tak snad bude lépe ,jako nemáme se až tak špatně ,ale nemůžeme si dovolit vše.

TAk to nemůže skoro nikdo. Vždycky se najde někdo s větší jachtou, krásnější milenkou, větší mísou koksu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 14:02

@Černá vdova Ja taky shanela privydelek. Jeden mam, ale jen kratkodoby a ze znamosti. Jak jsem jinde rekla, ze nemam hlidani a ze muzu jen kdyz bude hlidat muz, coz je tehdy a tehdy, bohuzel. Treba jsem jen spatne koukala, nevim, ale tak to je u me. Takze zakladatelku chapu.

• Citovat
  • Upravit
Waterfall
28.12.18 14:03
@Anonymní píše:
No presne, ta kadernice, jezis jak ja bych ji potrebovala! Ale za ty prachy? Leda ve snu, bohuzel. Nebo jako jo, chlap rekne, vsak bez, ale nejdu, je mi to lito tolika penez, no.

Já mám peněz dost a kadeřnici nepotřebuji, jednou za čtvrt roku dám za zastřihnutí 300 a vůbec nechápu, na co by mi bylo utrácet tam vic. Asi nemám nejlevnější kosmetiku, ale i na vlasy po zadek ji spotřebuji málo a vydrží dlouho, to není žádný výdaj.

V cempak by to kadeřník pomohl? Jestli to není spíše o sebevědomí :)

• Citovat
  • Upravit
Lubamama
28.12.18 14:04

@chaela Tak to vám moc gratuluji k třetímu miminku :srdce: já bych také ráda třetí ,ale nedala bych to asi,babičky nemáme na hlídání a kamarádky také ne co by pomohli. Být máme na hypotéku tak alespoň to je dobré. Určitě jsem šťastná a vděčná za to co mám a neměnila bych :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure