Nevhodnost červené řepy - dusičnany

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
25.3.11 12:57
Alpaka píše:
Angua píše:
mag píše:
Bio zaručí, že není zelenina hnojená, ale množství dusičnanů neovlivní, to oblivňuje hlavně slunce, takže se má zelenina sbírat až k večeru, nepěstovat v zimě nebo brzo na jaře ve skleníku atd.
Jj, to jsem si přesně myslela, ale nebyla jsem si úplně jistá…
Já mám dokonce dojem, že bio hnojené být smí, ale jen "přírodními hnojivy. A i ty zkrátka dusičnany obsahjí. :nevim:
S tím sluníčkem je to pravda.

Určitě něčím hnojený být může, by to jináč pořádně nerostlo :lol: Ale jak píšeš tak něčím přírodním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.16 13:58

zdroj

@mag píše:
Teda vůbec nechápu proč anonymně a asi by bylo vhodné uvést zdroj, když něco cituju. Já řepu do příkrmů dávala běžně.

Zdroj např zde: http://www.maminkam.cz/…ch-prikrmech. A další nevhodný z pohledu dusicnanu je špenát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
10.2.16 14:07

@Gina108 přesně tak, Bio je úplná blbost. Ta Bio zelenina se pěstuje na zemědělských plochách, kde se před x lety hnojivo kde čím a stříkala DDT. Dnes seví, že tyto látky se drží v půdě několik desítek let. Normálně jsem synovi dávala červenou řepu od pátého měsíce. Spíše by mě zajímalo, kolik dětí se přiotrávilo dusičnany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
10.2.16 14:09

@Petrolina811 mám pocit, že tohle píšou výrobci dětských skleniček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
10.2.16 14:22
@kačule.j píše:
@Gina108 přesně tak, Bio je úplná blbost. Ta Bio zelenina se pěstuje na zemědělských plochách, kde se před x lety hnojivo kde čím a stříkala DDT. Dnes seví, že tyto látky se drží v půdě několik desítek let. Normálně jsem synovi dávala červenou řepu od pátého měsíce. Spíše by mě zajímalo, kolik dětí se přiotrávilo dusičnany.

Nebudu se zastávat všech BIO výrobků, ale existuje taky pár BIO zemědělství, které mají odchemizované pole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
10.2.16 15:14

@klafina123 to me zajímá, která to jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
10.2.16 16:40

Bohužel dusičnany jsou ve všem, přesně jak výše píše kačule. j, drží se to v půdě. Do odchemizovaného pole může zanést chemikálii třeba stékající voda - pokud sousedí s chemickým polem…Takže bio asi jen z vlastní zahrádky, u které znáte její historii :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
10.2.16 21:48
Pro získání bio certifikace je nutný i rozbor půdy na přítomnost těžkých kovu apod. Biopole nelze založit jen tak kdekoliv. Po zažádani se dostavaji do 2-3 letého tzv. přechodneho období, kdy uz uplatňují ekorezim, ale ještě nemůžou označovat produkty jako bio. Procisti se tím i částecne půda.
@kačule.j píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
10.2.16 23:53

Jinak ad dusic. bio je na tom o něco lépe, třeba při srovnani některych potrav. namereno mezi deseti až 50 % méně, dle typu plodiny
Vizh http://biospotrebitel.cz/…-konvencnimu

Příspěvek upraven 11.02.16 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
10.2.16 23:58

Studie na obsah nežádoucích látek VSCHT https://www.google.cz/url?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.7.16 22:41

nevhodná, ale v podstatě jen do 6 měsíců

Ahoj mmaminy, otevírám tuhle starou diskuzi, kdyby se někdo chtěl touto diskuzí řídit, tak zde je super článek o tom, jak to s těmi dusičnany je a do jakého věku hrozí otrava.
 http://www.maminkam.cz/…ch-prikrmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
28.7.16 22:52

@Marp76 To je přece blblost… znáš někoho, kdo dává příkrmy do 3 měsíců věku dítěte, kdy hrozí akutní methemoglobinémie? Dobře napsaný článek útočící city matky, která když nezapojí rozum, kupuje skleničky až do roka jako zběsilá a výrobci se radují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.7.16 22:59

@Rozárka78 V článku pišou, že úplně v pohodě je to po 6 měsících a příkrmy dáváš většinou od 4 měsíců. Mě ten článek naopak uklidnil, že už se po 6 měsících nemusím bát a zbytečně kupovat skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
28.7.16 23:39

@Marp76 Od 4 měsíců většinou dávají ty, které nekojí (včetně mě…). Dala jsem pár skleniček úplně na začátku, možná 14 dní(?) a syn žije. Ale asi až teď jsem pochopila, že jsi to vlastně myslela jakože „není-nutné-dávat-skleničky“, původně mi to přišlo jako hysterický výkřik do éteru, omlouvám se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.16 20:19
@kačule.j píše:
@Petrolina811 mám pocit, že tohle píšou výrobci dětských skleniček.
Četla jste ten článek? A není jediný. Myslíte, ze by si výrobci skleniček dovolili hovořit jménem AAP? :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí