Nebiologický otec v RL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
19.6.15 11:47

@JuliF Chápu, že kotrmelce se stávají, moje mamka je 2× rozvedená, ale přepisovat dítěti otce, jak se zrovna hodí je neuvěřitelné :zed: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.6.15 12:10
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, s otcem syna neziji, neni jeho biologicky otec, presto je zapsan v rodnem liste. Letos budu mit svatbu se snoubencem, se kterym cekam druhe dite. Je nejaka moznost prepsani? Prvni „otec“ pije, nahani dev. y., ma problemy s policii a dluhy, na maleho jen posila penize, jeste ho nevidel, ale dela problemy, za dobu, co s nami byl ( zili jsme jako spolubydlici, nez sel bydlet jinam ) o nej taky nejevil zajem.. Nezadala jsem jeste ani svereni do pece. Diky za rady

podej žalobu a nebo se s nim domluv, ať se nechá vypsat, napíše se snoubenec.. ale jako mít pro dítko už 3 otce je celkem na pováženou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.6.15 12:17
@Anonymní píše:
Jinak prvni nebio s tim nikdy souhlasit nebude jinak nez pres syna na me nemuze a rekl ze tehle moznosti se nevzda

pak není co řešit.. leda soudně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
19.6.15 12:26
@radkka píše:
Jestli ti to otec v RL neodsouhlasí, tak bych k soudu ani nešla, nebudeš mít moc dobrou reputaci, když bio otec je bůh ví kde, v RL je zapsaný jiný a ty ho teď chceš vyměnit za dalšího nebiologického 8o :roll:@PetraJ Já bych u toho teda být nechtěla, chudák dítě :(

Tohle ale nikoho na soudu zajímat nebude. Pro soud biologický otec neexistuje, resp. po nějaké biologii se soud vůbec nepídí.

Tohle je typický slepičí komentář - prej „nebudeš mít moc dobrou reputaci“ :lol: a co má jako být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
19.6.15 12:26

@radkka Moje mamka je rozvedená pouze jednou.. A s tím, abych měla jejího druhého muže - mého otce v RL jsem přišla já, protože s ním má další dvě děti. Bio otce ani neznám, rozvedli se brzo. A měnit dítěti otce v RL jako ponožky, mi přijde dosti nevhodné. Naprosto s Vámi souhlasím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
19.6.15 12:28

@martina.se Soud právě potřebuje souhlas, když je nesouhlas.. Tak s tím nic nezmůžou si myslím. Pokud platí Alimenty a nedluží.. Tak už vůbec ne… Alespoň myslím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.6.15 12:28
@kacz píše:
Tohle ale nikoho na soudu zajímat nebude. Pro soud biologický otec neexistuje, resp. po nějaké biologii se soud vůbec nepídí.Tohle je typický slepičí komentář - prej „nebudeš mít moc dobrou reputaci“ :lol: a co má jako být?

Tímto projevem se prokázala pouze a jen tvoje úroveň, já se na ni šnižovat nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.6.15 12:30
@JuliF píše:
@radkka Moje mamka je rozvedená pouze jednou.. A s tím, abych měla jejího druhého muže - mého otce v RL jsem přišla já, protože s ním má další dvě děti. Bio otce ani neznám, rozvedli se brzo. A měnit dítěti otce v RL jako ponožky, mi přijde dosti nevhodné. Naprosto s Vámi souhlasím. :hug:

Přesně tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.6.15 12:47
@JuliF píše:
@martina.se Soud právě potřebuje souhlas, když je nesouhlas.. Tak s tím nic nezmůžou si myslím. Pokud platí Alimenty a nedluží.. Tak už vůbec ne… Alespoň myslím. :hug:

pokud by to bylo v zájmu dítěte, tak by to ten soud povolil.. ale to je otázkou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
19.6.15 12:50

@martina.se No to právě nevím… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.15 12:55

Tata bude ten, ktery se k nam bude chovat slusne a ne se tahat s partou cernych fetaku.
Bio tata nema zajem od doby testu.
Už jsem si to zjistovala pres sociálku. Beru si pravnika. Děkuji za moralizaci a rady. Az budete v me situaci, muzeme se o necem bavit

• Citovat
  • Upravit
72725
19.6.15 14:04
@Anonymní píše:
Tata bude ten, ktery se k nam bude chovat slusne a ne se tahat s partou cernych fetaku.
Bio tata nema zajem od doby testu.
Už jsem si to zjistovala pres sociálku. Beru si pravnika. Děkuji za moralizaci a rady. Az budete v me situaci, muzeme se o necem bavit

ty sis vybrala otce dítěti. Právník Ti moc nepomůže.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
22.6.15 08:19
Doporučil bych nechat platit nebiologického otce, když to tak chce a jinak o dítě nemá zájem, a dítěti později vysvětlit, že stejně není jeho otec. Kdo je zapsaný v rodném listě, je v tomto případě úplně jedno (z pohledu dítěte), protože je malá pravděpodobnost, že se otec v RL a partner maminky budou shodovat. Na funkci rodiny definovanou jako @Anonymní píše:
Tata bude ten, ktery se k nam bude chovat slusne a ne se tahat s partou cernych fetaku. zápis v RL vliv nemá.
Ovšem kdyby ten potenciální nebiologický otec byl podstatně lépe situovaný než nebiologický otec aktuálně zapsaný, pak by to smysl samozřejmě dávalo, protože alimentační povinnosti by se už nezbavil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.15 19:56

S otcem v RL jsme se dohodli, že se syna vzda. Sam nemá zajem, stejně tak, jako jeho rodina. Testy pry chteji, po te podepise. Jeho rodina si celou dobu myslela, ze syn je jeho, po rozchodu se uvedl na pravou miru - jeho chyba… diky za rady, mejte se pekne.

• Citovat
  • Upravit
5508
8.12.16 07:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení