Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JuliF Chápu, že kotrmelce se stávají, moje mamka je 2× rozvedená, ale přepisovat dítěti otce, jak se zrovna hodí je neuvěřitelné
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, s otcem syna neziji, neni jeho biologicky otec, presto je zapsan v rodnem liste. Letos budu mit svatbu se snoubencem, se kterym cekam druhe dite. Je nejaka moznost prepsani? Prvni „otec“ pije, nahani dev. y., ma problemy s policii a dluhy, na maleho jen posila penize, jeste ho nevidel, ale dela problemy, za dobu, co s nami byl ( zili jsme jako spolubydlici, nez sel bydlet jinam ) o nej taky nejevil zajem.. Nezadala jsem jeste ani svereni do pece. Diky za rady
podej žalobu a nebo se s nim domluv, ať se nechá vypsat, napíše se snoubenec.. ale jako mít pro dítko už 3 otce je celkem na pováženou ![]()
@Anonymní píše:
Jinak prvni nebio s tim nikdy souhlasit nebude jinak nez pres syna na me nemuze a rekl ze tehle moznosti se nevzda
pak není co řešit.. leda soudně..
@radkka píše:
Jestli ti to otec v RL neodsouhlasí, tak bych k soudu ani nešla, nebudeš mít moc dobrou reputaci, když bio otec je bůh ví kde, v RL je zapsaný jiný a ty ho teď chceš vyměnit za dalšího nebiologického![]()
@PetraJ Já bych u toho teda být nechtěla, chudák dítě
Tohle ale nikoho na soudu zajímat nebude. Pro soud biologický otec neexistuje, resp. po nějaké biologii se soud vůbec nepídí.
Tohle je typický slepičí komentář - prej „nebudeš mít moc dobrou reputaci“
a co má jako být?
@radkka Moje mamka je rozvedená pouze jednou.. A s tím, abych měla jejího druhého muže - mého otce v RL jsem přišla já, protože s ním má další dvě děti. Bio otce ani neznám, rozvedli se brzo. A měnit dítěti otce v RL jako ponožky, mi přijde dosti nevhodné. Naprosto s Vámi souhlasím. ![]()
@martina.se Soud právě potřebuje souhlas, když je nesouhlas.. Tak s tím nic nezmůžou si myslím. Pokud platí Alimenty a nedluží.. Tak už vůbec ne… Alespoň myslím. ![]()
@kacz píše:
Tohle ale nikoho na soudu zajímat nebude. Pro soud biologický otec neexistuje, resp. po nějaké biologii se soud vůbec nepídí.Tohle je typický slepičí komentář - prej „nebudeš mít moc dobrou reputaci“a co má jako být?
Tímto projevem se prokázala pouze a jen tvoje úroveň, já se na ni šnižovat nehodlám.
@JuliF píše:
@radkka Moje mamka je rozvedená pouze jednou.. A s tím, abych měla jejího druhého muže - mého otce v RL jsem přišla já, protože s ním má další dvě děti. Bio otce ani neznám, rozvedli se brzo. A měnit dítěti otce v RL jako ponožky, mi přijde dosti nevhodné. Naprosto s Vámi souhlasím.
Přesně tak ![]()
@JuliF píše:
@martina.se Soud právě potřebuje souhlas, když je nesouhlas.. Tak s tím nic nezmůžou si myslím. Pokud platí Alimenty a nedluží.. Tak už vůbec ne… Alespoň myslím.
pokud by to bylo v zájmu dítěte, tak by to ten soud povolil.. ale to je otázkou ![]()
Tata bude ten, ktery se k nam bude chovat slusne a ne se tahat s partou cernych fetaku.
Bio tata nema zajem od doby testu.
Už jsem si to zjistovala pres sociálku. Beru si pravnika. Děkuji za moralizaci a rady. Az budete v me situaci, muzeme se o necem bavit
@Anonymní píše:
Tata bude ten, ktery se k nam bude chovat slusne a ne se tahat s partou cernych fetaku.
Bio tata nema zajem od doby testu.
Už jsem si to zjistovala pres sociálku. Beru si pravnika. Děkuji za moralizaci a rady. Az budete v me situaci, muzeme se o necem bavit
ty sis vybrala otce dítěti. Právník Ti moc nepomůže.. ![]()
S otcem v RL jsme se dohodli, že se syna vzda. Sam nemá zajem, stejně tak, jako jeho rodina. Testy pry chteji, po te podepise. Jeho rodina si celou dobu myslela, ze syn je jeho, po rozchodu se uvedl na pravou miru - jeho chyba… diky za rady, mejte se pekne.