Dnešní liberální výchova

323
16.6.15 14:19

Dnešní liberální výchova

Nedá mi to se tady o to nepodělit a nezeptat, jestli jsem normální já, nebo ti, kteří si svých dětí,,nevšímají". Včera jsem byla se synem v jednom velkém městě v restauraci s dětským koutkem. Bylo nás tam více, skupina asi 8 matek s dětmi + 2 cizí mámy s 2 dětma a jeden chlap s nima (v civilu, údajně jeden z obsluhy). Děti samozřejmě řádily a udělaly pěkný nepořádek. Z naší skupiny byli hraní schopné 4 děti, včetně mého + ty jejich 2. Jedna holka od nás odešla, aniž by cokoli uklidila nebo řekla malému, ať něco uklidí, pak jsem odcházela já, dost hraček jsem uklidila a i malému jsem říkala ať to a to uklidí, odnese, tak 1/4 jsme uklidili a odcházím s malým platit a pryč. Za mnou doběhl ten chlap, co tam seděl s těma 2 cizíma ženskýma, jejichž děti si v koutku neustále hrály a řekl mi, že mě chce poprosit, ať si tam dojdu ten koutek uklidit 8o Na to jsem mu řekla, že jsem uklidila dost hraček, i malej a že nemůžu za tu, co už odešla a nic neuklidila, že tam ještě další 2 od nás jsou a jejich děti si tam, pokud jsem si dobře všimla pořád hrají. Zaplatila jsem a odešla. Vzala jsem malého ještě k jednomu stánku na hranolky a sedíme tam a kolem nás šly 2 holky od nás a hlásily mi, že dostali vypucováno, já, že já taky a ony tam prý ten koutek uklidily. Já byla tak vytočená, ten chlap mě musel vidět, že tam něco uklízím, ale přece nebudu uklízet celý koutek :nevim: :zed: Nehledě na to, že jejich holka strkala do mýho kluka, když lezl na skluzavku, ona tam lezla po skluzavce ale on už stál na schodech a chtěl jet, no nečekala jsem, až ho shodí a šla ji říct, jak se jezdí po skluzavce ALE její máma seděla těsně u koutku, kafrala s tou druhou a ani jedna tý holce nic neřekla!!! Další zážitek, kluk bral hračku mýmu klukovi, tahali se o ní, ani jeden ji nechtěl pustit, v právu byl ten můj, měl ji první a bylo tam 5 podobných, myslíte, že jeho máma mu něco řekla?! Jasně že ne :zed: Další příklad nás z koupaliště-kluk si hodil do bazénku svou pistolku na vodu a lezl tam si s ní hrát, mezitím, než vlezl do vody se na pistolku vrhlo 5 jiných dětí a už si s ní hrály, náš koukal, tak mu říkám jdi si pro ni, samozřejmě mu ji nechtěli dát a jejich matky seděly kolem na lavičkách a zase-nikdo jim nic neřekl!!! Šla jsem tedy a řekla ať mu pistolku vrátí, že je jeho a ony ještě blbě koukaly :roll: Jindy si ji půjčil jeden kluk, zeptal se ale jinej mu ji vzal a šel s ní stříkat na svou rodinu, běžel si snad 10× pro vodu a nikomu z jeho rodiny nebylo divné, že má hračku, kterou neměl a neřekli mu, ať ji vrátí :nevim: Tak já nevím, jsem prdlá, když své dítě učím, že si nemá bez zeptání půjčovat cizí hračky a jsem prdlá, když ho okřiknu, když do někoho strká a někomu něco bere? Protože když to vidím, když ho budu dál vychovávat tak, jak ho vychovávám, všichni mu všechno seberou, protože matkám jiných dětí je úplně fuk, že jejich dítě ubližuje nebo může ublížit jinému :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
16.6.15 14:25

@kapuletka normal stav.. pro dost bab je důležitější kafrat, než si zklidnit svoje dítě.. jejich přeci může všechno no ni? Co se divíš :mrgreen: Proto na takový místa nechodim, chce se mi z toho blejt, velebnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
16.6.15 14:26

:roll: Vidím to stejně, někdy mě to taky dost vytáčí. A říkám si co z těch dětí vyroste :zed: Na druhou stranu si myslím, že toto se těm rodičům jednou vrátí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.6.15 14:28

@kapuletka Děti do tří let si mezi sebou neumí řešit své konflikty. Musíš být synovi vzorem. Má nějakou hračku a další dítě mu ji neurvale bere? Vezmi si tu hračku zpátky a vrať mu ji. Jen tak pochopí, že je v právu a naučí se sám bránit. Pokud to neuděláš, vyroste s tím, že je normální, aby mu ostatní vše brali nebo mu ubližovali, protože uvidí, že ty jen přihlížíš a nepomůžeš mu.
Já to stejně tak dělám se svým synem, protože by si nechal vše líbit. Buď zasáhne ta druhá maminka, nebo to udělám já a je mi opravdu fuk, koho tím naštvu. Budu se tu opakovat, ale - svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.15 14:30

Jsou maminky, které si chodí na hřiště odpočívat. Maminka měla něco říct holčičce, al ty jsi také měla být u svého syna a pomoci mu situaci řešit a né čekat, co na to druhá maminka. Co se týká uklízení, myslím, že to ani moc s liberální výchovou nesouvisí, ale spíš je to o tom, co jsou rodiče zač. Dospělí jsou taky pěkná prasata.

Moje dvě kamarádky své děti také některé věci neučí - ať proto mají jakékoliv důvody, je to bohužel jejich věc. Já stojím za svým dítětem a chci, aby se naučil s dětmi komunikovat a řešit konfliktní situace. Takže i když je hodný, jsem u něj a nečekám, že snad když dojde ke konfliktu, tak si to vyřeší maminky zlobivého dítěte. Tvému dítěti také musí někdo vysvětlovat - ona ta holčička si myslí, že je to její…zkrátka říct něco, aby dítě pochopilo, že toto není normální a holčička se chová tak jak by neměla :-)

Mám doma tříleťáka, nevím, jak starého chlapečka máš ty, takže to beru dle svého. Starší děti už se většinou ozvat umí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
16.6.15 14:36

Ber to tak, že lidi jsou různí a každý má svoou pohled na věc. Některé to berou tak, že koutek si spravuje restaurace, ať si to personál uklidí. Někdo má v sobě tolik soudnosti, že to uklidí.
Není to liberární výchova, ale lenost matek. Já tedy také kafrám, poněvadž 7-letému nebudu stát za zadkem, ale ví, že věci bez dovolení brát nesmí. A pokud by se něco semlelo řeším to. Když někdo něco má, ať mu to řekne. Já nevidím vše, poněvadž mám ještě 7-měsíčního.
Až bude starší bude si své věci hlídat a také řekne, že nepůjčí. Neboj, se později srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.6.15 14:37

@kapuletka nas je teda jeste malej, ale i tak uz mame par nemilych zkusenosti. Je to hrozny. Nejvic me nastavlo, kdyz jsme nedavno byli v Lidlu. Nas malej (2 roky) je takovej desne kamaradskej, ma rad vsechny deti a hned se na ne smeje a tak. No sli jsme, on vedle me a u regalu stal sam malej chlapecek (nevim kolik mu mohlo byt ale rekla bych ze malinko vic nez nasemu, tak 2,5-3 roky) no a nas samozrejme se na nej hned zacal smat a sel pomalicku za nim. Ja sla s nim samozrejme, chtěl chlapecka pozdravit. Jenze ten kluk najednou do toho naseho tak strcil, ze kdybych za malym nestala, tak skoncil na zemi. A matka toho malyho kluka nikde. Tak se ho ptam, kde ma maminku, ze toto se nedela. Matka vylezla z druhe ulicky a tak ji rikam, ze celkem hnusne strcil do našeho tonia. A ona jen cumela a sla dal nakupovat. ani mu nic nemela v planu rict!! tak ji rikam jako jestli tomu svymu aspon treba rekne, ze se to nedela. Tak mu pak teda rekla, ze se to nedela a sli pryc. Jako ja mela dost. Ze ona by mu na to jako ani nic nerekla? Jeste ted jsem vytocena, kdyz na to myslim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
16.6.15 14:38

@Adrasteia @Špuntice1986 nikde jsem nepsala, že jsem čekala co na to ta druhá, jasně, chvíli jsem počkala, jestli si některá z těch slepiček uvědomí, že její dítě se nechová úplně tak, jak by mělo, ale vždycky jsem šla synovi pomoct. Jsou mu 2,5. Chodili jsme do jednoho kroužku pro matky s dětmi, kde si všichni děti hlídaly, okřikli, když došlo k bitce o hračku, vždy se máma vrhla k dítěti, které jí tomu druhému bralo…Tahle životní realita, do které jsem teď hozená mi dává zabrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.6.15 14:45

@kapuletka Já reagovala na tu tvoji poslední větu, kde píšeš, že když ho budeš vychovávat tak, jak ho vychováváš, tak mu všichni všechno seberou. Pokud ty situace rešíš, tak je to v pořádku. Ber to jako bezva trénink do školky. Tam totiž nebudou matky, které se vrhnou ke svému dítěti, když někomu sebere hračku jako v kroužku, tam to bude jen na tvém synovi.
Jinak tě chápu, někteří lidé mi taky dovedou hnout žlučí. Důležité je, aby byl člověk správně asertivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
16.6.15 14:46

@kapuletka čím bude malý starší, tím budeš obrněnější. Mě také dokáže vytočit matka. Její kluk dělá JUDO a aplikuje to na dětech tím stylem, že jim skáče po zádech apod. Když jí něco řekneš, řekne, že ty další děti to dělají také…Co na to říct. Odcházíme na jiné hřiště, poněvadž ona zadek nezvedne, a já to nemám zapotřebí lítat s klukem po nemocnicích. To jen taková vsuvka, že může být i hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
16.6.15 14:50

@Adrasteia z tý školky mám fakt hrůzu, od září nastupuje a fakt se bojím, že mu tam všichni všechno seberou. Já sice tomu, kdo mu něco bere řeknu, že je to jeho, ať mu to nechá, ale ve školce to bude jen na něm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.6.15 14:52

Takže na pískovištích se neperou jenom děti, ale i maminky :D
Jednou jsem přes plot zahrady asi 20 minut pozorovala „hru“ dětí ve školce. Zakladatelko, to bys asi padla, kdybys viděla, co ta děcka provádějí. Jenže co oči nevidí, to srdce nebolí :D

A jinak skupina 8 matek s dětmi + cizí mámy, to je výbušná kombinace sama o sobě, ani nikdo nemusí nic dělat. Tam je konflikt téměř zaručen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.15 14:54

@kapuletka pro ěm se dětské hřiště stalo peklem…jsme pořád u syna, nechávám ho a pokud je třeba zakročím…ale že ostatní maminky si tam krafají, nedejbože ještě hulí…a můj syn se také pere o hračky, bral je dětem, oni jemu, ale bohužel já vždy byla jediná, kdo to řešil, druhá maminka většinou jen koukala, nebo někdy ani nekoukala

ve 2,5 letech byl syn ještě takovej otloukánek, ale poslední dobou to chce větší nasazení a víc trpělivosti

taky mi přijde normální po sobě uklidit,, i když to třeba samo dítě neudělá, což ve 2,5 letech ty děti většinou neumí ( a ten náš ve třech taky ne), ale vždycky říká, že uklidit se to musí a že mi to může podávat, nebo mu minimálně ukážu, že než se jde, musíme po sobě uklidit

k nám třeba přijde návštěva, jejich dcera všechno vyhází z krabic, syn jančí, že mu bere hračky a odejdou a bordel zůstane - nikdy se slovem nezmínili, že by to snad uklidili a já nemám koule na to, abych něco řekla - a to budu muset změnit, páč jsem těhotná a nehodlám tady utahaná po večerech ještě uklízet po jiných dětech :cert:

taky jsem zjistila, že co hřiště to jiná sorta lidí, takže na některé hřiště nechodíme vůbec a chodíme tam, kde jsou přívětivější maminky a zodpovědnější maminky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.6.15 21:01
@kapuletka píše:
@Adrasteia z tý školky mám fakt hrůzu, od září nastupuje a fakt se bojím, že mu tam všichni všechno seberou. Já sice tomu, kdo mu něco bere řeknu, že je to jeho, ať mu to nechá, ale ve školce to bude jen na něm…

To tě úplně chápu, řeším to samé, i když náš půjde až za rok. Snad od nás tu asertivitu stihnou kluci odkoukat. Já osobně na školku nevzpomínám ráda, taky mi pořád braly děti hračky apod. Za nás se to ani nesmělo říct učitelce, protože to bylo žalování. :zed: :zed: Dnes snad doba trochu pokročila. Moje mamka to s nimi několikrát řešila, a když se nedočkala, učila mě doma, jak se bránit. Nakonec jsem ve školce natáhla jedné holčičce, která mi každý den ubližovala, pěknou facku a měla jsem klid. :lol: Ale musela jsem se tenkrát hodně přemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
17.6.15 09:44

Ze školky strach nemějte. Dopoledne děti mají program. První měsíce o seznámení s dětmi, sebeobsluze apod. Děti se v MŠ chovají trochu jinak než s maminkou na pískovišti. A učitelky si ohlídají, aby se něco nestalo. Starší děti /mazáci/, už vědí do čeho jdou.Jsem ráda, že v naší školce nejsou smíšené třídy. Tříleté dítě a předškolák, každý potřebuje něco jiného. Povolání učitelka MŠ :-)
Ke změně chování stačí např. stěhování, narození sourozence, úmrtí blízkého člověka, v září do školy aj. situace. Nám dospělým se zdá, že dítě je v pohodě, ale vnímají a prožívají stejně jako my dospělí.

A víte co? První nástupy, odjezdy aj. Nejhůře snášejí rodiče než děti. Vlastní zkušenost. Minulý rok jel 6-ti letý poprvé na tábor. Na 14 dní. Prožívala jsem to těžce :lol: Kluk přijel nadšený! Letos jede zas, ví do čeho jde. Už je to mazák. Všechno je jednou poprvé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí